Home Forums Verzekering en vergoeding Pomp verzekering en vergoeding

Pomp verzekering en vergoeding

Kun je een vergoeding krijgen voor een pompverzekering? Sinds 5 jaar gebruik ik een insuline pomp. Die pomp krijg je in bruikleen. Maar je moet er wel een verzekering bij afsluiten…..in sommige gevallen kun je een vergoeding krijgen voor die verzekering heb ik gehoord. Wie weet daar meer van??

Want ik betaal nu elk jaar mijn Eigen Risico (geen tegemoetkoming meer vanuit CAK), mijn volledige lidmaatschap dvn (mijn verzekeraar betaald niets) en mijn premie pompverzekering volledig zelf, toch dit jaar bij elkaar een kostenpost van € 497,50….kecheng dat hakt er stevig in bovenop de ziektekostenverzekering…. leuk hoor die diabates :(

 • volgens mij is het zo dat als je bij bosman je materialen afneemt je pomp daar verzekert, wat betreft eigen risico, tja dat hebben we allemaal, en lidmaatschap dvn, een daarom ben ik geen lid meer.

  • Tegen

  Toen ik mijn pomp kreeg heb ik als allereerste mijn zorgverzekering gebeld. Deze zei: Als de pomp stuk gaat dan krijg je gewoon een nieuwe, geen gezeur. Al die verzekeringen zijn geldklopperij. Dat moest ik in eerste instantie goed tot me door laten dringen want het was nogal wat wat er gezegd werd. Uiteindelijk heb ik deze reactie zwart op wit gevraagd en gekregen. Mijn zorgverzekering geeft mij een nieuwe als ik hem laat vallen, of als “een ander” er iets mee doet.

  En ja Ingeborg76, we zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Het gaat alleen maar meer kosten. Als ik de prijzen ook zie van alle diabetes spullen, pfffff.

  Heb je je zorgverzekering al gebeld over dit probleem?

  Groetjes,

  Tegen

 • Ik ga er toch morgen eens achteraan bellen want wil wel weten waar ik nu aan toe ben. Bovendien ben ik al jaren klant van bosman

  • divape

  De pompverzekering is niet verplicht,heb al jaren een pomp en sinds 2 jaar een verzekering afgesloten , als ik met vakantie gaat vraag ik een reserve pomp aan,het risico dat ik hem kwijt raak of afstandbediening ergens laat liggen,
  Krijg je hem zonder verzekering niet vergoed,wel als hij kapot is,
  Bestel mijn diabetes spullen bij de DVN en spaar daar punten mee,via het puntenplein kan ik mijn verzekering ieder jaar gratis verlengen met de gespaarde punten.
  Hen niets te maken met de eigen risico, die moeten we allemaal betalen.

 • Ik heb inmiddels besloten de verzekering te beëindigen. Scheelt weer in de onkosten. En ja eigen risico betalen we allemaal maar een tegemoetkoming voor het eigen risico bij chronisch ziek zou prettig zijn.

 • Inderdaad, dat iedereen het betaalt is niet echt een argument.

  • Sang

  Ik heb 3 jaar geleden in Macedonië mijn pomp aan mijn natte zwembroek gehangen na het zwemmen, mijn pomp kon dat niet waarderen en gaf de geest. Ik heb toen een nieuwe gekregen. Ik had geen verzekering voor dat ding en heb nooit iets van mijn zorgverzekeraar gehoord dat dat niet mocht ofzo.

  1 jaar daarna zou mijn originele pomp 4 jaar oud zijn en daarom kreeg ik wederom een nieuwe pomp. Toen weer niets gehoord van de zorgverzekeraar.

  Persoonlijk denk ik dat zo’n pompverzekering een beetje onzin is dus.

  • divape

  Heb ook laatst een nieuwe pomp gekregen omdat er vocht in zat, maar als je naar het buitenland gaat en een reserve pomp meeneemt , die ik aanvraag via Accu Chek,zit er een brief bij dat als je de pomp kwijt raak of gestolen wordt,dat je moet betalen,je heb tegenwordig maar recht op een pomp in de 4 jaar,
  De pomp hier voor had ik er 2, had altijd een reserve.

 • Dag allemaal,

  Of je wel of niet een insulinepompverzekering afsluit is voor iedereen een persoonlijke keuze. Een aantal tips bij het maken van deze keuze:

  1. Vraag altijd de voorwaarden op bij je leverancier en zorgverzekeraar.
  2. Om problemen in geval van schade te voorkomen raden wij aan om deze zwart op wit te krijgen wat te weten wat je rechten en plichten zijn.
  3. Heb je wel of niet een reservepomp in eigendom (bijvoorbeeld omdat je na 4 of 5 jaar een nieuwe kreeg en je oude nog prima werkt en je eigendom is).
  4. Wat zijn de vervangingskosten van je pomp en zou je dit zelf kunnen betalen?

  Goed om te weten: Als je je hulpmiddelen besteld bij DVN winkel spaar je spaarpunten voor het puntenplein. Op het puntenplein kun je de volledige premie voor een insulinepompverzekering terugkrijgen. Bij een volledige kwartaalbestelling heb je binnen een half jaar genoeg spaarpunten. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om iets anders met je punten te doen bijvoorbeeld: teruggave van je lidmaatschap voor DVN of andere handige leuke producten zoals diabetes sieraden, een ActiFry pan of Hypogeen verzorgingsproducten!

 • Ik heb 1,5 jaar geleden een vervangende pomp gekregen omdat de vorige na een aantal contacten met harde ondergrond, lees wc pot waar die tegenaan klapte, niet correct functioneerde. Dit viel onder de garantie van medtronic want hij deed het wel maar niet nauwkeurig. Nu krijg ik de officiële 2de pomp voor de komende 4 jaar, hoorde dat dit nu wettelijk is bepaald omdat de ene pomp na 4 jaar en de andere na 5 jaar werd vervangen. Dus houd ik mijn huidige als reserve….ik heb 5 jaar betaald voor een verzekering die ik nooit claim. En omdat ik mijn onkosten moet beheersen heb ik besloten dat ik de pompverzekering beëindig.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.