Home Forums Nieuw met diabetes Met wie kan ik praten over omgaan met diabetes type 2

Met wie kan ik praten over omgaan met diabetes type 2

Ik zou graag praten met iemand – of met meerdere mensen – die al jaren type 2 diabetes heeft, om ervaring uit te wisselen. Ik heb namelijk nogal last van angsten om wat er kan gebeuren met complicaties. Ik heb diabetes gekregen door de zwangerschap 18 terug, heb nu nog steeds medicijnen.
Zijn er bijeenkomsten of is er de mogelijkheid om met iemand alleen praten? Soms wil je gerustgesteld worden…

 • Het is begrijpelijk dat je met angsten en onzekerheden rond je diabetes zit, en dat je je zorgen maakt over de mogelijke consequenties en gevolgen. Diabetes is tenslotte een chronische ziekte waar je niet meer van af komt.

  In verschillende regio’s in Nederland zijn vrijwilligers van Diabetesvereniging Nederland (DVN) achtief. Zij organiseren vaak vanalles voor mensen met diabetes. Bekijk de contactgegevens op uw regiowebsite: http://dvn.nl/dvn/dvn-in-uw-regio.

  Daarnaast kunt u natuurlijk een topic openen in de Diabetes Chat. Wellicht vindt u hier andere mensen die het ook prettig vinden om online ervaringen uit te wisselen.

  • Anita

  Bij ons, in de huisartsenpraktijk, is ook een diabetesverpleegkundige aanwezig. Met vragen kan ik daar altijd terecht. Is die mogelijkheid er bij jou huisarts? Anders misschien een afspraak regelen in het ziekenhuis bij een diabetes verpleegkundige.

 • dvn organiseert in vele regio’s diabetescafe’s, zo is er bijvoorbeeld in Nieuwegein, Houten, Utrecht, Den Haag, Spijkenisse een diabtescaf’s. In Gouda zijn we bezig een zelfhulpgroep op te richten. Ook kunt u meewandelen met onze wandelgroepen die overal worden georganiseerd. Kijk voor een activiteit op http://www.dvn.nl.

  • Wenie

  Ik heb al bijna twintig jaar diabetes type 2, ik spuit 4 x per dag insuline en maak er verder geen punt van. Ik vertel nooit iemand dat ik diabetes heb tenzij het toevallig ter sprake komt. Ik heb mijn diabetes goed onder controle en heb geen behoefte aan praatgroepjes, diabetes café’s, diabetes bijeenkomsten of iets dergelijks.
  Ik kijk wel eens op forums en dergelijke maar ik kijk ook op forums over andere dingen.
  Ik laat diabetes mijn leven niet beheersen.

  • Momo

  Tja, zo gaat iedereen anders om met de drempels en zaken in het leven.
  Maar ik denk dat het heel fijn is voor mensen die steun zoeken dat er zoveel mogelijkheden zijn om lotgenoten te ontmoeten.
  Soms lukt het niet om jezelf gerust te stellen en dan is het fijn als een ander dat voor jou kan doen.

 • Ik heb sinds juni 2014 te hoge waarden en word er sinds deze week voor behandeld. Ik vind het vooral fijn om mijn vragen te kunnen stellen hier. In de praktijk heb ik contact met de diabetesconsulent, maar nu na 1 maand en later om de 3 maanden. Merk dat ik gaandeweg meer vragen heb, vooral over hoe ik zelf de controle kan houden (als dat al kan). Ben echt nieuw dus ben blij met dit trefpunt.
  Als ik lees wat het voor invloed kan hebben op je leven; daar was ik me totaal nog niet van bewust.

  In bijeenkomsten heb ik niet veel zin, ik vind internet en forums voldoende.

  • Inaa

  Ik heb al een aantal jaar DM2, maar ik ben er niet echt zo mee bezig. Ik let wel goed op wat ik eet/drink, en ik zorg voor voldoende beweging. Verder heb ik een drukke baan in het basisonderwijs. Collega’s en leerlingen weten wel dat ik diabeet ben, maar het belemmert me op geen enkele manier.
  Je kunt je vragen over DM2 gewoon hier op de site stellen; ik denk dat er altijd wel ervaringsdeskundigen zijn die jou antwoord kunnen geven.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.