Home Forums Nieuw met diabetes Prediabetes zonder overgewicht

 • AvM

Prediabetes zonder overgewicht

Hallo zijn er meer mensen die bij de diëtist te horen krijgen oh u bent niet dit en dat je vervolgens het ongeveer zelf maar moet uitzoeken?
Ik eet inmiddels koolhydraatarm beperkt, maar blijf afvallen ondanks dat ik 2800 tot 3000 calorieën per dag eet.
Hoe moet ik omgaan met fruit eten? Als ik die koolhydraten tel kan verder niets, dus ben ik gestopt terwijl ik dat altijd volgens de schijf van 5 deed

 • Met alle respect voor het vak, weten diëtisten vaak niet van de hoed en de rand. De ervaring en kennis mist als je buiten het gebaande pad loopt.

  Ik zou terug naar de huisarts en een eenmalig gesprek aanvragen ( of de huisarts laten bellen)met een internist. Deze zijn veel meer gericht en hebben meer ervaring dan de reguliere zorg.
  Diabetes zonder overgewicht is gevaarlijker dan diabetes met overgewicht. Voor jou dus zaak om de pre-diabetes/glucosetolerantie niet te laten ontwikkelen tot diabetes. Dus als je huisarts het niet weet: gooi de internist in het gesprek.

  • amr

  Ik zou me door laten verwijzen naar een andere diëtist of internist inderdaad.

 • zonder waardes kun je eigenlijk alleen maar gezond eten, verder heb je niets om op te sturen.
  Het aantal calorieen dat u binnenkrijgt is een cijfer wat samen met de lichaamsbeweging genoemd zou moeten worden, als u een zeer intensief bewegend/sportend iemand bent, kan 3000 nog steeds afvallen betekenen, met een zittende kantoorbaan wordt het een ander verhaal.

  Laat je zoals de anderen zeggen maar gewoon doorverwijzen. Bij voorkeur eerst naar een internist.

  • Ruudje

  Of eens een afspraak maken met een diabetesverpleegkundige , deze weten vak meer van diabetes als de internist . Deze mogen ook gewoon recepten etc uitschrijven . Bij twijfel nemen ze contact op met de internist .

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.