Home Forums Medicijnen Prednison suiker helemaal door het dak

 • basd

Prednison suiker helemaal door het dak

Hoi,

Ben nieuw hier heb heel lang goed gedaan op metformine.
Tot maand terug toen zat dokter te denken overlang werkende insuline insulatart.

Maar in tussen is mijn bloed suiker totaal op hol geslagen de langwerkende Voor mijn prednison zat ik 12 eenheheden nu al 20. En moet 5 x op dag bij spuiten volgen 2 4 6 regel.

De suiker stijgt op de dag regelmatig boven de 20 voel me dan echt beroerd luste loos

Dokter is bang dat ik aan het spuiten vast blijf. Deed juist goed met afvallen en zo.

Hebben jullie tips

 • Hoi,

  Van Prednison is bekend dat het bloedsuikerverhogend werkt.
  Misschien heb je iets aan deze info:
  http://www.boerenmedical.nl/diabetes-prednison

  Super balen als geen Prednison geen optie is.
  Artsen waarschuwen je zelden als medicijnen invloed hebben op je bloedsuikers.

  Ik was op een gegeven moment zieker van de Prednison dan van de longontsteking waarvoor ik die gekregen had.
  Je voelt je echt zo belabberd.

  Is die Prednison tijdelijk of is dat voor de lange termijn bedoeld?

  • basd

  Heb al jaren prednison onderhoud 15 mg maar nu nood ophoging naar 50 mg

 • Van steroïden, waaronder prednison, is bekend dat deze de bloedsuiker flink kunnen laten stijgen. Daar kunt u zelf weinig aan doen. Zolang u prednison gebruikt, zult u dus zo veel insuline moeten gebruiken. Moet u permanent of slechts tijdelijk prednison gebruiken? Als het maar tijdelijk is, valt er weinig aan te doen. Houd er bij tijdelijk gebruik rekening mee dat uw bloedsuikers nog een aantal dagen ontregeld kunnen zijn als u stopt met prednison.
  Permanent is deze situatie natuurlijk niet wenselijk. Zulke hoge bloedsuikers zijn schadelijk en u voelt zich er beroerd door. De 2-4-6 regel werkt bij u duidelijk niet goed genoeg. Overleg met uw arts of er andere opties zijn dan prednison. Welke arts heeft prednison voorgeschreven? Bent u als type 2 (neem ik aan) patiënt onder behandeling van een internist/endocrinoloog die gespecialiseerd is in diabetes? Dat is in dit geval wel wenselijk. Huisartsen en praktijkondersteuners hebben hier niet altijd voldoende ervaring mee. Daarnaast zou een diabetesverpleegkundige u kunnen helpen om een betere methode te vinden dan de 2-4-6 regel, zodat u niet telkens last hebt van bloedsuikers boven 15 of 20.

 • prednison verhoog niet enkel je bloedsuiker het is ook slecht voor je botten, het is echt een paardemiddel wat je zo kort mogelijk moet gebruiken.

  • Prednison kan best jarenlang gebruikt worden, zo ook in dit geval. @basd gebruikt al jaren prednison op een lage dosering. Het is aan de behandelend arts om te beslissen of dat nodig is. Vrijwel alle medicijnen hebben bijwerkingen. Er moet dus altijd een afweging gemaakt worden wat zwaarder weegt: de mogelijke bijwerkingen of de gevolgen van de ziekte.

    • basd

    Inderdaad, ik gebruik het al jaren en houd mijn voor mijn longen juist uit zieken huis wat eerst 2 weken in was dan 2 uit, tot we naar 15 mg onderhoud ging bleef het perfect stabiel geen ziekenhuis meer gezien. Het is alleen nu van slag en hoopte op wat tips wat ik zou kunnen doen om wat beter te reguleren

   • basd

   Dat is niet waar soms heb je echt als onderhoud nodig

 • Insulatart is voor mij geen langwerkende insuline. Naar ik heb begrepen blijft het maar 16 uur werken. Je bent beter af met een echte langwerkende zoals een Touju of een Tresiba.

   • basd

   Volgens de makers van Insulatart

   Insulatard® is een humane insuline die geleidelijk begint te werken en met een lange werkingsduur. Insulatard® wordt gebruikt om de hoge bloedsuikerspiegel te verlagen bij patiënten met diabetes mellitus (diabetes)

   Insulatard® zal uw bloedglucosespiegel ongeveer 1½ uur na de injectie beginnen te verlagen, en dat effect zal ongeveer 24 uur aanhouden. Insulatard wordt vaak toegediend in combinatie met snelwerkende insulinepreparaten.

   Het is dus wel degelijk een langwerkende insuline

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.