Home Forums Bloedsuikerwaarden Problemen Freestyle Libere waardes

Problemen Freestyle Libere waardes

Goedendag,

Zijn er mensen die momenteel problemen ondervinden met de sensoren?
Hiermee bedoel ik een lage afwijkende waardes.

Ik weet dat de sensoren bij meten tot een maximum 2 mmol afwijking naar boven heeft. Maar de laatste twee sensoren die ik geplaatst heb hebben een afwijking van 3,5 mmol naar beneden. Voorbeeld: vingerprik waarde van 13,5 en met sensor 10 min later een waarde van 10 of zelfs 9.8.

Ik heb zelf hierover Abbot gebeld gemaild noem het maar op. Maar vanuit daar wordt er heel moeilijk gedaan en krijg je telefonische vragen die werkelijk nergens op slaan. Een van de antwoorden was dat de sensor de eerste 24 uur zichzelf moest inregelen. Die heb ik twee keer geprobeerd en de werking blijft niet goed. Nu heb weer een nieuwe sensor geplaatst en ook deze geeft momenteel weer een afwijking aan na 4 a 5 uur. Hierin is de waarde op vingerprik 18 en via sensor 12,5 gemeten.

Ik begin er erg klaar mee te zijn met Abbot zijn instelling en ben bijna instaat om weer terug te gaan naar de oude vingerprik. Iets wat ik eigenlijk niet wil omdat de Freestyle Libre erg fijn werkt.

Ik ben dus erg benieuwd of hier mensen zijn die hetzelfde probleem momenteel ervaren.

Groetjes,
Stefan

 • Gedurende de eerste 12 à 16 uur zwalken de bloedsuikerswaardes op de FSL bij mij alle kanten op. Ik plaats hem dus 24 uur van te voren voor ik hem activeer. Dan geen problemen.

 • Zijn de waarden dan hoger op je FSL dan met vingerprik of juist laag? Bij mij zijn nu twee sensoren 24 uur aan de lage kant met een gemiddeld verschil waarde van 2,5 ten opzichte van vingerprik en de FSL

  • Wellicht wat informatie wat je al wist.
   Maar de FSL zal alleen maar dezelfde waarde aangeven als je langdurig constant zit.

   De FSL meet namelijk op een andere manier, waardoor deze altijd vertraging heeft t.o.v. je vingerprik. Meet jij dus wanneer je aan het stijgen/dalen bent, dan zullen de waarden altijd een afwijkingen hebben. De FSL loopt namelijk achter de vingerprik waarde aan!

   Hiernaast hebben beide apparaten een geaccepteerde afwijking van +/ 15% marge.

 • Geen pijl op te trekken, zowel fors hoger als lager. Dit was ook in de beginperiode van 3,5 jaar geleden. Ik ben al snel overgegaan om die 24 uur stabilisatiefase in te voeren en heb het ook niet meer uitgeprobeerd. Ik vind dat zonde van het geld.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.