Home Forums Hulpmiddelen Problemen met Novopen echo herkenbaar?

  • Geesje

Problemen met Novopen echo herkenbaar?

Ik gebruik de Novopen echo sinds een half jaar. Regelmatig merk ik dat er geen insuline uit de naald komt, als ik voor het injecteren twee eenheden insuline ter controle weg spuit.
Bij opnieuw wegspuiten komt er nog weinig of geen insuline uit.
Het is mij inmiddels opgevallen dat ik daarna onverklaarbare hoge bg’s heb. Dit brengt mij aan het twijfelen over de deugdelijkheid van de pen. Ik heb inmiddels al een keer een nieuwe pen gekregen maar ik merk nu weer hetzelfde euvel. Het is moeilijk aan te tonen dus mijn vraag is:
zijn er mensen die dit herkennen?

  • Maar je blijft toch wel 2 eenheden wegspuiten tot er voldoende uitkomt? Zeker bij een nieuwe pen kan ik wel eens vier of vijf keer 2 eenheden moeten wegspuiten voor ik tevreden ben. Ik gebruik alleen geen echopen, maar een savvy en een flexpen.

  • Ik was op zoek op internet of mensen problemen hadden met de Novopen Echo en zo kwam ik op de DVN site dit bericht tegen. Ik herken dit probleem. Bij mij gebeurt precies hetzelfde: bij wegspuiten van twee eenheden komt er maar een druppel uit de pen en geen straaltje. Ook spuit ik regelmatig eenheden bij omdat mijn bloedsuikerwaarden hoger zijn dan ik verwacht. Ik gebruik de pen nadat ik jaren een Memoir pen gebruikt had met een goed geheugen. Deze Echo onthoudt in elk geval de laatste waarde en de tijd die sinds het prikken verstreken is. Dat wil ik graag omdat ik nog wel eens denk: heb ik nu gespoten of niet? Ik zal er morgen met de verpleegkundige over bellen.
    Naam en email adres : thijs.notenboom@hetnet.nl

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.