Home Forums Medicijnen Problemen met novorapid pumpchart ampulverpakking

Problemen met novorapid pumpchart ampulverpakking

Beste mede diabeten. Ik heb diabetes type 2 en heb een zeer brandende vraag aan alle gebruikers van novorapid pumpchart ampul verpakking
u weet wel 1 doosje met een blisterverpakking van 5 separaat verpakte ampullen waar je dus bij noodzaak een ampul in orginele verpakking kan afscheuren. Bij dat afscheuren zit nu het grote probleem.

De laatste tijd krijg ik steeds meer doosjes met 1 blisterverpakking van 5 ampullen die ik NIET via de perforatielijn los krijg. Gevolg: de ampul niet uit de verpakking komt, de verpakkingfoliezijde openscheurt, en deze dan niet meer schoon verpakt is. Hierdoor wordt het meenemen van ampullen een probleem.

Aangezien ik 3 ampullen per 24 uur gebruik snapt u dat ik in mijn diabetesset altijd minimaal 2 ampullen meeneem. Als ze openscheuren kan het priksponsje besmet worden en werk ik niet schoon meer. Ik heb hier Novo Nordisk BV Nederland over geinformeerd en die koppelen mij terug dat, “de directie in Denemarken niets aan dit probleem gaat doen.”

Ik heb hen ook voorgesteld om het eens te polsen bij de andere novorapid gebruikers of deze ook mijn probleem ervaren, zodat we gezamenlijk iets kunnen ondernemen. Ik hoop op uw respons. Mvg B v Herwaarde

 • Het gebruik van een scherpe schaar kan ook helpen?

  • Jasper

  Ik gebruik zelf niet de Pumpcarts maar de gewone ampullen van Novo, ook hier scheuren de verpakkingen niet altijd goed los.
  Ik vind dit echter niet zo’n groot probleem.
  Ik maak dat rubbertje van de ampul meestal even schoon met een alcoholdoekje. Vroeger, nog voor dat ik met een pomp of pen aan de gang was moest vulden mijn ouders en ik de injectie spuiten iedere keer uit een flesje insuline met zo’n zelfde rubbertje. Dat rubbertje op het flesje hield de insuline goed afgesloten van de omgeving en steriel, dus ik neem aan dat dat tegenwoordig nog steeds geld :-)

  Maar wat frankvo hier boven zegt werkt ook prima, gewoon de verpakking over de perforatielijn doorknippen!

  • Ben42

  Andere ampullen, zelfde probleem.
  Ook dezelfde oplossing, namelijk een schaar.

  Zelf gebruik ik de ampullen alleen om mee te nemen op vakantie voor als de pomp zou uitvallen. Maar ik gebruik ze dan uiteindelijk wel ver voor dat de houdbaarheidsdatum is afgelopen.

  Met heel veel heen en weer buigen over de perforatie lukt het bij mijn ampullen wel om ze over de perforatie te scheuren. Daarbij kun je dan b.v. een mes gebruiken om de perforatie precies over de rand te buigen.

  Bij de apotheek wel eens gevraagd waarvoor de perforatie was en dan na het antwoord gevraagd laat eens zien. Zij gaven aan dat veel verpakkingen met perforaties hetzelfde euvel vertonen.

  ———————————————————————————————————
  langs de stippellijn afknippen met de schaar.
  Einde bericht.

  Ben

 • beste mensen dank voor jullie reactie.
  ik ben blij dat er weinig mensen last van hebben.
  Natuurlijk is de schaar een oplossing voor het scheiden van de ampulverpakking.
  Echter ik wilde de fabrikant attenderen op dit probleem, want we (via de onze verzekeringen) betalen er genoeg voor.
  Echter het intereseerd de fabrikant in denemarken blijkbaar NIETS, want het product (de ampul) is veilig
  ze vinden het niet nodig om er iets aan doen, of om het op te lossen.
  beetje jammer. maar ik heb het geprobeerd
  bedankt voor jullie reacties.
  mvg B v Herwaarde

  • Jasper

  Fijn dat je even laat weten hoe het is afgelopen Ben!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.