Home Forums Bewegen Problemen op festival of event?

Problemen op festival of event?

In de nieuwe Diabc (ledenblad van DVN), die volgende week verschijnt, staan een aantal tips voor bezoek aan een festival. DVN krijgt namelijk regelmatig meldingen van leden die hun diabetesspullen moeten inleveren bij een GGD stand. Ook komt het wel eens voor dat stewards/beveiligingspersoneel denken dat een insulinepen iets heel anders is: om drugs mee te gebruiken.

Heb jij dat wel eens meegemaakt? Wat is jouw ervaring bij festivalbezoek?

 • Ik bezoek elk jaar vrij veel festivals omdat ik er vaak werk, maar ook voor de lol. Ik kan je aanraden om een uitdraai van je medicijnen van de apotheek mee te nemen als je super voorbereid wil zijn. Bij geen enkel festival zou je dan hier problemen mee hebben.

  Mocht een bewaker moeilijk doen vraag dan om een second opinion van zijn/haar baas (of college). En als zelfs dit voor problemen zorgt vraag dan of iemand van de EHBO je verhaal kan verifiëren.

  Algemeen festival advies. Zorg dat je met anderen bent die weten van je diabetes. Zorg voor iets herkenbaars waardoor EHBO ziet dat je diabeet bent (talisman, zo’n bandje, etc). Ik heb een tattoo waarop dat zichtbaar is. Zo kunnen ze meteen zien dat je niet per see door drugs of alcohol flauw bent gevallen.

  Tot slot, houd je suiker in de gaten, maar geniet ook. 1 dag iets minder strak geregeld zijn zou moeten kunnen.

 • Ik ga al sinds 2000 jaarlijks naar meerdere festivals en ik heb nog nooit problemen gehad met mijn materialen. 1 maal is er gevraagd naar een verklaring, maar toch mocht ik door. Ik ben inmiddels wel 47 wellicht dat dat scheelt qua vertrouwen.
  Op de festivals zelf spuit en meet ik gewoon op het terrein en niemand die moeilijk doet.
  Ik heb echt nog nooit een vervelende ervaring meegemaakt.

  Ik heb zelfs een keer bij de EHBO mijn bloedsuikers moeten meten omdat mijn meter het had begeven. Daar was ik steeds weer van harte welkom.

  Ga vooral en geniet ervan. Het is te leuk om niet te doen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.