Home Forums Psychische klachten Problemen relatie omdat ik nu diabetes heb

Problemen relatie omdat ik nu diabetes heb

Bij mijn is er sinds twee maanden diabetes geconstateerd en ben toen met spoed opgenomen in het ziekenhuis.
Momenteel spuit ik 4 keer per dag en heb een aangepast dieet.
Het probleem wat ik momenteel heb is dat mijn partner het een probleem vind hier rekening mee te houden, ik vind dat erg moeilijk en zoek hulp hierbij.

 • Vervelende situatie, waarin je terecht bent gekomen. Het is voor je zelf al lastig om dit alles te verwerken. Om wat beter zicht te krijgen: op welke vlakken gaat het mis?

  • Ytsma

  Lastige situatie. Met diabetes komt ook het accepteren van diabetes. Dat kan voor jouw al een lastig punt zijn.

  De partner mag hierin niet vergeten worden. Want ook de partner zal jouw diabetes moeten accepteren. En dat is nou eenmaal makkelijker gezegd dan gedaan. Niet iedereen zal dat op eigen initiatief kunnen of willen.

  Het is ook lastig om hierin een goed advies te geven. Maar probeer het bespreekbaar te houden.

 • Hoi Mark,

  Dat herken ik zeker ook.
  Ik Diabetes sinds 2017.
  Bij moest het voor de diagnose altijd gaan zoals mijn man het wilde hebben. En nu gaat niet altijd alle aandacht naar hem omdat ik ook aan mezelf moet denken omdat mijn suiker nogal veel schommelt. Steun of respect krijg ik ook niet dus ik sta er eigenlijk zowel alleen voor met mijn diabetes en dat maakt me heel verdrietig en eenzaam. Gelukkig zijn er mensen op mijn werk die vragen hoe het met me gaat of als ze zien dat mijn suiker schommelt dat is wel weer fijn.

 • Ik begrijp erg goed dat het lastig voor mijn partner is omdat alles nu opeens anders is.
  Gisteren eindelijk uitslag gehad van het type diabetes want ook dat was nog steeds een vraagteken voor mijn en voor de artsen. Nu blijkt uit alle onderzoeken dat ik Type 1 heb.
  De problemen die ik momenteel ondervind in mijn relatie zijn op het vlak van aangepasde voeding, regelmatigheid en het feit dat ik 4 keer per dag insuline moet spuiten.
  Ik krijg de opmerkingen dat het niet haar probleem is maar dat het aan mijn ligt.
  Het is al moeilijk genoeg om je leven aan te passen en positief hiermee om te gaan,maar dat wordt niet gezien.
  Voor mijn maakt het er niet echt makelijker op en ben erg benieuwd naar mensen die de zelfde ervaring hebben.

  • Ja dat is wel herkenbaar. Probeer je op jezelf te concentreren en het onder controle te krijgen.
   Zelf ben ik door een dal gegaan vooral omdat ik er alleen voor sta dat was in het begin wel pijnlijk omdat ik weet dat ik mijn man andersom nooit zo zou laten vallen. Maar ik ben best wel een positief mens en ik weet mezelf wel rustig te houden tegenwoordig want ik heb veel paniek aanvallen en hyperventilatie erdoor bijgekregen dus ik moet mezelf rustig houden en positief blijven. Voor de rest probeer ik me best te doen om zo gezond mogelijk te eten en dat kost een hoop geld maar dat heb ik er zeker voor over. Ik hoop voor je dat jullie er samen goed uitkomen en dat je in verloop van de tijd wel de steun krijgt die je nodig heb.

 • Het moeilijkste aan diabetes vind ik nog altijd dat het spontane weg is. Altijd nadenken of je alles bij je hebt, wat er te drinken of te eten is als je ergens heen gaat enz. Al is het in de afgelopen 42 jaar wel makkelijker geworden en ik ben na mijn studie gaan werken, reizen en heb een begrijpende partner getroffen. We zijn bewust kinderloos.
  Jullie zitten eigenlijk in een rouwproces en dat heeft tijd nodig. Toon ook begrip voor haar en hopelijk werkt dat wederkerig.

 • Hoi
  Wat naar als je partner zo reageert..het overkomt je zomaar,iedereen kan het krijgen!
  Je zou toch denken, in goede en slechte tijden er voor elkaar zijn? Misschien is het de schok..
  Vaak is de verandering zelf het probleem en het niet weten wat het precies inhoud. Praat er samen met je behandelteam over, dit is immers chronisch en je zult elkaar toch moeten kunnen ondersteunen in een dergelijke (of andere) situatie…wellicht dat partner op zijn minst open staat voor een gesprek.
  Zorg goed voor jezelf en elkaar
  Groetjes

 • Hallo Mijn partner snapt mijn Diabetes ook niet helemaal meer en mijn partner kan mijn Diabetes gewoon niet meer aan door dat ik heel veel complicaties krijgt en dat vind ik ook erg moeilijk en daar zit ik erg mee maar ik wil het altijd met jou delen dat vind ik wel aardig en vooral met diabetes lotgenoten .

  Mijn Karien de Jonge – Goossen ,
  kariengoossen@outlook.com
  06 – 34841020 .

  • daven

  Liefde is elkaar accepteren in voor en tegenspoed en iemand die daar moeite mee heeft kun je je afvragen in hoeverre je kunt spreken van echte liefde !

  iemand die problemen zou hebben, met mijn ziektes zou ik mooi de deur wijzen (ik heb hier tenslotte niet om gevraagd )

  Daarom ben ik zeker weer vrijgezel wahahaha lol ,maar of je gelukkig bent hangt niet af van je levenspartner ;-)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.