Home Forums Bloedsuikerwaarden Puber met stress

Puber met stress

Hallo mijn zoon van 15 heeft afgelopen week toets week gehad hij heeft daar spanning van waarvan ook zijn waardes omhoog schieten naar 20 of hoger hij heeft dus dubbele spanning dat hij zijn toets goed maakt en spanning dat hij met zijn bloedwaardes goed blijft zitten doordat hij te hoog zit kan hij zijn toets niet maken waardoor hij nu 8 toetsen moet inhalen heeft iemand hier ervaring mee die ons een tip kan geven
Alvast bedankt

 • Ja, vroeger met examens was het een zooitje bij mij. Aan de ene kant stress en omhoog, aan de andere kant de geestelijke inspanning die energie vrat en dus omlaag. Je zoon gaat blijkbaar alleen omhoog. Wellicht met de behandelaar afstemmen of extra super snel werkende insuline die ongeveer twee uur werkt nuttig kan zijn tijdens de toetsen om de stress op te vangen. Ik neem aan dat hij een FSL heeft, zodat hypo’s tijdens de toets kunnen worden voorkomen.

  • Jasper

  Ja stress en hormonen werken niet echt mee nee…
  Ik heb daar helaas ook geen goede tip voor behalve extra spuiten (en koolhydraten mee voor als je daarna juist weer te laag zit)
  Maar hoezo kun je geen toets maken als je op 20 zit?
  Dat heb ik vroeger denk ik toch ook wel een heel aantal keer moeten doen.

 • Hoi,
  Ik zou me ook ziek voelen en me niet kunnen concentreren bij een waarde van 20 en op zijn minst migraine hebben. Dat voelt bij iedere diabeet anders.
  Veel mensen hebben stress voor toetsen of examens,een beetje spanning lijkt me gezond, maar als je er zo ziek van wordt (met of zonder hoge suikers) dat je ze niet kan maken, dan zou ik contact opnemen met zijn school(zorgcoördinator/mentor) en ook zijn behandelaar.
  Om je zoon te helpen leren voorbereiden op toetsen. Misschien door extra studiebegeleiding op tijd in te zetten en zo de druk van de ketel te halen.
  Maar wellicht ook dmv een training oid leren reduceren van stress en daarmee het verlagen van de suikers. Er komen nog meer toetsen/examens aan in de toekomst. Beter dan nu alvast handvatten geven om er later wat ‘luchtiger’ mee om te kunnen gaan. Informeer eens bij de school,tegenwoordig hebben ze van alles in huis,of ze kunnen je wellicht advies geven. Succes

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.