Home Forums Corona Quarantaine?

Quarantaine?

Sinds vorige week zaterdag ben ik Corona positief getest. Ik heb eigenlijk geen klachten, maar toch corona positief getest te zijn, verplicht je het protocol in acht te nemen. Ik zou nu, na 5 dagen zonder klachten, en 24 uur klachten vrij weer uit quarantaine mogen gaan.

De vraag is nu of je als diabetes (type 2) trager hersteld van een coronabesmetting. Daar kan ik geen informatie op internet vinden. Ik ben 2 kilo lichter geworden deze dagen. Al waren mijn Hb1ac waarden bij een meting 2 weken terug schrikbarend hoog geworden (68), voorheen 51.

De vraag doet zich dan ook voor of een coronabesmetting invloed heeft op je bloedglucosewaarden dan wel je Hb1ac waarden.

Overigens wandelen we veel, en ik voel me prima. Gebruik Methformine (2 x 1000 mg), Glicazide en Ozempic 1 mg (sinds deze week)

 • Waarschijnlijk een combinatie van factoren. Je waarden waren al hoger voor je besmet werd en dat is een goede voedingsbodem voor bacterieën. Corona is echter een virus. Maar je bent in quarantaine, kan niet wandelen en je hebt stress. Allemaal zaken die je bloedsuikerwaarden meestal nog hoger maken, je nieren gaan harder werken om die waarden omlaag te krijgen. Je heb te weinig insuline om de bloedglucose in de spieren te krijgen en je verliest daardoor gewicht. Maar hogere waarden maken het wel lastiger voor het lichaam om gezond te blijven dan wel te herstellen. Of je langer in quarantaine zou moeten blijven, is denk ik nog geen wetenschappelijk bewijs voor.

  • Anjoco

  Ik heb ook corona gehad in oktober.
  Inderdaad waren mijn waardes ook hoger.
  Dit komt omdat je lichaam vecht om het virus uit je lichaam te krijgen.
  Dit kan echt wel een paar dagen aanhouden.
  Mijn huisarts zei als het niet extreem hoog is, dan moet je afwachten .
  En anders moeten je medicijnen aangepast worden, maar dat duurt ook wel even voor het ingewerkt is
  Dus zou het even aankijken..
  Groetjes.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.