Home Forums Bloedsuikerwaarden reactieve hypoglycemie en onderzoek pancreas

 • yoke

reactieve hypoglycemie en onderzoek pancreas

Na evaluatie OGGT en MRI pancreas blijkt dat ik reactieve hypoglycemie (late dumping ) heb. Volgens de chirurg zou dit niet mogen voorkomen na een sleeve operatie omdat anatomie van de darmen niet veranderd is en mijn maag volgens een test niet te vlug geledigd wordt.

Hij blijft erbij dat mijn pancreas verder onderzocht moet worden want volgens hem wordt er teveel insuline aangemaakt .

Ik zou nu een test moeten ondergaan waarbij men met een katheder via de slagader tot aan pancreas gaat en tegelijk hetzelfde doet via een gewone ader. De test duurt een HALVE dag.
Zo zou men de diagnose kunnen stellen of mijn pancreas volledig overactief is of maar gedeeltelijk.
Voor een volledig overactieve pancreas bestaat er medicatie die echter heel zwaar is en men zelden toepast .
Als een beperkt deel van de pancreas overactief zou zijn, zou men dat deel chirurgisch kunnen verwijderen.Daar zou ik erg tegenop zien want de pancreas is zo een delicaat orgaan .

Kent iemand van jullie die test misschien?

 • Misschien overleg met je huisarts hierover?

  • yoke

  Huisarts kende die test zelfs niet . Gaat door op 23 oktober met dagopname

 • Deze test is mij niet bekend en het is niet eenvoudig er iets over te vinden. Uiteindelijk kwam ik bij dit artikel uit. Daarin wordt gesproken over een selective arterial calcium stimulation test (SACST) waarbij via een katheter in een slagader calciumgluconaat wordt toegediend aan de pancreas om afgifte van insuline te stimuleren. Vervolgens wordt via een katheter in een ader de concentratie insuline in het bloed gemeten. Zo kan men de oorzaak van de reactieve hypoglykemie bepalen.

  • yoke

  Is de juiste test , maar dient vooral om aanwezigheid insulinoom na te kijken . Is meestal goedaardige tumor die overachtig is

  • yoke

  Is de juiste test , maar dient vooral om aanwezigheid insulinoom na te kijken . Is meestal goedaardige tumor die overachtig is

  • Naomi

  Ik had 2017 een gastric Sleeve operatie.Alles was goed tot Ik reactieve hypoglycemie kreeg 2 jaar feeder. Ik weet zeker dat ik het heb maar dit jaar en vorig jaar met kerst en andere maanden val ik steeds flauw en heb steeds meer letsels en ga er onderdoor van alle symptomen.Ik was maar een keer bij een chirurg en verpleegkundige en moet diet strikt aanhouden.Dat doe ik maar ondanks dat helpt het niet genoeg en kan me ook niet concentreren en prik de hele dag en alles is duur in NL.
  Ik heb een verhaal van een persoon daarboven gelezen en zou graag weten wat die nu heeft gedaan? Ik heb ook België en Duitsland gebeld ik ben been pieperd maar wil bijna niet meer leven.Mijn lichaam maakt teveel insuline aan en ik ben een jonge vrouw en weet me geen raad meer.Naomi

   • Naomi

   Verhaal was naar Yoke ook.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.