Home Forums Bewegen Reispoortjes

 • Daphna

Reispoortjes

Goedemorgen,

Mag je met de free style libre (en de pomp) door de reispoortjes op het vliegveld? Ik heb gemerkt dat het antwoord hierop per verpleegkundige verschilt…

Bvd!

Daphna

  • corrus

  Wat er mag of niet mag weet ik niet, maar ik vlieg 4 x per jaar naar de VS en gebruik dus al even zoveel de scanners op de luchthavens.
  Ik heb een pomp EN een CGM sensor.
  Daarmee ga ik iedere keer op Schiphol door de scanner (die draaiende dingen)
  En op de USA luchthavens hetzelfde.
  Het enige wat je moet vragen is, als je door een poortje gaat even vragen of je gebruik mag maken van de scanner en niet het poortje vanwege een insulinepomp.
  Hiermee gaan ze allemaal mee akkoord.
  Ik weet niet of je ook een vakantiepomp hebt?
  Zolang deze UIT STAAT gewoon door de handbagagescanner door.
  Maar wél zorgen dat de insulinepomp dan uitstaat.
  Ook al beweert de fabrikant dat dit schade toebrengt aan de pomp.
  Als ie uitstaat is het gewoon een dood ding net als een laptop.
  Ik spreek hierover uit pure ervaring van 10 jaar en niet over regels.

  Doe hier je voordeel mee. :-)

 • In de handleiding van de Freestyle Libre staat geen informatie hierover. Op het internet zeggen sommigen dat zij geen problemen hebben gehad met poortjes en röntgenapparaten op het vliegveld. Voor de zekerheid zou ik als ik jou was even contact opnemen met Abbott. De meeste pompen kunnen wel door de gewone metaaldetectiepoortjes, maar niet door de röntgenapparatuur waar de handbagage doorheen gaat. Röntgenapparatuur zou ik dus absoluut vermijden. Sommige bodyscanners maken ook gebruik van röntgenstraling en o.a. Medtronic adviseert daarom om de pomp te verwijderen als je daardoor moet.

  • Ben42

  Corrus Schreef:
  Ook al beweert de fabrikant dat dit schade toebrengt aan de pomp.
  Als ie uitstaat is het gewoon een dood ding net als een laptop.
  Ik spreek hierover uit pure ervaring van 10 jaar en niet over regels.

  De redenatie van Corrus klopt niet. Apparatuur kan kapot gaan door externe zaken ook al staat een dergelijk apparaat uit. Die 10 jaar ervaring is niet voldoende. Ik heb al 25 jaar een huis, nog nooit een brand gehad, toch heb ik een verzekering tegen brand. Ik vermoed dat Corrus ook een brandverzekering heeft.

  Maar ondanks dat fabrikanten aangeven dat pompen niet door een rontgenscanner mag, heb ik nog niet gehoord van dat hierdoor problemen ontstaan. Soms lukt het gewoon niet om de pomp niet door een Rontgen apparaat te laten gaan. (Ik ben wel eens voor de keuze gezet om of schriftelijke toestemming van de top manager van het vliegveld te krijgen of de pomp toch door het Rontgen apparaat te laten gaan. Zou ik die toestemming hebben geregeld dan had ik mijn vlucht gemist.)

  Mijn advies is, probeer de pomp niet door de rontgen te laten gaan. De poortjes op vliegvelden zijn min of meer onvermijdelijk, evenals de poortjes die je tegenwoordig bij veel monumenten, musea of op feesten ziet. Vraag altijd of je van de controle uitgesloten kunt worden, soms lukt dat wel, soms lukt dat niet.
  Hoewel ik het vervelend vind, maak ik mezelf er maar geen zorgen meer om.

  Met de pomp en ook de free style libre heb ik persoonlijk nog nooit problemen ondervonden. En ik heb die problemen ook niet door andere gemeld gezien. (In dit forum, andere fora of op het internet.)

  Succes,
  Ben

  Wel goed vermijden: MRI scanners. En als je b.v. bij de tandarts of een snijdende arts voorzien wordt van electrische contacten. (Voor dichtschroeien of verdoving).

 • “”””” Maar ondanks dat fabrikanten aangeven dat pompen niet door een rontgenscanner mag, heb ik nog niet gehoord van dat hierdoor problemen ontstaan. Soms lukt het gewoon niet om de pomp niet door een Rontgen apparaat te laten gaan. (Ik ben wel eens voor de keuze gezet om of schriftelijke toestemming van de top manager van het vliegveld te krijgen of de pomp toch door het Rontgen apparaat te laten gaan. Zou ik die toestemming hebben geregeld dan had ik mijn vlucht gemist.”””””””

  Ik wel. Heb in Amerika gehoord van een meisje die door de poorten moest. En verdomd de pomp ging stuk. Is zelfs of Amerikaanse TV geweest.

  • Ben42

  Frankvo

  Kun je hiervan de Bron aangeven ?

  Ben

 • IS al weer een jaar of anderhalf geleden. Ik weet niet meer waar ik moet zoeken. Misschien in google??

  http://www.naturalnews.com/038048_airport_scanners_insulin_pumps_damage.html

  • Ben42

  Dank je Frankvo, voor de twee artikelen.

  Ze geven de situatie goed weer, maar zoals te lezen in de artikelen en het comment daarop, lukt het een flink aantal mensen niet om de scan’s en/of poortjes te omzeilen.

  Het advies:” forced her to go through the full-body scanner. When the patient later contacted her pump’s manufacturer, she was advised to disconnect the medical device immediately.
  Is gewoon niet praktisch. Zo ontzettend veel diabeten die vliegen, (En ook musea bezoeken) gaan wel eens door een dergelijk poortje. De keuze zou dan in een aantal gevallen worden niet vliegen of een museum niet bezoeken, omdat je soms gewoon niet langs de poortjes komt.

  De artikelen gaven dit ook wel weer. Dat wij pompdragers en sensor dragers er ons bewust van zijn is duidelijk niet voldoende. Voordat beveiligings mensen hier allemaal op dezelfde manier mee omgaan, dat is vermoedelijk nog wel een tijdje weg.

  Dank voor de artikelen.
  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.