Home Forums Verzekering en vergoeding Reisverzekering, lange reis buiten Europa

 • lysbeth

Reisverzekering, lange reis buiten Europa

Hoi allemaal!

Ik ga in oktober 6 maanden backpacken/werken in Australië (Ik heb een pomp en neem alle benodigdheden voor 6 maanden mee). Nu ben ik op zoek naar een reisverzekering. Ik heb gehoord dat niet alle reisverzekeringen alles dekken wanneer je diabetes hebt (prijsverschil in ziekenhuizen, als je schade veroorzaakt en dergelijke). De reisverzekering van DVN dekt maar 90 dagen, maar ik ga veel langer op reis.
Weet iemand welke reisverzekering geschikt is voor mensen met diabetes type 1, of waar ik op moet letten bij het kiezen van een reisverzekering?

Groetjes,
Lysbeth

 • beste Lysbeth,

  Ik heb 10 jaren lang in Azië credit card survival tochten gedaan. Dus overleven uitsluitend met een platinum American Express card.
  Maar wel goed verzekerd.

  Het maximum wat ik gevonden heb aan reisverzekering is 180 dagen aaneengesloten. Standaard is maximaal 90 / 60 of nog minder dagen.

  Dat betekent dat je na 180 dagen terug moet zijn in Nederland om nog voor DIE verzekering verzekerd te blijven. Let ook op je gemeente inschrijving en je gewone ziektekosten verzekering. Ik weet de details van nu niet exact, maar als je binnen die 180 dagen blijft zit je goed.Je mag dan wel na een dag in Nederland weer voor 180 dagen vertrekken.
  Voorzichtigheidshalve trok ik daar nog 10 dagen af, dus 170. Viel er eens een vlucht uit, of was er een probleem halverwege en bood men je een hotel aan, dan kon dat zonder mijn verzekerings dekking te riskeren.

  Er zijn enkele verzekeringen die dit (180 dagen) doen, ik meen ik had de DAS en die zou nu onder een andere naam doorgaan. Je moet er dus even naar vragen (bij je verzekeringskantoor?).

  Kosten vallen mee. Voor 2 personen (mijn panter ging ook mee, zeer ervaren met de cc survival), was de jaarpremie 150 euro voor ons beiden !!

  Wat je ook nog zou kunnen doen is ipv een “ïn natura” verzekering een restitutie verzekering nemen. En ook de aanvullende verzekeringen. Dat kost iets meer maar daar zitten bv dan ook weer de inentingen (DTP, hepatitis A, B en C etc. in meeverzekerd. En die zou ik zeker doen !!

  Lees en denk ook eens over rabies (hondsdolheid) malaria en slangenbeten als je komt op plaatsen waar je verder dan 1-2 uur van een ziekenhuis af bent.

  Daarom deden wij alleen cc survival tochten IN de grote Aziatische metropolen. Een veilig gevoel, als je naar bed gaat en weet dat er om je heen nog 15.000.000 mensen naar bed gaan.

  Na de kwinkslagen over de cc nog even serieus. Zorg dat je een credit card hebt. Liefst 2. Die worden buiten Europa veel meer gebruikt dan hier. Maar in Azië beginnenen ze in een ziekenhuis niet aan je voor dat ze zeker zijn dat ze hun geld krijgen. Lig je daar met je hondsdolheid al te kwijlen moeten die nog even Apeldoorn bellen om te controleren of ze hun geld wel krijgen.

  Waarom 2? Mijn panter en ik hadden er ieder 2. Overdreven? tja, een keer wil ik geld opnemen met de credit card, een Visa verkregen via de ANWB. Die bekeken die card wantrouwend, want die bank (ANWB !!!) kenden ze niet. De ANWB. Begin dan maar eens uit te leggen. Nou, ik begon (een rel te schoppen) totdat ze de politie gingen bellen. Maar ik kreeg niks van mijn eigen geld mee! Moest naar het hoofdkantoor gaan, een stad en anderhalf uur taxi verder naar een kantoor van hen waar men wat meer gewend was. Dat helaas al om 16.30 sloot dus even wachten tot de volgende ochtend.
  Je zult er maar liggen met het hondsdolle schuim op je snuit !!

  Mocht je nog meer vragen hebben stel ze gerust.
  Overigens, je weet dat je in de tropen veel minder insuline nodig hebt. Hou dat even in de gaten vooral de eerste dagen. Leuk is dan weer dat je in de tropen zelfs in de winter door de hitte al gauw in 6 maanden tot 8 kilo afvalt.

  En gebruik alleen flessen water. Als je voor die inentingen gaat vraag je de hele stapel brochures mee. Ook die over Dengue, dus knokkelkoorts, er zijn 4 soorten. Beter vermijden want er is geen cure voor !! En de regels tegen de malaria mug helpen niet tegen de Dengue mug. Lees maar eens over dag of nacht stekende muggen, kleur kleding enz.

  Wens je verder een heel fijne. lange back pack vakantie. En pas extreem op op voor alles dat met drugs te doen heeft. In de Filipijnen, Manila, schieten ze je zo op straat dood als je een beetje pech hebt!

  Als je nog vragen hebt lees ik het wel.

 • Lysbeth, je gaat nu al in oktober. Beetje vervelend. Een restitutie of in natura verzekering (veel beter voor jou in het buitenland is de restitutie verzekering) en ook de aanvullende verzekeringen kun je maar een keer per jaar afsluiten cq wijzigen. Dat is vanaf medio november. Je zou kunnen proberen om nu al iets met je verzekering te regelen. Of je verzekerings man of kantoor.

  En pas op voor KO druppels. Laat nooit een glas onbewaakt staan. Neem dan een nieuw. En accepteer alleen gesloten flesjes en blikjes. Overdreven? gebeurt jou niet? Nou, mijn panter was het wel gebeurd en die is van daar !!

  dan nog een laatste tip, voordat misschien moderatoren zich ergeren. Koop undercover colours nagellak. Dat is transparante nagellak die als je dan je vinger in je glas drank houdt een kleur krijgt, en op die manier aantoont dat er ïets” (dormicum ?) in het drankje zit. Beste is flesje water en altijd bij je houden.

  • Jasper

  In Australie valt het allemaal wel mee toch met de enge ziektes en de flesjes water?
  Ik zou inderdaad opzoek gaan naar een reisverzekering die het 180 dagen achter elkaar doet zoals Sugarboy zegt!
  Alvast een heleboel plezier gewenst Lysbeth!

  • Ja Jasper, het kan er misschien meevallen. Maar je zult maar de ongelukkige zijn die het net wel treft.

 • Dus nog heel even, die 180 dagen is iets dat je bij sommige verzekeringen kunt mee verzekeren. Net als bv motorrijden, of wintersport.

  En in Australie vallen jou zeker de prijzen niet mee! Heb er een Nederlandse kameraad die woont, werkt en leeft er al 30 jaar.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.