Home Forums Vakantie reisverzekering langer dan 3 maanden

reisverzekering langer dan 3 maanden

Beste,

Volgende week ga ik voor een jaar backpacken. Nu heb ik diabetes type 1, en gebruik ik een insuline pomp. Aardig wat zaken heb ik reeds geregeld, echter loop ik nog tegen een probleem aan. Na drie maanden zal mijn reisverzekering stoppen, omdat deze maar voor 3 maanden achtereen geldig is.

Mocht ik bestolen worden, dan is mijn insulinepomp het meest waardevolle dat ze zullen meenemen. Daarom zou ik deze graag verzekeren voor het ganse jaar. Heeft er iemand ervaring of adviezen over reisverzekeringen die langer dan 3 maanden doorlopen, waarbij mijn insulinepomp ook verzekerd is?

Alvast bedankt!:)

 • Hoi @andrea89

  Via zoekbalk binnen dit forum is deze info al direct beschikbaar :

  https://nldiab-menauhant.savviihq.com/zoeken/Reisverzekering/

  Groet 6feet10

  • Ben42

  Informeer ook eens bij je leverancier van de medische hulpmiddelen. Enkele leveranciers hebben hierin ook een ‘verzekering’ voor de pomp. Maar vraag dan wel expliciet om de voorwaarden en deze op schrift. Overigens geld dit voor iedere verzekering.

  Zelf heb ik een specifieke pompverzekering bij Ocean. Maar dit is ook een verzekerings maatschappij die mij mondeling wel eens heeft aangegeven voor welke gevallen er onder de verzekering zouden vallen. Bij latere navraag bleek mij toch dat er een aantal gevallen die ik specifiek had gevraagd niet onder de verzekering zouden vallen.

  Reisverzekeringen willen nog wel eens kostbare apparatuur uitsluiten of de vergoeding daarvoor beperken. In enkele gevallen is de pomp niet je eigendom, maar van de zorgverzekering en worden daarom ‘soms’ uitgesloten.

  Probeer dus vooraf schriftelijk bevestigd te krijgen wat en hoe ze verzekeren betreffende de pomp. (Nieuwwaarde, dagwaarde, wat wel wat niet).

  En zoals altijd hou ons dan ook op de hoogte van de antwoorden en wat je uiteindelijk zelf ‘hebt’ gekozen.

  Vriendelijke groet,
  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.