Home Forums Medicijnen Repatha

 • Zorua

Repatha

Niet helemaal diabetes maar mogelijk wel ervaringen omdat hoge cholesterol en diabetes wel samen voorkomen.
Voor hoge cholesterol verdraag ik de statines niet zo goed en krijg ik nu volgende week Repatha.
Dit is een injectie die je 1x per 2 weken moet toedienen. Heeft iemand hier ervaringen mee?

  • daven

  ik ben geen voorstander van medicatie en zeker niet van medicatie voor een te hoog cholesterol (puur vergif !!!!)
  Je kunt ook rode gist proberen (natuurlijke statine ,minder bijwerkingen )
  dit werkte bij mij heel goed ,momenteel slik ik alleen nog chol -support (life extension ) Deze zal minder sterk zijn als rode gist ,maar mijn cholesterol is binnen de streefwaarden (dus ik hoef niets sterkers )
  Wat zijn je cholesterol waardes ?

  Voor mijn persoonlijk waren het niet de vetten maar koolhydraten wat mijn cholesterol deed verhogen ! Veel koolhydraten zorgen voor ontstekingsreacties in het lichaam ,waardoor je lichaam meer cholesterol aanmaakt . Ik eet (bijna) iedere dag Franse kaas ,eieren ,roomboter zowel op mijn cracker als roomboter om te bakken en mijn cholesterolwaarde /triglyceriden blijven netjes binnen de streefwaarden .

  Ben je al begonnen en nog geen spierkrampen 😉🤐🤐🤐

  • Zorua

  Ik heb een erfelijke vorm van hoog cholesterol met waarden die 3x zo hoog waren als de normaalwaarden. Ik baal er ook van dat ik daarvoor medicatie moet gebruiken maar anders wordt het echt alleen maar erger. Mijn vader en opa hebben beide hartinfarct gehad op hun 40e door deze aandoening dus ik neem het wel erg serieus.

  • daven

  oké ,ja das minder en dan kun je misschien idd maar beter medicijnen nemen ,alhoewel de meningen ook verdeeld zijn dat cholesterol de oorzaak van hartinfarct is .

  Ik heb een hartinfarct op mijn 45ste gehad ,gelukkig is mijn cholesterol nu binnen de normale streefwaarde , Hartpatiënten willen ze de ldl (slechte cholesterol)1,8 of lager hebben . Hier komen gezonde mensen nog niet eens aan !(in mijn ogen alleen maar om zoveel mogelijk medicijnen te kunnen voorschrijven )

  tip : neem supplement q10 dit verminderd de bijwerkingen .

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.