Home Forums Autorijden en CBR Rijbewijs verlengen? Dat kan helemaal niet: Nieuw rijbew

Rijbewijs verlengen? Dat kan helemaal niet: Nieuw rijbew

Allereerst : ik vind dit een klant onvriendelijk forum. Het kan natuurlijk ook aan mij liggen, maar ik heb meer dan 20 min nodig gehad om hier te arriveren.
Weten de reageerders wel dat hun toestemmingsbrief van het CBR 360 dagen’waard is’ met andere woorden als de goedkeuring van het CBR in de brievenbus(thuis)zit dan is die brief 360 dagen ‘houdbaar’!! Houd wel rekening met de duur van alle procedures die doorlopen moeten worden, en dat diabeten rekening moeten houden met een procedure tijd van 4maanden. En bijkomend voordeel is dat dat roze pasje maar 5jr geldig is. Dat is ook het geval als de leeftijd 70jr is geweest.
Diabeten succes,met het aanvragen!!, dus gewoon 1 jaar eerder aanvragen.

  • Jasper

  Lekkere binnenkomer..

  Er zijn inderdaad meer personen met negatieve ervaringen van het CBR.
  Mijn aanvraag duurde ook erg lang. Ik ga in het vervolg dus inderdaad maar een jaar van te voren beginnen met de aanvraag.

 • het vervelende is dat als je het een jaar van tevoren aanvraagt en je na 6 maanden een positief cbr oordeel hebt gekregen je rijbewijs na aanvragen nog maar 4 1/2 jaar geldig is en geen 6 jaar….

 • Markpompje:
  \ Neen je rijbewijs is 5jr geldig vanaf het moment dat je je NIEUWE rijbewijs hebt aangevraagd.
  M.a.w. Stel je hebt van het CBR op 1Sept in het jaar 2018 de goedkeuring ontvangen van het CBR dat je een nieuw rijbewijs mag/kan aanvragen, dan kan je afhankelijk van de verloopdatum van je huidige rijbewijs nog legaal rijden tot de verloopdatum. Echter de toestemming van het CBR is geldig t/m 310819 dan om je nieuwe rijbewijs aan te vragen. Echter wil je aansluiting hebben voor het gebruik van een auto, dan moet je minstens 4dagen (vragen aan de balie in gemeentehuis) hoe lang het duurt voordat je nieuwe rijbewijs af te halen is! Dan moet je dus 4 dagen voor het huidige rijbewijs verloopt een nieuwe aanvragen. Helaas is de nieuwe datum van geldigheid NIET aansluitend op de verloopdatum van je huidige rijbewijs. Je VERLIEST dus in die 5 jaar minstens 4 dagen rijbevoegdheid van je nieuwe rijbewijs. En dat elke keer, dat je een nieuw rijbewijs nodig hebt. In principe is dat dus eigenlijk, om een groot woord te gebruiken: stelen. Dat zou eigenlijk, volgens mij dan, niet mogen. Het zou dus, datum technisch, aan moeten sluiten met de verloopdatum van het vervallen rijbwijs. Helaas denkt de overheid alleen aan zich zelf, de KLANTEN zijn alleen goed voor de centjes.

 • Ik kan niet meer de papieren nakijken van toen ik het de laatste keer aangevraagd heb, maar volgens mij had ik maar heel kort de tijd om het rijbewijs daadwerkelijk aan te vragen waardoor ik weer maanden minder had.

 • Bij mij verloor ik 2 maanden, omdat ik bang was te laat te zijn (had 4 maanden genomen en dus binnen 2 maanden mijn roze kaartje binnen). Ik denk dan maar ‘Beter te vroeg dan te laat’. Ga ik die maanden (financieel) merken op een mensenleven? Denk het niet :-).

  • mike

  toch wel een beetje willekeur bij het CBR, op mijn rijbewijs dat is afgegeven op 14 mei (na goedkeuring op 24 april) staat als einddatum 1 mei(2023 voor A1, A2 BE en T), 14 mei(2028 voor AM) en 1 juni(2021 voor C en D)
  vorige was geldig tot 1 sept 2018 (voor C en D)

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.