Home Forums Autorijden en CBR Rijbewijs verlengen

Rijbewijs verlengen

Rijbewijs
Mijn rijbewijs verloopt in mei, hoe pak ik dit aan?

 • @druif1947; naar je gemeentehuis toegaan en je rijbewijs paperwinkel in werk zitten. Vraag ook gelijk een medische verklaring aan. (CBR.)
  Begin hier zo snel mogelijk mee. Dit omdat per mei je rijbewijs verloopt en met een verlopen rijbewijs mag je niet rijden. Doe je dit toch en je krijgt een ongeluk dan vergoedt de verzekering de schade niet (je rijbewijs is immers verlopen.)

  Je internist / huisarts kan het formulier van het CBR invullen en ondertekenen.

  Maak een afspraak met een onafhankelijke oogarts en laat je ogen testen. Vermeldt er wel bij dat het gaat om een rijbewijs keuring.

  Wanneer beide artsen geen bezwaar zien tegen het besturen van een motorvoertuig stuur je alles op naar het CBR. Houdt er wel rekening mee dat je een rijbewijs krijgt met een beperkte geldigheid van 5 jaar. Dit vanwege het feit dat je het “pretpakket” hebt.

  Een ander vraagje; toen je voor de eerste keer je rijbewijs ging aanvragen had je toen al Diabetes?

  Suc6!

  • Frankvo

  Weet het CBR dat je diabeet bent???

  Zo nee dan gewoon opnieuw aanvragen.

  Zo ja dan zie @racingbike.

 • Er is al eerder een item geweest over dit onderwerp.
  Mijn advies is (net als Frankvo) gewoon aanvragen.
  Alleen als je eventuele hypo’s niet aanvoelt komen zou ik het via de officiële weg (met keuring) doen,maar heb je geen last van je diabetes met autorijden, vraag het dan gewoon aan.
  Ik was zelf bij een keuringsarts die mij zei het gewoon aan te vragen, anders krijg je veel onnodige vertraging en gedoe.
  Kijk je nog even bij een eerder topic over rijbewijs?
  Succes!

  • NellyT

  Gewoon het rijbewijs verlengen, tenzij je last hebt van hypo’s.
  Geen hypo’s, gewoon aanvragen.

  Succes!

  • Ben42

  In Nederland zijn er rond een miljoen diabeten, een groot aantal daarvan heeft een rijbewijs. Volgens mijn informatie is het zo dat bij het CBR daarvan slechts een fractie bekend is.

  En het CBR maakt een groot onderscheid tussen diabeten die het wel aan het CBR hebben vermeld en diabeten die het niet aan het CBR hebben vermeld. Heb je het wel vermeld, dan is je rijbewijs iedere keer maar voor 5 jaar geldig en moet je iedere 5 jaar een lastige procedure in.

  Volgens het CBR zou je op morele gronden het moeten melden.

  Gezien het aantal mensen dat zich ook daadwerkelijk heeft gemeld en het aantal diabeten dat zonder melding met een rijbewijs rondrijd zou je verwachten dat moreel gezien het CBR dit onderscheid niet zo zou mogen maken.

  Voor bijzondere rijbewijzen (Vracht en bus) is de melding en de keuring een plicht.

  Zelf zou ik zeggen schaf het onderscheid tussen moreel melden en niet melden af. Verplicht het voor iedereen met een rijbewijs, of laat deze ‘morele plicht’ achterwege. Maar zadel niet alleen de mensen op die zich al dan niet per ongeluk hebben gemeld.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.