Home Forums Bewegen Rondreizen

Rondreizen

Hallo mensen!

Ik ben benieuwd of er mensen zijn die ervaring hebben met type 1 diabetes en rondreizen over de wereld!
Ben jij of ken jij iemand die hier ervaring mee heeft, dan hoor ik dat graag!

Liefs, Laura (T1)

 • Laura,

  Ik heb voornamelijk zakelijk gereisd, naar ontwikkelde landen. Belangrijk is dat je insuline NIET in het vrachtruim gaat, dan kan het te koud worden. Dus handbagage, en het is een vloeistof, maar daar heb ik nooit een probleem mee gehad (heb ook een diabetespas bij mij, zodat ik het zonodig kan aantonen, diabetespas is ook handig als je in het buitenland je medicijnen nodig hebt.)
  Let er in het buitenland wel op dat de meeteenheden anders kunnen zijn. Zowel voor insuline (concentratie ) als voor de bloedsuiker meting.

  En, uiteraard, je eet andere dingen, je beweegt anders, die omstandigheden zijn anders, dus vaker meten.

  • Mirjam

  Wij maken zeker elk jaar een mooie rondreis. Soms is het een uitdaging hoe om te gaan met je diabetes maar bij mij gaat het prima. Waarom je vraag? Ben je ook van plan om een ronreis te maken? Als je tips nodig hebt hoor ik het wel.

 • Ja, ik zit er aan te denken om 1 of 2 maanden rond te reizen. Maar heb geen idee hoe me dat vergaat en hoe dat gaat met je diabetes spullen en dergelijke.

  • Mirjam

  Het ligt eraan waar je naar toe gaat. Ik heb vorig jaar een rondreis gemaakt door Zimbabwe en Mozambique, daar is soms in de provinciale apotheek insuline te krijgen, dus eigenlijk niet verkrijgbaar. Ik neem altijd alles 2 x mee in 2 verschillende handbagages, mijn man loopt met genoeg voor de reis en ik ook. Stel dat je een tas kwijt raakt, we kunnen per slot van rekening niet zonder. Kortom bekijk eerst waar je naar toe wil en of insuline en hulpmiddelen goed verkrijgbaar zijn in dat land.

  Groetjes Mirjam

 • Hallo Laura

  Ik heb de laatse 25 jaar de hele wereld rond gereisd. Plotseling naar terugkeer van de Filipijnen in 2015, Type 1 geconstateerd. Insulin afhankelijk. Mijn wereld stortte in en dacht nooit meer rond te reizen. Ben ook Duik Instructeur de laatste jaren in Zuid Oost Azie. Maar naar 8 maanden, toch inpakken en richting Zuid Oost Azie voor 3 maanden. Diabetes houd mijn niet tegen. Ben net teruggekeerd van Indonesie,Malaysie & Thailand Ik weet nu dat diabetes mijn niet tegenhoudt om te reizen. Was wel nerveus aan het begin van de reis. Je moet wel veel voorzorgmaatregelen. Genoeg Insuline /strips/een extra meter, enz enz meenemen. Het koelhouden van insuline(Frio bags !).Het tijdvershil ivm Lantus injectie. In Azie natuurlijk werd het in het begin een beetje moeilijk met het eten en het aantal koolhydraten . Maar ontweek alle rijst /noodles. Mijn eten bestond voornamelijk uit vlees/vis met groenten in de restaurant.Tropische warmte had ook effect op mijn waardes. Heb natuurlijk ook geinformeerd, waar ik Insuline kan krijgen in noodgeval. Ook keek ik mijn gehaltes veel meer, dan ik thuis doe. Eigenlijk weinig problemen gehad, zolang je jezelf goed voorbereid. Volgende jaar weer 3 tot 4 maanden naar Azie, zal dan makkelijker zijn als eerste keer! Laat mij maar weten als je meer info wil hebben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.