Home Forums Medicijnen Rybelsus tabletten ervaringen

Rybelsus tabletten ervaringen

Dag Allemaal!
Vandaag bij de diabetesverpleegkundige geweest. Zij stelt voor om met rybelsus tabletten te beginnen. Ik heb diabetes II, lange termijn waarde van 83. De laatste maanden is het al gezakt omdat ik minder melk ben gaan drinken. Ik wil geen insuline gebruiken, want ik voel me heel goed. Heeft iemand al ervaringen met deze tabletten?

  • daven

  neej ken het niet ,heb het opgezocht ,na de eerste site te hebben gelezen kan ik niet anders concluderen wat een rotzooi !(is ook geen eerste keus middel )
  pfff schildklier tumoren ,kanker ,pancreatitis ,nierfalen ,verandering gezichtsvermogen etc etc Zie link https://www.rybelsus.com/

  De diabetesverpleegkundigen zijn weer goed bezig ,om de mensen nog zieker te maken (zeker op langer termijn kan dit middel meer schade veroorzaken dan het goed doet )

  In melk zit trouwens ook veel toegevoegde suiker ;-)

  Waarom start ze niet gewoon met metformine ? Neej ik ben geen voorstander van pillen ,maar metformine geeft minder schadelijke bijwerkingen als rybelsus !
  Ga ook naar een diëtiste en stel met haar een plan op, door je leefstijl te veranderen kun je vaak de medicatie tot een minimum beperken of zelfs laten !
  Mocht je het kunnen veroorloven dan zijn er genoeg supplementen die je diabetes kunnen ondersteunen en je bloedsuikers kunnen reguleren .

  Sterkte ermee !!
  Ps: voel je niet aangevallen ,ik denk gewoon anders als de meeste van hier ;-)
  Wat heb je straks aan een hba1c van 48 als je schildklierkanker hebt of nierfalen ??

  • Anke

  Tja Daven, je geeft weer lekker commentaar. Immers, elk medicijn heeft bijwerkingen in meer of mindere mate. Ook metformine, insuline, en andere medicatie voor diabetes. De kans om de door jou genoemde bijwerkingen te krijgen kan nooit groot zijn, anders was dit middel nooit goedgekeurd.

  Ik ken Rybelsus zelf niet. Ik lees wel dat het geen eerste-keus-middel is (staat zelfs op de site van Novonordisk, de leverancier van Rybelsus. Heeft jouw diabetesverpleegkundige een reden om af te wijken, om een niet-eerste-keus middel voor te stellen? Of heb je al andere middelen geprobeerd? Rybelsus is vast en zeker veel duurder dan het door Daven al genoemde metformine.
  Metformine is bij mijn weten nog steeds het eerste keus middel bij diabetes type 2.
  Maar het kan natuurlijk zijn dat jij dat om een of andere reden niet kan gebruiken.
  Misschien kun je dat nog een keer navragen bij de diabetesverpleegkundige?

  • daven

  Krijg meer het gevoel dat de diabetesverpleegkundige ,voor eigen roem gaat ;-)tuurlijk kan ieder medicijn bijwerkingen hebben ,maar is nogal een verschil tussen diarree of schildklierkanker (je zal maar net die ongelukkige zijn )

  Ben benieuwd naar ervaringen van mensen ,in mijn ogen zijn er meer (lees gezondere )wegen, die naar Rome leiden !!

 • Waarom wil je geen insuline gebruiken? Een lange termijnwaarde (HbA1C) van 83 is echt veel te hoog. Dat je je goed voelt wil niet zeggen dat je geen schade oploopt.

 • ik heb vorige week ook rybelsus voorgeschreven gekregen. Na het lezen van de volledige informatie (de informatie folder is wel heel erg positief) ben ik er toch wel van geschrokken, en vind de voordelen absoluut niet opwegen tegen de mogelijke nadelen en bijwerkingen. Persoonlijk vind ik dat mijn diabetesverpleegkundige het een beetje teveel bagatelliseerd. Ondanks dat het inmiddels bij de apotheek gereed ligt, heb ik besloten het niet te gaan gebruiken.
  Medicatie momenteel 20 EH Toujeo, 3x 10 EH novorapid en 3x 850 metformine, waardes iets te hoog rond de 9- 10. Ben natuurlijk geen arts of zo, maar volgens mijn beleving is het “gezonder… of minder slecht” de insuline iets te verhogen dan met dit middel aan de gang te gaan.

  • Ton.V

  Goeden avond,
  Ik vandaag de huisartsenpost gebeld omdat ik me eigen beroerd voelde, misselijk, hoofdpijn, kortademig, heel gauw moe,
  Met het oog op de covid 19 denk je al gauw dat je de besmetting hebt opgelopen, de arts kwam langs, en alles was goed, geen koorts, bloedruk was goed, zuurstof in orde, en toch was ik beroerd,
  Ik heb diabetisch 2 en sinds 3 maanden onder behandeling bij een verpleegkundige internist, omdat m.n suiker al bijna 11 jaar steeds te hoog is, zij vond het nu eens tijd om daar wat aan te doen, omdat de assistent van m.n huisarts ook zo.n pillen draaier is, en maar blijft proberen,
  Maar goed sinds 4 dagen door de verpleegkundige rebelsus 3mg voorgeschreven,(Rebelsus is niks meer dan ozempic maar dan in tablet vorm) in combinatie met 6mg glimipiride, door oplettendheid van m.n vriendin omdat ik in augustus 2020 ook zo beroerd was, en de huisartsenpost ingeschakeld had, en onmiddelijk moest stoppen met metformine 2keer daags 1000mg en ozempic hoogste dosering in spuitvorm 1 keer per week, en voelde me binnen 3a4 dagen weer kiplekker, nu weer moeten stoppen met die rommel wat medicijnen heet, er moet toch een medicijn zijn die mijn suiker doet verlagen, nuchter smorgens meestal rond de 11, en smiddags rond de 8, en de lange termijn suiker is 75

 • Die 11 en 75 zijn veel te hoog, daar zal wat aan moeten gebeuren. Het is schadelijk voor zo’n beetje alles in je lichaam en op langere termijn vergroot dat je kans op allerlei klachten. Praat eens met je behandelaar over langwerkende insuline in de avond, als je zo’n last hebt van de pillen?

  • BN

  Goedendag,
  Ik gebruik 3xp.d. 40eenh. Humalog, voor de nacht 90 eenh. Tresiba, en op zaterdag 1xp.w. Ozempic.
  Daarnaast heb ik 1xp.w. begeleid bewegingstherapie maar werkt allemaal niet naar behoren. Nu heeft de arts Rybelsus voorgeschreven. Ik lees hier dat het puur gif is, maar ik ga volgende week toch starten, want dit kan ook niet langer. Ik ben doodmoe van het weinige wat ik doe. Krijg over 2 weken extra bloedonderzoek en controle afspraak omdat het laatste half jaar alles per telefoon ging. De arts en ik zijn toch niet tevreden met hoe het gaat. Gemiddeld 8.8 nuchter en oplopend naar 12.
  Ben benieuwd of ik er op reageer en hoe!

  Groeten, fijne dag.

 • Goedemiddag,

  Ik slik nu bijna vier weken Rybelsus 3mg, de bijwerkingen van zware buikpijn die door trekt naar mijn rug worden er niet beter op. Mijn huisarts vind dat ik nog even door met zetten. Wie heeft er meer zoveel buik en rug pijn van deze pil?

 • Hallo,
  Ik heb type 3C (alvleesklierontsteking gehad)
  Ik slik nu sinds enkele maanden Rybelsus 3mg, daarna 7mg en nu al weken 14mg.
  Rybelsus geeft je in het begin inderdaad een misselijk gevoel, een gevoel dat je geen honger hebt en een gevoel dat je constant naar de wc moet. Na een week is dat misselijke over en dat is fijn. (na elke verhoging van mg). Het grote voordeel van Rybelsus is dat ik niet meer zoveel eet/honger heb. Dus ook niet dikker wordt!!!! Verder gebruikte ik 1x per dag nog metformine 850mg en spuit ik 20 eenheden Tresiba insuline. Verder moet ik ook Creon Forte nemen voor de vetopname. Dit werkt perfect voor mijn suiker. Echter niet voor mijn maag. De laatste weken steeds meer buikpijn enz. Niet fijn. Ik dacht dat dit aan de Rybelsus lag maar mijn diabetes internist stelde voor om eens even te stoppen met metformine. En de insuline te verhogen met 24 eenheden. Sindsdien heb ik geen buikpijn meer maar gaat mijn suiker wel een beetje omhoog. Ik probeer hier dus een goede balans in te vinden. Binnenkort weer naar de internist , kijken wat hier uitkomt. Creon Forte zorgt voor minder stoelgang, Metformine juist voor meer/diarree achtige stoelgang. Die 2 hielpen elkaar /heften elkaar op. maar nu is het anders. Wordt vervolgd.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.