Home Forums Medicijnen Rybelsus tabletten ervaringen

Rybelsus tabletten ervaringen

Dag Allemaal!
Vandaag bij de diabetesverpleegkundige geweest. Zij stelt voor om met rybelsus tabletten te beginnen. Ik heb diabetes II, lange termijn waarde van 83. De laatste maanden is het al gezakt omdat ik minder melk ben gaan drinken. Ik wil geen insuline gebruiken, want ik voel me heel goed. Heeft iemand al ervaringen met deze tabletten?

  • daven

  neej ken het niet ,heb het opgezocht ,na de eerste site te hebben gelezen kan ik niet anders concluderen wat een rotzooi !(is ook geen eerste keus middel )
  pfff schildklier tumoren ,kanker ,pancreatitis ,nierfalen ,verandering gezichtsvermogen etc etc Zie link https://www.rybelsus.com/

  De diabetesverpleegkundigen zijn weer goed bezig ,om de mensen nog zieker te maken (zeker op langer termijn kan dit middel meer schade veroorzaken dan het goed doet )

  In melk zit trouwens ook veel toegevoegde suiker ;-)

  Waarom start ze niet gewoon met metformine ? Neej ik ben geen voorstander van pillen ,maar metformine geeft minder schadelijke bijwerkingen als rybelsus !
  Ga ook naar een diëtiste en stel met haar een plan op, door je leefstijl te veranderen kun je vaak de medicatie tot een minimum beperken of zelfs laten !
  Mocht je het kunnen veroorloven dan zijn er genoeg supplementen die je diabetes kunnen ondersteunen en je bloedsuikers kunnen reguleren .

  Sterkte ermee !!
  Ps: voel je niet aangevallen ,ik denk gewoon anders als de meeste van hier ;-)
  Wat heb je straks aan een hba1c van 48 als je schildklierkanker hebt of nierfalen ??

  • Anke

  Tja Daven, je geeft weer lekker commentaar. Immers, elk medicijn heeft bijwerkingen in meer of mindere mate. Ook metformine, insuline, en andere medicatie voor diabetes. De kans om de door jou genoemde bijwerkingen te krijgen kan nooit groot zijn, anders was dit middel nooit goedgekeurd.

  Ik ken Rybelsus zelf niet. Ik lees wel dat het geen eerste-keus-middel is (staat zelfs op de site van Novonordisk, de leverancier van Rybelsus. Heeft jouw diabetesverpleegkundige een reden om af te wijken, om een niet-eerste-keus middel voor te stellen? Of heb je al andere middelen geprobeerd? Rybelsus is vast en zeker veel duurder dan het door Daven al genoemde metformine.
  Metformine is bij mijn weten nog steeds het eerste keus middel bij diabetes type 2.
  Maar het kan natuurlijk zijn dat jij dat om een of andere reden niet kan gebruiken.
  Misschien kun je dat nog een keer navragen bij de diabetesverpleegkundige?

  • daven

  Krijg meer het gevoel dat de diabetesverpleegkundige ,voor eigen roem gaat ;-)tuurlijk kan ieder medicijn bijwerkingen hebben ,maar is nogal een verschil tussen diarree of schildklierkanker (je zal maar net die ongelukkige zijn )

  Ben benieuwd naar ervaringen van mensen ,in mijn ogen zijn er meer (lees gezondere )wegen, die naar Rome leiden !!

 • Waarom wil je geen insuline gebruiken? Een lange termijnwaarde (HbA1C) van 83 is echt veel te hoog. Dat je je goed voelt wil niet zeggen dat je geen schade oploopt.

 • ik heb vorige week ook rybelsus voorgeschreven gekregen. Na het lezen van de volledige informatie (de informatie folder is wel heel erg positief) ben ik er toch wel van geschrokken, en vind de voordelen absoluut niet opwegen tegen de mogelijke nadelen en bijwerkingen. Persoonlijk vind ik dat mijn diabetesverpleegkundige het een beetje teveel bagatelliseerd. Ondanks dat het inmiddels bij de apotheek gereed ligt, heb ik besloten het niet te gaan gebruiken.
  Medicatie momenteel 20 EH Toujeo, 3x 10 EH novorapid en 3x 850 metformine, waardes iets te hoog rond de 9- 10. Ben natuurlijk geen arts of zo, maar volgens mijn beleving is het “gezonder… of minder slecht” de insuline iets te verhogen dan met dit middel aan de gang te gaan.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.