Home Forums Medicijnen Wie heeft ervaring met Ryzodeg 100?

 • Herma

Wie heeft ervaring met Ryzodeg 100?

Ik ben van Novomix 30 (1 x per dag 22 eenheden) overgestapt op Ryzodeg. Dit omdat mijn waarde elke morgen rond de 12 schommelt. Als ik naar bed ga is het rond de 8 of lager. De diabetesverpleegkundige vond het beter dat ik naar Ryzodeg 1 x per 22 eenheden zou gaan. Nu is mijn suiker de hele dag boven de 10. Vaak rond de 15. Pas tegen de avond begint het wat te zakken, maar dan is het nog hoog. Zelfs met 2 testdagen van zeer koolhydraat arm eten bleef het hoog. Wie heeft hier ervaring mee?
Groet,
Herma

 • Ik heb diabetes type 2 en had ook last van hoge suikers.
  Ik gebruikte 30 een heden insuline en drie x metformine en
  ondanks bleven de suikers erg schommelen vaak te hoog ondanks de medicijnen gebruik.
  had eerst een calorie arme dieet maar na zes jaar werkte dat niet meer bij mij.
  Nu ben ik onder leiding en begeleiding van mijn huisarts, praktijk -verpleegkundige, Diëtist en indigo en fysio heb ik de roer compleet omgedraaid en ben overgegaan op een koolhydraat arme dieet ik eet bv geen brood, aardappelen pasta rijst koekjes en alle andere wat van meel is gemaakt
  en na 4 weken was en nog steeds geen insuline meer nodig en ben van 3 x metformine naar 1 x metformine gegaan en het gaat nog steeds goed en er zijn heel veel producten zonder of met relatief klein hoeveelheid koolhydraten dat ik wel mag eten zoals vlees vis zuivel kaas groenten fruit noten.

 • twee testdagen is niet genoeg je lichaam moet eerst wennen aan de koolhydraat arme dieet de bij mij was het resultaat ook pas na een week merkbaar en na drie weken moest ik stoppen met de insuline omdat mijn suikers te laag waren vooral snachts en als ik een drukke dag heb met veel bezigheden.mijn suikers bleven dalen en had meer hypos waardoor ik nu ook i.p.v 3 x metformine naar 1 keer metformine per dag zit en het gaat nog steeds goed.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.