Home Forums Bloedsuikerwaarden ‘s avonds hoge bloedsuikers

‘s avonds hoge bloedsuikers

‘s avonds na 20.00 uur stijgt mijn bloedsuiker de laatste dagen enorm naar rond de 16. Na mijn avondeten neem ik vaak niks meer.
Ik gebruik 4x daags insuline en 2x daags metformine.
Meer insuline toedienen helpt niets helaas.
Wat te doen?

  • Als je niets anders in je eetpatroon kan ontdekken dan maar contact opnemen met je dvk of andere behandelaar. Wat me wel opvalt is de combinatie metformine en insuline? Als je vier keer spuit, heb je dan ook een Free Style Libre?

    • Ja, ik heb ook een freestyle libre.

  • Zo’n 2 uur na de maaltijd heb je meestal je insuline piek. Tenminste als je maaglediging nog normaal is. Als je langer diabetes hebt, kan die vertragen en is je piek later. Als je niets in je eetpatroon kunt vinden -bij mij heeft bijv. rijst ipv aardappelen veel meer insuline nodig- is afstemming met je behandelaar nodig om je insuline nog verder aan te passen dan de ruimte die je nu hebt. Met de FSL kan je alles mooi volgen, soms is een aanpassing tijdelijk bij bijv. een ontsteking in je lichaam of een periode van stress.

  • Als het van de laatste tijd is en insuline verhogen niet helpt, lijkt het me verstandig even contact op te nemen met je behandelaar.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.