Home Forums Bloedsuikerwaarden S ochtends hoge suiker

S ochtends hoge suiker

Goedendag.

Mijn vriend heeft nu 9 jaar dm2. Hij is van 112 kilo en 2 x daags metformine 500 en koolhydraat arm eten 30kilo afgevallen. Hij werkt voor een dj en reist veel. Nu is er bij controle weer een te hoge hba1c ontdekt. En zijn de pillen opgehoogd naar 3 x 1000mg. Nu zitten we na een vliegreis vaak op 13-18 nuchter. Gedurende de dag verder netjes. 7-8. Ik geef hem sinds kort kaneel s ochtends. En hij loopt veel meer dan 10000 stappen gemiddeld 2 x per week. Ook geef ik calcium magnesium en vit b12. Hij neemt in de ochtend een drinkontbijt van body en fit. Een eiwitdrankje met 2 koolhydraten. Tussen de middag wat plakjes kaas en voor het avond eten vlees met salade en soms groenten. Maar de kwaliteit van leven gaat wel erg achteruit nu. Komt het door het onregelmatige leven? Of door afgenomen spiermassa waardoor er meer insuline resistentie is in de spieren? Ik lees hier dat berberine goed zou werken erbij. Maar al die supplementen werken soms ook als medicatie. Wat is wijsheid even terug naar de huisarts? Ik wil het zo graag zelf eerst beter reguleren voor m’n vriend. Daarnaast ben ik zelf spoedeisende hulp verpleegkundige dus ik weet er wel wat van. Zo frustrerend dit.

 • Wel goed dat hij zo is afgevallen en beter is gaan eten. Het kan gewoon pech zijn en dat de alvleesklier verder is versleten, ondanks de verbeterde leefstijl. Een bezoek aan de huisarts lijkt me raadzaam met deze hoge bloedsuikerwaarden in de ochtend. De overige organen slijten daardoor harder.

 • Dat hij na een vliegreis zo veel hoger zit zal komen door de late uren die hij maakt.

  Berberine werkt zo goed dat ik er mee gestopt ben. Het voorkomt dat suiker wordt geabsorbeerd, maar dan zal de lever daar nog meer van moeten produceren en wordt het probleem nog groter (volgens mijn theorie dan:)). Bovendien is het een zgn. iron chelator, wat het probleem van spierverlies nog groter maakt, helemaal icm metformine.

  Zelf had ik ook een probleem van veel te hoge glucose ’s ochtends en nadat ik met intermittent fasting ben gestopt is dit een heel stuk beter geworden. In deze video wordt uitgelegd waarom: Glucose Spikes
  Bovendien gebruik ik ipv berberine nu vitamine C, dat de opname van glucose juist bevordert. Vroeger steeg mijn glucose na het opstaan ruim 3 mmol/L, tegenwoordig nog maar 1.

  • Ik dacht al even langs te moeten bij de huisarts. Misschien moet er gewoon een tabletje bij van het een of ander. Deze hoge suikers zijn zo slecht voor je nieren wat metformine ook al is. Dank voor de tip vit c te nemen. Die ga ik aan de andere supplementen toevoegen!

   Groetjes

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.