Home Forums Lichamelijke complicaties Schildklier

Schildklier

Hoi allemaal,

Ik heb vrijdag uitslagen gekregen. T4 30.7 en TSH 0.01. Hebben meer mensen een te hoge T4 waarde? Wat gaat dit voor mij betekenen? Kan dit weer normaal worden of is het weer iets chronisch? Ben type 1.

  • daven

  Denk dat je dat het beste met je huisarts kan bespreken (zullen maar weinig mensen verstand hebben van de werking van de schildklier !)

  Ik had de laatste keer de t4 ook wat verhoogd 23,4 (maximaal 22 ) en de tsh binnen normale waardes 1,4 .
  Ik heb er niets meer over gehoord ,dus in mijn geval zal het wel meevallen (maar kan ook aan mij liggen ,want huisarts weet dat ik niet zomaar medicijnen slik ,heb zelfs geen reactie op een hba1c van 95 )

  In jou geval (beide waardes niet binnen de range ) zou ik gewoon overleg met je huisarts plegen !

  succes en ben benieuwd naar het vervolg ,persoonlijk denk ik dat ze het nog een keer over prikken en aan de hand daarvan een beslissing gaan nemen .

 • Ik heb al 20 jaar schildklier klachten. Dwz mijn internist ontdekte dat. Komt bij diabetes “vaker’ voor.
  Mijn TSH was ook wel eens 0.01 maar geen klachten.
  Ook ben ik in die periode wel eens van de medicijnen afgeweest. Maar ik was het een beetje “zat”, dan weer wel dan weer niet.
  Dus ik heb toen de z.g. jodium slok gedaan i.o. met de de internist. Da’s een heel precies proces. Pilletje met radioactief spul. Nu mslik ik ieder dag , omdat ik weer iets te langzaam was 100 micrgram Thyrax. Gaat prima.

  Maar mijn advies is, laat de husarts niet maar eindeloos rommelen. Een internist – docrinoloog heeft daar voor gestudeerd.
  Sukes!

 • Mij is ook verteld dat bij diabeten veel voorkomend is. Ook auto immuun tenslotte. Ik slik dagelijks een pilletje.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.