Home Forums Bloedsuikerwaarden schommelende bloedsuikerwaarden

 • yoke

schommelende bloedsuikerwaarden

De laatste tijd had ik vaak last van wisselende stemmingen. Soms sliep ik ganse dag maar moest om het half uur plassen en erge dorst.
Ben naar endocrinologe geweest en doordat ik vroeger erge dumping had na gastric bypass (deze werd teniet gedaan in 2014) moet ik nu telkens voor eten prikken en twee uur na eten.
Zo heb ik bv 83 nuchter , 219 één uur na eten en 117 twee uur na eten.
Schommelt erg bv 131 voor eten en 85 na eten.

Hoe is in feite het verloop van de normale bloedsuikerspiegel, want het enige dat ik op internet vind is dat normaal twee uur na het eten de waarde het hoogste zou zijn .

Is bij mij niet vb 86 nuchter, uur na eten 185 en twee uur na eten 152.

Herkennen jullie dit patroon ?
Is verloop van waarden oké?
Lijkt dit op risico diabetes?

Ik ben ook moe , slaperig en vooral extreme en niet te lessen dorst.

  • Elly

  Zijn dit Belgische waardes?

  • yoke

  zijn inderdaad Belgische waarden

 • Daar weet ik niets van. Maar dat je waarde anderhalf uur na een maaltijd het hoogst is en na 2 uur nog steeds hoger dan voor het eten, dat is wel gebruikelijk.

  • yoke

  Maar geldt die regel enkel voor diabetespatiënten want heb nog geen diagnose

  • Ben42

  Een waarde van 219 mg/dl (dat is 12 mmol/l) is hoog. Dat geld zowel voor gediagnosteerde diabeten als voor mensen die (nog) geen diagnose hebben.

  Voor diabeten is de waarde hoog, maar vaak niet te voorkomen. De waarde is dus minder wenselijk, maar voor veel diabeten wordt dit in bepaalde omstandigheden als acceptabel gezien. Gewoon omdat het niet lukt de instelling strakker te houden.

  Met een waarde van 219 mg/dl is er wat aan de hand. Ik laat het aan de artsen over om daarvoor eendiagnose te stellen. Het kan b.v. door medicatie (zoals prednison) komen, het kan zijn dat je conditie slecht is en je extreem veel suikers tot je hebt genomen. Maar ‘normaal’ is een dergelijke waarde niet.

  Dit lijkt voor mij zeer sterk op diabetes, of pre-diabetes. Ook zonder dat de diagnose gesteld is kun een ziekte hebben.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  • yoke

  Mijn nuchtere waarden zijn goed , meestal twee uur na het eten ook . de waarden in het oorspronkelijke bericht heb ik een aantal keer gehad .

  Maar is het normaal dat twee uur na het eten meestal de bloedsuikerspiegel terug normaal is
  Ik piek precies enkele kwartieren na eten en twee uur later is waarde terug oké, soms zelfs lager dan voor het eten .
  Heb ook eens 96 voor eten , 103 uur na eten en 93 twee uur na eten . Raar allemaal

 • Ook bij mij gaat het alle kanten op, sommige mensen zijn wat ze noemen moeilijk instelbaar, ik heb bvb gastroparese waardoor het instellen moeilijk gaat maar mijn hba1c schommeld zo’n beetje tussen de 53-55 mmoll.
  Ik heb type twee met 3x novorapid en 1x levermir pd en driemaal daags 850mg metformine.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.