Home Forums Nieuw met diabetes Seksualiteit en diabetes (vrouwen)

Seksualiteit en diabetes (vrouwen)

Lieve mensen,

Nieuw op ’t Trefpunt en ik hoopte dat jullie mijn een klein beetje konden helpen!

Mijn vriendin heeft diabetes type 1 en zoals iedereen wel zal weten brengt dit de nodige seksuele problemen met zich mee.
Wetende dat het normaal is dat je veel gevoeliger bent aan schimmelinfecties.
Maar ik krijg dit ook constant over en we hebben er veel problemen door.
Heeft niemand toevallig een tip wat ik hieraan kan doen?

Als tweede is er het libido dat zeer laag is…
Misschien ook hierover enkele ervaringen/ideeën die jullie willen delen?

Alvast heel erg bedankt voor jullie antwoorden!!
Ik ben een beetje hopeloos. 😞

 • Hoi, op de site van seksualiteit.nl van Rutgers.nl staat veel informatie betreffende diabetes en seksualiteit voor zowel vrouwen als mannen.

  https://www.seksualiteit.nl/seks-jouw-leven/ziekten-en-lichamelijke-ongemakken/diabetes-en-seksualiteit.

  Uit folder DVN: Intimiteit
  Vaak wordt de nadruk bij seksualiteit gelegd op het
  puur seksuele. Seks bestaat echter uit veel meer dan
  alleen het komen tot een orgasme. Er zijn vele
  vormen van intimiteit, tederheid en verlangen
  waarbij prestatie niet voorop staat. En waar uw
  diabetes helemaal niets mee te maken heeft. Dat
  uitgangspunt kan veel problemen met seksualiteit
  voorkomen.

  Maar het bespreekbaar maken van seks en problemen zonder angst of schaamte e.d. hoe moeilijk dat ook kan zijn is de eerste stap.

  Groet 6feet10 (man)

 • Hoi laurenguisset

  Wat vervelend dat de diabetes van je vriendin zoveel invloed op jullie seksleven lijkt te hebben! En wat ontzettend lief dat je hier hulp zoekt van ervaringsdeskundigen. Je vriendin boft met zo’n lieverd als jij.

  Ik heb zelf al heel lang type 1 en in het verleden ook veel last van schimmelinfecties gehad. Irritant! Het jeukt, je krijgt van die grijswitte, ja wat zijn het, ‘rolletjes’ tussen je schaamlippen en bovendien meurt het enorm. Als ik er te lang mee rond liep, dan deed het ook gewoon pijn om het aan te raken. Niet echt iets om opgewonden bij te worden ;-)…

  Wat mij geholpen heeft was om met mijn partner samen naar de huisarts te gaan. Embarrissing! Maar zij schreef ons alletwee (!) een middeltje voor dat we moesten smeren en ik moest ook nog iets slikken. Ik weet niet meer hoe het heette, volgens mij iets van Canestan ofzo, maar pin me daar niet op vast. Ik was wel verbaasd dat mijn partner ook moest smeren, want bij hem was niks te zien (of te ruiken :-)). Hij scheen wel drager te zijn van de schimmel en mij dan weer terug te kunnen besmetten als ik behandeld was, dus daarom moest hij meesmeren.

  Later kreeg ik het nog een paar keer terug en toen moest ik twee maal daags met een soort inbrenghulzen zalf uit een tube in mijn vagina inbrengen. Ik geloof een dag of 10. Wel ranzig, want het leek alsof de helft er gedurende de uren na het inbrengen er weer uit liep, maar het hielp! Ook dat kreeg ik via mijn huisarts. Ik zou dus gewoon naar jullie huisarts gaan en vragen wat op dit moment de beste remedie is.

  En dan dat mindere libido… Tja. Dat hoeft natuurlijk niet aan haar diabetes te liggen. Ze kan gestrest zijn op haar werk, piekeren over financiën, jou misschien minder leuk vinden of wat dan ook. Maar uit ervaring weet ik wel dat als ik super erg schommel in mijn waardes dat ik dan ook minder initiatief neem. Ik voel me dan minder fit en bijvoorbeeld slapen lijkt dan een stuk aantrekkelijker dan vrijen. Maar ik heb nooit ervaren dat ik door mijn diabetes minder zin heb dan mijn vriendinnen ofzo.

  Ik heb wel eens ergens gelezen dat je als je last krijgt van neuropathie, dat je dan ook minder gevoel kunt krijgen in je erogene zones. Die zenuwen sterven daar dan ook af, zeg maar, waardoor je aanrakingen en sensaties minder of niet voelt. Ik heb daar geen ervaring mee, maar ik kan me zo voorstellen dat dat je zin in seks niet echt bevordert. Dan ligt het dus wel aan (de gevolgen van) haar diabetes, maar daar valt dan weer weinig aan te doen.

  Ik hoop dat je hier wat aan hebt, lady. Heel veel sterkte samen en laat nog eens horen hoe het verder met jullie/haar gaat

  Groetjes Nadine

  • Bedankt voor je reactie! Ik vrees dat we dan inderdaad ook eens samen naar de dokter zullen moeten gaan… Die zalf die je moet inbrengen hebben we al met tuben en tuben opgebruikt maar mijn dokter zei ook dat je hier immuun tegen word en dat het dan dus niet meer helpt… Het zou te maken hebben met de zuurtegraag in haar lichaam, en hoe onstabieler haar suiker is hoe meer kans op infecties… Hopelijk vinden we een oplossing! Bedankt!

 • Toen ik hoge suiker waardes had, had ik ook steeds schimmels, die bij mij vaak overgingen in exceem. Op zich was het hebben van de schimmel voor mij niet erg heb geen partner of zo maar door de jeuk ging ik extreem krabben waardoor het over ging in exceem daar van binnen. Van een gynacoloog kreeg ik om de schimmels te voorkomen een pil. De fluconazol 150 eerst had ik af en toe deze pil, daarna was het om de week, later elke week. Nu met de betere waardes af en toe nog maar.
  Dus misschien is deze pil wat voor jullie.
  Succes.

 • Why diabetes can cause erectile dysfunction?
  Diabetes can cause erectile dysfunction because it will hurt blood circulation into a penile region as well as nerves which control an erection.
  When a man has fully sexually aroused, as that time nitric oxide chemical will be released into his bloodstream. This nitric oxide tells the muscles along with the arteries within the penis to relax that allows extra blood flow towards the penile area. As a result, a man gives a strong erection.
  When a man has high blood sugar level, then nitric oxide is produced in fewer amounts. That means there is not much blood circulating into the penis to get and maintain a hard erection. Men those with diabetes are often found a low level of nitric oxide.
  Here are some lifestyle changes that can help:
  • Taking exercise along with a healthy diet: men who change their diet plan to low fat and high in fiber as well as do some physical activity every week were can improve erectile dysfunction without any medicine.
  • Weight Loss: Even a small amount of weight loss will develop an erection as well as a sexual desire within men along with diabetes. Those men who lost weight had well testosterone levels and improve blood flow, as a result, enough erections.
  • Reduce Stress: erectile dysfunction may cause tension in a relationship and stress of other work. Counseling and meditation therapy can helpful for sexual dysfunction problem. Folk with impotence and diabetes should try to seek time for relaxation like yoga and get required sleep every night.

  • Idd spam, maar rapporteer knop is niet aanwezig hierbij @momo @elly Hoe kan dat ? #vraagje

  • Momo

  Het lijkt me toch dat bovenstaande reactie hier niet thuis hoort?

 • Dit is reclame voor viagra. Gewoon spam dus

  • Momo

  @6feet10 Ik denk dat er maar één keer op de knop ‘Rapporteer’ kan worden geklikt.
  Nadat ik er op heb geklikt is deze blijkbaar voor iedereen verdwenen.
  Wel een beetje raar dat andere gebruikers die knop dan niet meer kunnen gebruiken voor dat betreffende bericht.

 • Ik heb een berichtje gestuurd naar een moderator.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.