Home Forums Hulpmiddelen Sensor en app

Sensor en app

Vraag.
Ik heb de sensoren binnen gekregen. Op het moment meet ik 4 x per dag en nav de uitslag zegt mijn meter nu wat ik moet spuiten.
Welke app kan ik gebruiken om dit op mijn telefoon te gaan doen. De nieuwe meter is er nog niet (uitverkocht) maar ik heb begrepen dat daar geen calculator op zit. Wie oh wie kan me helpen en heeft tips. Het Zkh heeft nog even geen tijd en ik wil graag de sensor gaan aanbrengen!!!

  • Het is handig om wat meer tijd te hanteren tussen aanbrengen en activeren van de sensor. Abbott doet zelf een uur, op aangeven van ervaringen van anderen op dit forum hanteer ik al bijna vier jaar 24 uur en dat werkt goed. De sensor geeft zoveel meer info dat je zelf ook kan inschatten, maar er is ook een optie dat jouw dvk dit kan instellen op je reader. Ik ben meer van het dhz, ik ken alle omstandigheden op dat moment.

    • Volgens mij is dit niet de vraag, Yvonne :-). Wel een goede tip! Maar het gaat hier over het uitrekenen van de insulinebehoefte n.a.v. een bloedsuikerscan/-meting.
      ^moderator Pieter

  • Wij lezen graag mee. Wij kennen geen app die het uitrekenwerk voor zijn rekening neemt en zijn benieuwd wie er daar wel een van kent. Zal vast bestaan. Wie oh wie helpt Superes?

  • In aanvulling op mijn eerdere reactie dat er een optie is voor de dvk om dit in te stellen: In mijn handleiding van de sensor staat vanaf blz 82 de professionele opties zoals de insulinecalculator. Die mogen alleen door behandelaars worden ingesteld en zijn afgeschermd met een toegangscode.

    Voor gevorderden: elders ergens in het onderwerp FSL ervaringen heeft iemand een paar jaar of in ieder geval een tijd terug die code vermeld.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.