Home Forums Hulpmiddelen Sensor FSL vervangen voordat deze eindigt

Sensor FSL vervangen voordat deze eindigt

Ik zit met het volgende probleempje;
Het komt zo uit dat ik mijn sensor altijd moet vervangen rond elf uur ’s avonds. Dat vind ik niet prettig vanwege het (voor mij) late tijdstip. Daar komt bij dat het het altijd nog een uur duurt voordat de nieuwe sensor dan werkt.
Graag zou ik dus het tijdstip van vervangen vervroegen. Nu heb ik al een keer een sensor eerder van mijn arm getrokken en daarna een nieuwe aangebracht maar toen liep de tijd van de oude sensor gewoon door dus kon ik de nieuwe sensor weer pas ’s avonds om elf uur scannen. Weet iemand een manier om de oude sensortijd geforceerd af te breken zodat er een nieuwe gestart kan worden?

  • Sang

  Ik snap niet wat je precies bedoelt met “maar toen liep de tijd van de oude sensor gewoon door dus kon ik de nieuwe sensor weer pas ’s avonds om elf uur scannen“, maar daar is iets fout gegaan. De sensor stopt niet automatisch in de app wanneer je hem van de arm haalt.

  Je kunt je oude sensor gewoon van je arm trekken wanneer je maar wilt. Daarna plak je een nieuwe sensor, en die scan je. Hij vraagt dan “wil je een nieuwe sensor starten?”. Dat bevesig je, en vervolgens scan je om de 1uur opwarmtijd te starten.

  Wat je ook kan doen: Als je sensor ’s avonds stopt, slaap een avondje zonder sensor en doe een vingerprik voor en na het slapen. Dan kun je de volgende ochtend een nieuwe sensor starten.

  • Hoi Sang,

   Dank voor je reactie. Maar de suggestie die jij geeft heb ik al een keer geprobeerd. Ik kreeg inderdaad de vraag of ik een nieuwe sensor wilde opstarten nadat ik de oude vroegtijdig van mijn arm had gehaald. Maar ik kreeg toen niet de mogelijkheid om dat te bevestigen geloof ik. Hoe dan ook, het lukte niet.
   Gisteren heb ik gedaan wat jij ook voorstelde. De sensor verliep rond 23:00 uur. Ik ben toen gaan slapen en heb pas ’s ochtends een nieuwe aangebracht. Vanaf nu zal de sensor dus steeds rond 08:30 ’s ochtends beëindigen, betere tijd voor mij. Opgelost dus. Maar wel raar dat het niet lukte op die andere manier bij mij.

 • Hoi,
  Sensor van de arm halen,op een tijdstip die je beter past
  nieuwe sensor aanbrengen en scannen,je krijgt een melding nieuwe sensor scannen, scannen, uurtje wachten of langer, en sensor werkt.
  In de 3 jaar dat ik freestyllibre gebruik, nog nooit gewacht tot tijd van de sensor is verstreken.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.