Home Forums Hulpmiddelen Sensor komt steeds los

Sensor komt steeds los

Heeft er nog iemand problemen met het loskomen van de sensor. Wanneer ik een nieuwe sensor plaats, maak ik mijn bovenarm steeds “vetvrij’ en proper. Na een drie- à viertal dagen komt de sensor steeds los. Ik gebruik dan meestal leukopor tape. Een redelijk goede oplossing ware het niet dat ik er nu huiduitslag van krijg. Is er iemand die nog een andere oplossing weet?

  • Mr. M

  Over welke sensor heb je het? Freestyle Libre?
  Je kan er tape/pleisters overheen plakken.
  Of Skintac wipe :https://diabetesmagazijn.nl/product/skin-tac-wipes-50-stuks/

  Vraag je leverancier om advies. gr Marten

 • Beste Rudy
  Ik heb er nooit last van dat mijn sensor los raakt.
  Ik gebruik skin tac doekjes en doe van te voren de plek waar ik ga plakken scheren en goed scrubben met scrubcreme.
  kijk ook eens op youtube naar het kanaal van Type One Talks.
  Ook Nerdabetic geeft veel info over diabetes, je moet wel engels kunnen :-)
  Groeten Gert

 • Ook nooit last van loslaten, als aanvulling op Gert, scrub het met een keukensponsje,
  maak het schoon met 70% alcohol, goed laten drogen,plak Tegaderm over de sensor, knip het zelf in model, koop het op rol.
  Groet Hilbrand.

 • Mijn recept:
  – scheren
  – wassen met zeep, dan
  – wassen met alcohol gel

  als alles goed droog is de sensor plaatsen.

 • Ik gebruik al heel lang Kinesiology tape van Action, 1,99 voor 5m × 5 cm.ik knip er 2 stukken van die ik aan bovenkant en aan onderkant sensor op m’n arm vastmaak.Verschillende kleuren, de zwarte kan mijn huid niet tegen. Andere 3 kleuren wel.Kan er dagelijks mee douchen en blijft zeker minimaal 1 week zitten. Middenstuk sensor laat ik vrij.

 • Zo heeft bijna iedereen zijn eigen methode,verbaas me wel dat Abbott niet met een oplossing komt,ze brengen een product op de markt die niet
  voldoet.

  • Mr. M

  Nou dat laatste weet ik niet zo hoor. Mijn sensor is er nog nooit afgevallen en gebruik geen extra middelen zoals pleisters. Loshalen een dingetje, maar effe pulken en hij ligt er zo af. Zeker als je er een beetje babyolie gebruikt.
  Ik zou trouwens met plaatsen van de sensor effe langs de huisarts of ziekenhuis gaan voor een goede instructie. Want ik kan niet zien hoe iemand het ding plaatst of loshaalt. En bv hoe je huis eruit ziet.
  gr Marten

 • Gebruik de freestyllibre al 4 jaar,is nog nooit een sensor loslaten.
  En hou er ook geen rekening mee,doe er alles om.

  Hilbrand.

 • Hallo,

  Welke sensor gebruik je?
  Ik heb zelf de guardian link 3 en sinds kort de 4.

  Mij helpt het om niet te gaan zwemmen. En als de sensor los komt, dan gebruik ik vaak de 3M pleisters. Dit een doorzichtige pleister die ik door de helft knip en plak daar waar de sensor los komt. Deze zijn helaas wel voor eigen rekening en op de verpakking staat: Tegaderm Film. Maar werken voor mij perfect.

  Groeten,

  Nicole – Axel

  • amr

  Welke sensor?
  Ik gebruik de Dexcom, bij hen kun je gratis fixatiepleisters aanvragen die er perfect overheen passen.

 • Er zijn ook allerlei bandjes op de markt die je om kan doen of uitproberen met de afgeknipte boord van een sok.

  • daven

  Ik heb er geen ervaringen mee ,maar weet wel dat ik in het verleden infusen afplakte met tegaderm
  https://www.newpharma.nl/tegaderm/19313/3m-tegaderm-film-transparant-verband-15x20cm-stuks-10-1628.html Dit is wel redelijk prijzig maar was de eerste link die ik tegen kom ,dus even googelen en je vindt misschien nog wel goedkopere .😉

  • Mr. M

  Een paar tips:

 • Ik herken het probleem met het loslaten van een sensor.

  Ik heb een tijdje geprobeerd met een sensorhouder voor de freestyle Libre 2, deze beviel mij niet. Sensor trok ik steeds los met het afdoen van de houder.

  Wat ik tegenwoordig doe is inderdaad de huid scheren, goed schoonmaken en dan skintac op de huid doen en dan de sensor inschieten.

  Daarna doe ik er een pleister overheen die de sensor beschermt en vast laat zitten. Op bol.com zijn genoeg voorbeelden te vinden. Persoonlijk gebruik ik de freestyle Libre sensor pleister/foxtails. Huidvriendelijk en waterdicht. Dit werkt perfect, al kan dat voor een ieder natuurlijk anders zijn.

 • Ik had hetzelfde probleem met de Freestyle Libre. Sinds oktober ben ik de Dexcom gaan gebruiken en die houd het bij mij ook niet langer dan 7 dagen, dan begint hij, ondanks gebruik van én alcohol (goed laten drogen) en scintac toch los te laten. Op dat moment breng ik de fixatiepleister van Dexcom aan.
  Het heeft met je huid te maken iets anders kan bijna niet: alles wat ik gebruik dat langer dan 2-3 dagen moet blijven plakken, is bij mij gewoon gedoemd om los te laten. Dit is voor mij ook één van de redenen geweest waarom ik de Omnipod uiteindelijk heb moeten inruilen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.