Home Forums Nieuw met diabetes Sinds anderhalve maand diabetes

Sinds anderhalve maand diabetes

Mijn zoontje heeft sinds anderhalve maand diabetes type 1.
hij is zelf 2 jaar.
ik moet zeggen dat hij er aardig goed mee omgaat wil helpen
met de “vingerprikjes”
maar als ik eerlijk ben moet ik het allemaal nog verwerken en een plekje geven.

ik heb nog 2 kinderen (12 en 17) maar het is toch een hele verandering voor het gezin.
ik ben ook een alleenstaande moeder en ik vind het soms best wel pittig om hier nu alles alleen te doen.
ook ben ik erg moe door alle emoties.
ik heb 12 dagen met mijn zoontje in het ziekenhuis gelegen toen we thuis kwamen was het best wel even wennen.
we hadden helaas ook de pech dat mijn zoontje een week voor kerst de buikgriep te pakken kreeg en we in 1 week tijd 3 keer in het ziekenhuis hebben gelegen omdat hij telkens een hypo kreeg.
uiteindelijk hebben ze een sonde ingebracht bij hem omdat hij niks binnen hield.
nu is hij weer verkouden en zijn zijn bloedsuikers ook niet stabiel nu zit hij vaak weer te hoog.
ik vind het best moeilijk!

ook omdat je het als moeder zo graag goed wil doen voor je kindje en je wilt dat hij zich goed voelt.
nu lees ik ook veel over zon pompje en zou hier ook graag wat meer over willen weten en ga ook zeker vandaag even met mijn arts hier over praten.
Ik zou graag met iemand in contact komen zodat we misschien met elkaar kunnen praten over diabetes type 1 ik woon in den haag.

 • Wat een heftig verhaal!
  Jammer dat ik niet in de buurt van Den Haag woon, zou er ook wel graag over willen praten.
  Ik ben er zelf net 2 en een halve week achter dat ik type 1 heb, ik snap dat je het moeilijk vind om een plekje te geven. Ik heb zelf geen kinderen dus weet niet hoe dat is, maar het lijkt mij heel zwaar..

  ik wil je veel sterkte wensen voor jou, en je kinderen.

 • Wat heftig voor jou en je kindje. Zeker nu hij nog zo jong is!
  Ik heb iets meer dan een half jaar diabetes type 1 en ben ondertussen behoorlijk wegwijs. Ik woon niet in de omgeving van Den Haag, maar je mag me altijd een berichtje sturen en ik overleg graag met je.

  Ik denk dat een pomp, zeker voor jonge kinderen, een hele goede mogelijkheid kan zijn. Goed dat je hierover met de arts gaat overleggen!

 • Hoi, heftig verhaal!. Ik heb een zoon van 8 en hij was ook 2 toen hij type 1 kreeg. We hebben 2 maanden met de pen bij hem gespoten en toen al overgegaan op de pomp. Ik raad je aan om zsm op de pomp over te gaan, het scheelt heel prikken en veel beter in te stellen met de pomp, ik heb ooit begrepen dat dit per ziekenhuis ook wel verschillend is maar die van ons is echt een voorstander van de pomp, hoe jonger de kinderen hoe sneller een pomp. Sterkte met alles!! Groetjes Hilda

  • Dankjewel voor je reactie.
   De artsen in ons ziekenhuis zijn ook een voorstander van een pompje alleen zeggen ze dat het een intensief traject is wat je ingaat om te leren omgaan met zon pompje en ze willen dat ik gied uitgerust ben voordat we daar mee beginnen.
   Ik ben best wel erg moe van de afgelopen weken.
   Ook moet ik eerst nog leren koolhydraten tellen.

  • Dankjewel voor je reactie.
   De artsen in ons ziekenhuis zijn ook een voorstander van een pompje alleen zeggen ze dat het een intensief traject is wat je ingaat om te leren omgaan met zon pompje en ze willen dat ik gied uitgerust ben voordat we daar mee beginnen.
   Ik ben best wel erg moe van de afgelopen weken.
   Ook moet ik eerst nog leren koolhydraten tellen.

 • Nou dat kan ik me helemaal voorstellen,het is ook niet niks! Mijn man en ik waren in ’t begin ook gesloopt er komt zoveel informatie op je af. Het is idd een heel traject om de pomp te leren maar voor je kindje wel een uitkomst denk ik. Waar ik in het begin niet goed van werd is van commentaar van de buitenwereld, opmerkingen zoals, oh maar daar kan hij oud mee worden hoor, ik werd daar zo boos om (en soms nog!) Natuurlijk kan je met type 1 oud worden maar mensen die er weinig of niks mee te maken hebben weten niet hoe een moeder altijd bezig is of het wel goed gaat, hoge of lage waardes, gebroken nachten hebben en in de war zitten hoe je kind er als volwassene voor komt te staan, alle organen kunnen een “opdonder” krijgen. Het is gewoon een rot ziekte. Gaat je kind naar een opvang? Hoe gaan ze er daar mee om?

  • Zooo herkenbaar!!!ik vind het ook moeilijk naar de buitenwereld toe om het uit te leggen omdat ik het idee krijg dat ze denken oh ff een prikje geven beetje opletten met eten en klaar!
   Jammer genoeg komt er heel wat meer bij kijken en kunnen ze er oud mee worden maar het is wel een ingewikkelde ziekte…elijah zou vandaag voor het eerst naar de peuterspeelzaal gaan maar heeft afgelopen nacht weer overgegeven en klaagde over buikpijn dus heb hem thuis gehouden.de school was niet enthousiast met zijn komst maar na een goed gesprek gaan we er toch voor.ik vind het heel moeilijk om hem toe te vertrouwen aan een ander

 • Wij hebben ook de nodige gesprekken gehad toen hij eenmaal naar de basisschool moest. Hij was de 1e (en nog steeds de enige op school) met suikerziekte. Alles was eng enzovoort maar uiteindelijk is hij zo goed opgevangen, en voor ons het uit handen geven was heel moelijk, nu nog hoor met kinderfeestjes enzo of bij iemand gaan spelen,het is altijd de vraag, hoe krijg ik hem terug. Tot nu toe gaat t altijd wel goed, maar ik heb altijd m’n telefoon bij me en de mensen weten dat ze me meteen moeten bellen als er wat gebeurt. Joh ik kan nog wel uren door kletsen maar ik ga m’n bed opzoeken hahaha om 5 uur gaat de wekker weer! Als je vragen hebt of je hart wilt luchten dan hoor ik het wel😉

 • Hoi msmit1980,

  Ik heb zelf 14 jaar type 1 diabetes en werk in Den Haag (Binckhorstlaan), ik woon alleen in Delft, ik ben alleen geen ouder van een kind met diabetes.
  Dus mocht je nog algemene Type 1 vragen hebben, dan kun je me pm-en, daar weet ik denk ik zat van. Ik heb zelf ook een pomp.
  Opvoedkundige tips zul je moeten verkrijgen via ouders op dit forum, daar zal ik weinig van bakken.

  Kun je eventueel niet via DVN-Haaglanden in contact komen met andere diabetes-ouders van jonge kinderen? http://www.haaglanden.dvn.nl
  Er is volgende week dinsdag een diabetes-cafe in Rijswijk.

  Sterkte aan jou en Elijah.

  Gr,
  Ernst

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.