Home Forums Nieuw met diabetes Slecht bezig….echt wel.

Slecht bezig….echt wel.

Hoelang kan je de schijn ophouden dat het eigenlijk helemaal niet goed met je gaat, ook al zeg je tegen iedereen van wel.
Hoelang kan je de afspraak uitstellen totdat het echt goed mis gaat ?
Met andere woorden hoe kan ik mijn leven omgooien en beter voor mezelf gaan zorgen, maar ook nog af en toe lekker uit eten, een gebakje en een patatje met mijn dochter gaan eten.
Ik weet het allemaal wel, het is mij ook gelukt toen ik zwanger was, waarom toen wel en nu niet..toen deed ik het voor het meisje wat de artsen niet zagen zitten maar waarvan ik wist dat ze niet voor niks op ons pad was gekomen en ik daardoor het tegendeel wilde bewijzen.
Daarna nog even goed bezig geweest, inmiddels al bijna 2 jaar geen controlebezoek gehad, leef maar raak en heb diepe dalen gekend.
Nu weer aan het opklimmen en wil dat doorzetten, dus ook mijn diabetes geregeld krijgen.
Stap 1 wordt dan echt weer een afspraak plannen met de specialist..hoe moeilijk ook, ben bang wat ik daar te horen krijg, want voel me nu eigenlijk best goed.
Iemand ook ervaring met deze stap of ben ik de enige die haar kop een paar jaar in het zand heeft gestoken ?

 • Kop in het zand steken ken ik niet, maar goed ik heb ook pas een jaar diabetes dus ja dat maakt misschien ook verschil. Lekker dingen blijven eten doe ik ook (heb type 1) en daar geef ik gewoon extra insuline voor. Ik wil heus mijn best doen, maar ook gewoon nog leven en ja voor mij hoort daar snoepen bij. Ik ben niet het type dat kha gaat eten, ik lust te graag brood, fruit, snoep, aardappelen, rijst. Groentes wat heus beter zal zijn, nee daar geef ik dan weer niets om, tuurlijk eet ik ze, dat hoort, maar dat ik het lekker vind kan ik niet zeggen. HBAC is 55 dus daarover heb ik niet te klagen al zijn er ook de nodige pieken (deels mijn schuld want ben bang voor een hypo dus bolus via de pomp soms te weinig en dan schiet ik weer te ver door…) Denk dat het er om gaat dat je een evenwicht ziet te vinden en niet bang zijn voor een afspraak te maken, het is juist een goede stap! Kom op je kan het dat heb je al bewezen. Ook nu doe je het voor je kindje want je wil toch lekker samen dat gebakje eten? Ben er van overtuigd dat dat kan, als je er naar handelt.

 • @Rose
  Voor wie houd je de schijn op?
  Je doet het geweldig als je weer bezig bent op te krabbelen.
  De energie en moed die dat kost!! Petje af.

  Ik heb me 1,5 jaar onttrokken aan diabeteszorg (bij de huisarts) omdat ik dat 3-maandelijks bloedprikken niet meer kon betalen en de teststrips. Ik heb ook medicijnen laten staan om maar niet dat Eigen Risico vol te maken. Ik slikte alleen nog maar Glimeperide, maar dat kost maar € 7 in de drie maanden.

  Ik was nog geen jaar zonder controle toen ik een brief kreeg van de verzekering (Menzis) dat ik uit het diabetes programma was gezet, omdat ik langer dan een jaar niet op controle was geweest.
  Dat was niet zo, maar wel 9/10 maanden.
  Ik heb het zo gelaten en alles bij elkaar anderhalf jaar niet onder controle geweest.

  Mijn diabetes kwam in een fase dat de Glimeperide niet meer afdoende werkt.
  Dat kun je negeren, maar je gaat je gewoon ziek voelen en dan kom je tot heel weinig meer. Dat is geen kwaliteit van leven.

  Ik ben dus weer teruggegaan naar mijn huisarts, toegezegd dat ik weer voor ga en heb een andere dvk gekregen.
  De verzekering vergoed weer alles en ik lig ’s nachts wakker van de zorgen over de kosten.

  Niemand die me heeft aangesproken op die 1,5 jaar dat ik niet op controle ben geweest.

  Misschien helpt het je te bedenken dat het, zelfs als je wel op het wegblijven wordt aangesproken, het hooguit 10 minuten op de hele dag is en dat je daarna weer gewoon in de molen zit.

  Ik wens je wijsheid.

 • Nee daar wek ik niet aan mee als ik denkt dit is niet goed maakt ik een afspraak met de huisarts en ik hoeft gelukkig mijn geen zorgen te maken over het eigenrisico ik hebt geen financiële problemen om dit te betalen groet Bert

 • @Rose…hoe is het nu met je?

  • Anoniem
  • Inactief

  Ik weet niet hoe het inmiddels gaat maar het is nooit te laat om de draad weer op te pakken. En een beetje arts wordt ook niet kwaad maar zal proberen je te motiveren.

  Misschien helpt het om te bedenken dat jullie meisje niet alleen baat had bij jouw goede regeling tijdens de zwangerschap maar gedurende je hele leven. Je wilt er toch zo lang mogelijk voor haar zijn? Hoe beter jij voor jezelf zorgt, hoe langer je een blije en relatief gezonde moeder voor je dochter kunt zijn. Het vermijden van complicaties en je goed voelen, dragen nog elke dag bij aan jouw geluk èn dus aan het hare.

  Het is moeilijk om je snoepmomenten binnen normale grenzen te houden, dat vind ik ook. Maar onthoud dat je dat ook nu nog doet voor je meisje en voor jezelf.

  Neem die goede stap naar de dokter, hij eet je niet op. Heel goed dat je er weer voor wilt gaan! Kijk vooruit en niet achteruit. Succes!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.