Home Forums Lichamelijke complicaties Slechte weerstand als gevolg van diabetes?

 • Deebee

Slechte weerstand als gevolg van diabetes?

Hoort een slechte weerstand bij diabetes type 1 en wat kun je eraan doen? Ik heb nu zo’n 7 jaar diabetes met wisselende waarden. Mijn Hba1c is normaal, tot iets verhoogd. Ik eet gezond (volgens vrienden iets te…) veel fruit en groente, en ben vegetarisch. Ik slik een multivitamine om tekorten te voorkomen. Daarnaast beweeg ik ruim voldoende (heb honden en een paard), maar niet heel intensief.
Ik heb snel pijnlijke spieren en gewrichten en ben behoorlijk gevoelig voor depressies en spanningen. Ik ben vaak ziek, griepverschijnselen, verkoudheid die maar blijft aanhouden, zeer moe en slap in de benen. Het moet regelmatig opgelost worden met een antibiotica kuur… Ik ben meer dan de helft van de tijd moe en voldoende slaap helpt me niet. Dan is het heel lastig om mezelf op te peppen iets te gaan doen en blijf ik liever thuis op de bank.
Is dit voor jullie herkenbaar, en wat doen jullie hiermee? Moet ik er mee leren leven?
Groetjes, Denise

 • Dag Denise,

  Ik heb geen type I, maar type 2. Spuit 4x per dag.
  Ik heb mijn leven lang al een slechte weerstand.

  Heb je bij de huisarts al eens aangegeven om een aantal bloedtests te laten doen?
  Op basis van jouw symptomen zou de huisarts moeten weten waarop getest kan worden?

  Diabetes is een dankbaar vat waarin veel gezondheidsproblemen kunnen worden gegoten.
  Maar misschien ligt er wel iets heel anders ten grondslag aan jouw klachten.

  Alleen jouw huisarts, als eerste stap, kan daar verder onderzoek naar laten doen.

  Succes.

  • Abisko

  Diabetes of hoge suikers hebben invloed op de weestand van het lichaam tegen complicaties van bv griep. Bv dat griep een longontseking kan veroorzaken.
  Het is niet bekend of mensen met diabetes meer ziek worden.

  Een verkoudheid is een virus dat onsteking in het slijmvlies veroorzaakt. De mate van verkoudheid heeft te maken met de staat van het slijvlies. Kinderen hebben beter slijm dan ouderen.
  Griep is ook een virus.
  Antibiotica bestrijd bacterien, geen virussen. Het doet meer kwaad dan goed bij virussen.
  Vermoeidheid is zelf een bijwerking van biotica.

  Er wordt makkelijk alle lichamelijke problemen op diabetes gestoken.

  Ik zou eerder jouw problemen met de huisarts of dokter bespreken.

  • Deebee

  Bedankt voor jullie reacties. Bloedonderzoek is de afgelopen paar jaar regelmatig gedaan voor veel uiteenlopende ziektebeelden zonder uitkomst, maar misschien is het een goed idee om dat nog eens aan te vragen.
  De antibiotica krijg ik niet bij een simpele verkoudheid of griep, maar pas als er een secundaire infectie bijkomt zoals inderdaad een longontsteking…
  Ik heb voor de diabetes de diagnose fibromyalgie gehad, waar ik ook dezelfde soort klachten bij had en heb 3 mnd in een revalidatiecentrum gelopen om daar mee om te leren gaan. Nadat ik ben begonnen met insuline zijn veel van mijn klachten duidelijk minder geworden. Dus wat klopt er dan van de diagnose?
  Maar goed, beetje apart geval dus. Het gaat me nu vooral om de weerstand en vermoeidheid, zou zo graag een enigzins normaal leven leiden…

 • Ben geen arts maar was zelf ook lange tijd erg moe en lusteloos ik ben toen cbd olie gaan gebruiken en dat gaf een wereld van verschil zou het met al je klachten wel even overleggen met de huisarts

  • Miepie

  Heb zelf net 2 weken geleden in het ziekenhuis gelegen, had iets verkeerds gegeten op een picknick, en waar iemand zonder diabetes daar hooguit 1 dag diarree van heeft, zat ik daar 4 dagen aan vast, met de 1e dag ook nog overgeven, dus dat werd een opname. Ik bleek een bacterie te hebben en daar ging inderdaad een antibioticakuur tegenaan. De internist van het ziekenhuis zei tegen mij dat ik met mijn diabetes ook sneller vatbaar ben voor bacteriën in voedsel, vooral bij picknicks en BBQ’s, dus ja, dat is dan inderdaad een gevalletje minder weerstand.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.