Home Forums Nieuw met diabetes Snel dalende bloedsuikers

  • Anne88

Snel dalende bloedsuikers

Beste leden,

Inmiddels weet ik sinds een paar weken dat ik diabetes heb. Langzaam begin ik er aan te wennen, al is het accepteren voor mij nog lastig.
Ik slik 1x per dag metformine. Van de huisarts en de diabetesverpleegkundige hoef ik thuis zelf geen suiker te meten, maar het mocht wel. Omdat ik zo’n apparaatje toch al in huis had doe ik regelmatig een meting, meestal na de avondmaaltijd. Wat mij opvalt is dat ik voornamelijk in de avond heel snel zak in mijn suikers. Ik merk dit lichamelijk ook (ga er van uit dat het niet lekker voelen hierdoor komt). Soms binnen 10 minuten wel 3 of 4 hele punten (bijv; van 12.5 binnen 10 minuten naar 9.1). Hebben meer mensen hier last van? Het maakt geen verschil met wat ik eet , hoe ik meet etc, waardes blijven snel zakken. Of is dit normaal, dat kan natuurlijk ook… Ik moet nog veel leren over diabetes en hoor graag jullie tips.

  • Zo’n daling is voor mij niet abnormaal, maar ik gebruik insuline voor type I. Maar je blijft nog steeds boven de normale waarden, dit tussen de 4 en 8 liggen. De snelle daling geeft wel het hypo gevoel, al zit je nog ver boven de 3,5 à 4. Verder zal je lichaam moeten gaan wennen aan de lagere, normale waarden van je bloedsuikers, dat kan wel een tijdje duren. Met Metformine kan je in principe geen echte hypo’s krijgen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.