Home Forums Bloedsuikerwaarden Snel veranderde waardes .

Snel veranderde waardes .

Weet iemand of het normaal is als je snel binnen half tot uur van 11,5 naar 5 zakt en andersom ?
Dus van 5 naar 12 binnen het half uur. WEl voor en na het eten.En wie weet hoe dit kan ? Heeft het ook te maken
met verkeerd op medicatie ingesteld te zijn ?
Gebruik nu 3x medformine 500 gr.

Groet Karin

 • heb zelf type 1 en ben niet bekend met tabletten maar denk dat het te maken heeft met je voeding snelle suikers gaat snel omhoog maar breekt ook weer snel af

 • Nee komt niet door voeding. Zit bij dietiste en volg haar strikte richtlijnen dus geen directe suikers, sowiso geen suikers op dit moment eigenlijk. Koolhydraten en eiwitten goed op elkaar afgestemd. Dus ja ik heb niet zoveel ervaring hiermee eigenlijk.

  Groet karin

  • Pedro

  Van 5 naar 12 zou misschien wel kunnen maar van 11,5 naar 5 in een half uur is wel erg veel/snel.
  Misschien niet de handen goed gewassen bij het bepalen van de glucosewaarde?

 • En handen goed gewassen en bovendien scan ik de waarden. Schommelt veel na elke maaltijd gaat waarden boven 10. Voel me daardoor absoluut niet lekker. Wou dat iemand wist hoe dit kan en evt oplossing.

 • Diabetes is een rare ziekte. Je ziet zelf op je bloedsuikermeter dat het mogelijk is dat je suikers zo snel veranderen.
  Er zijn duizend en één dingen die je bloedsuiker beïnvloeden, maar de ‘basis’ is inderdaad koolhydraten, insuline, inspanning en medicijnen. Die 4 kunnen zó’n sterke stijging of daling veroorzaken. Verder zijn er nog veel meer dingen die invloed hebben, en van een boel factoren samen kan een bloedsuiker ook flink dalen of stijgen!

  • KleijP

  Ik ken het probleem, ik ben al jaren slecht in te stellen, nu gaat het iets beter. Slik 850 mg metformine 3dd en 4x30mg glicazide.verder let ik heel erg op mijn voeding. Zo af en toe (bijv. vandaag) heb ik een veranderende waarde van 14.0 naar 6.7 in 35 minuten. Gemeten met freestyle libre.

  • lisa60

  Ik herken dit wel.
  soms zak ik binnen 3 kwartier van bv 12,6 naar 3,1.
  was mijn handen goed
  eet en spuit hetzelfde beweeg het zelfde, en toch zo n groot verschil, er is geen pijl op te trekken, ik prik rond de 15x per dag, om onverwachte hypos op tijd op te kunnen vangen.
  ik heb een insuline pomp, mijn waardes liggen meestal tussen de 5 en 14

  • Ankele

  Misschien toch maar eens praten over andere medicatie? Ik kreeg bij de Metformine ook nog andere medicijnen maar het voldeet niet. Inmiddels spuit ik alweer meer dan 10 jaar en zijn de suikers veel stabieler, hoewel het soms toch nog afwijkend kan zijn. Zo erg instabiel zoals jij schetst gelukkig niet! Doordat ik zelf meet en spuit kan ik hoge suikers snel wegspuiten. Maar ik moet oppassen dat ik niet teveel spuit als ik iets leuks of naars op mijn dagprogramma heb staan, want bij mij spelen spanning en opwinding een grote rol. Gelukkig wordt deze invloed steeds meer erkend!

  • hellen

  Hallo lotgenoten, zelf ook db 2 maar zit er vandaag ff doorheen, heb ook reumatoïde artritis, en schildklierpatient. Spuit 2x pd novomix lang en korte erkend. Heb niets bijzonders gedaan. Maar vanmorgen flinke hypo hele lijf bibberde. 3 dextromen extra boterham. En zat binnen uur op 16. Verder rustig gebleven. Vanavond na warme maaltijd even liggen en het begon weer, meten dus en op 3. Heb ook al astma gekregen na behandeling met mtx (reuma). En heb het op moment heel erg benauwd. Denk niet dat er mensen zijn die dit herkennen, maar niet geschoten. .
  Wie heeft er tips? Advies, voel me ellendig

  Groetjes hellen

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.