Home Forums Autorijden en CBR Snelheidsbekeuring door hypo

 • breda

Snelheidsbekeuring door hypo

Goedenavond,

Een halfjaar geleden kreeg ik een extreme hypo tijdens het rijden, had geen dextro of iets in mijn bus liggen, ben toen in paniek veel te hard gereden (55 km p uur te hard, buiten bebouwde kom). Ik zat op 2.1 en wilde zsm suikers gaan halen bij supermarkt. Natuurlijk een enorme domme keuze, had dextro bij moeten hebben maar handelde uit paniek. Ik ben toen geflitst door een politie team, en niet staande gehouden. Ik heb nu dus een brief gehad (gaat via OM) dat er dus een strafzaak komt. Ik ben hier zo van geschrokken. Ik weet niet wat me te wachten staan en of er überhaupt gekeken word naar de oorzaak van te hard rijden. Heb mijn rijbewijs ook nodig voor werk. Heb wel aantoonbaar de meting van hypo. Ik ben 25 jaar en 3 jaar mijn rijbewijs. Weet iemand hier meer over? Ben radeloos en in spanning al 6 maanden.

 • Ik wil je niet onnodig bang maken maar als dit 55 km/u te snel is na correctie is het standaard invordering rijbewijs. Ik denk dat het extra mee weegt dat je een medische achtergrond hebt dus je zal waarschijnlijk een medische keuring krijgen. Daar bovenop krijg je een aantekening op een strafblad en een punt aftrek op je rijbewijs. Als laatst zul je ook een fikse geldboete krijgen. Dat je aantoonbaar een hypo had zal waarschijnlijk niet helpen maar eerder tegen werken. Succes!

 • Als ik jou was zou ik zeker de melding niet doen dat je een Hypo had tijdens het autorijden CBR kennende gaat dit niet in je voordeel werken alleen maar nog maar meer problemen komen.
  Als je door de snelheidsovertreding al niet je rijbewijs kwijt ben gaat dit dan waarschijnlijk wel gebeuren door het rijden tijdens een hypo.
  Dus accepteer de boete wat wel heel zuur is in deze situatie en hopen voor je dat de rechter je geen rijbewijs inname oplegt.
  Heel veel sterkte

 • Het spijt me wel, maar een hypo is zeker geen reden om zo hard te gaan rijden. Stoppen en bellen om hulp had een betere oplossing geweest.
  Ik begrijp je paniek wel, maar bedenk eens wat de gevolgen hadden kunnen zijn.
  Sterkte bij de strafzaak

 • Algemene informatie bij snelheidsovertreding van meer dan 50+ kilometer en wat te doen #bron Google

  https://www.ingevorderd-rijbewijs.nl/wanneer-wordt-mijn-rijbewijs-ingevorderd-door-snelheid/

  Sterkte !

  6feet10

   • breda

   Bedankt,
   Ik ben dus niet staande gehouden, kan dan alsnog mijn rijbewijs kwijt zijn neem ik aan toch?

 • Je moet voorkomen. Het OM zal als eis hebben dat je rijbewijs word ingevorderd voor twee maanden + een geldboete. Ik zou als verdediging dus niet opvoeren dat je een hypo had want dan ben je hem sowieso kwijt. Als je geen verleden hebt komt je er heel misschien met alleen een boete vanaf maar ga er niet van uit. Bij een staande houding word je rijbwijs direct ingevorderd. Dat is het verschil.

 • Hmm, misschien beter als je wel de waarheid zegt……
  Jij bent dus iemand die gewoon rijdt als hij een hypo heeft en “out” kan gaan.
  Sterker nog; je gaat zelfs op idioot hoge snelheden rijden.

  Als je zo’n gebrek hebt aan gezond verstand dat je gaat rijden, geen dextro oid. bij je hebt en zelfs te hard gaat rijden, is het in mijn ogen terecht dat ze je rijbewijs afpakken.

  Voor iedereen hier die mij nu aan gaat vallen (weer…..) onthoud even dat hij de volgende keer wél out gaat en jouw kind dood kan rijden!!

 • @breda

  Hoe is het nu (af)gelopen betreffende Uw rijbewijs ?

  Grt. 6feet10

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.