Home Forums Verzekering en vergoeding Soap Sensor en pomp vergoeding..

Soap Sensor en pomp vergoeding..

Gister bij de Diabetesverpleegkundige kreeg ik weer een update van deze criminele hoax vanuit de “gezonde hoek”. Ik gebruik en betaal nu sinds een aantal maanden de freestyle libre sensoren zelf. Ok “gezond” Nederland zoekt een leuke vakantie uit en een type 1 diabeet maar sensoren kopen in de hoop/gok dat je wat later complicaties krijgt… Maar nu komt het; ik heb een machtiging voor extra teststrookjes die wel vergoed worden maar die ik door het gebruik nu van de sensoren ongebruikt in mijn kastje heb liggen en nagenoeg even duur zijn; die mag ik niet inruilen tegen sensoren vergoeding en de rest bijbetalen! De wereld op z’n kop. Dus ik dreigen dat ik ga uitzoeken of ik via Marktplaats de financiële pijn met de teststrookjes-verkoop nog wat kan verzachten. Hierbovenop komt dat een aantal maanden geleden mijn suiker onverklaarbaar naar grote hoogten steeg en men mij meteen een vervangende nieuwe pomp toestuurde. Ik had daar niet om gevraagd maar men dacht dat het daar aan lag. Het bleek naderhand aan de naaldplekken in de huid te liggen, maar de pomp hoefde niet retour want die was toch al gedateerd.. Maar omdat mijn eigenlijke pomp in theorie al 4 jaar oud was, kreeg ik 3 maanden later weer een totaal extra nieuwe zelfde gedateerde pomp! Ik gaf aan dat ik die helemaal niet hoefde en door de vernieuwde technieken wel een inruil voor een ander wilde; maar dat kon natuurlijk niet. Dus ik moet nu weer 4 nieuwe jaren met een ouwe pomp die totaal niet draadloos kan communiceren met m’n sensor en zelfs helemaal door mezelf niet meer uit te lezen is, omdat Carelink de pomp niet meer ondersteunt in browsers en usb! Hier ligt dus voor honderden Euro’s aan strips en pomp nieuw in dozen en ik krijg te horen dat men de sensoren niet kan betalen vanwege dure zorg?? Tja, ik zal ze eens het tarief van een jaartje nierdyalyse toesturen, want na ruim 32 jaar type 1 vertelt men mij steeds weer…

 • vreemd, want als ik aan een nieuwe pomp toe ben dan mag ik zelf kiezen welke pomp ik wil hebben.

  maar zoals zo vaak is de regelgeving erg kortzichtig, ook ik heb een machtiging voor extra teststrips maar de sensor wordt nog steeds niet vergoed.

  • Ben42

  Regelgeving is zelden voor ieder geval de meest ideale oplossing. Hoe de regels ook ingericht worden er is vrijwel altijd wel sprake van niet in alle gevallen effectief, vaak ‘onrechtvaardig’, maar regels zijn wel nodig.

  Wat de kosten van een pomp betreft. De kosten van een pomp zijn voor 4 jaar 3800 (of 4000 Euro), hier zit ook de service van een vakantiepomp in en het vervangen van de pomp als er wat aan de hand is. Voor de D-tron heb ik een aantal keer een vervanging gekregen omdat de stickers ter bescherming van de knop loslieten. Zonde vond ik dat, maar de fabrikant draagt dan die kosten. Dit maakt het ook onduidelijk wat een exemplaar van een enkele pomp daadwerkelijk kost. Mijn vermoeden is (gezien de service die ze leveren) dat een pomp een relatief klein deel van de 3800 euro kost.
  (Overigens kost het gebruik van de pomp rond de 3000 a 4000 Euro per jaar per gebruiker, dit door de infuussets die natuurlijk ook nog betaald moeten worden).

  Wat betreft het nog steeds niet vergoeden van de Libre Sensor, dit is inderdaad een Soap, de laatste uitspraak van het ZIN, is na zoveel jaar overleg ronduit zwak. Hebben ze zoveel tijd nodig gehad om met een dergelijk zwak advies te komen. In feite is dit een advies dat vrijwel geheel overeenkomt met de regels van een paar jaar geleden. Geen extra vergoeding, alleen mogen de ziekenhuizen nu in plaats van de andere sensoren ook de Libre gaan vergoeden. Maar het totale budget blijft gelijk. Dat ze hiervoor jaren nodig gehad hebben vind ik bijzonder zwak.

  Ben

  • Hunter

  Oude draad, maar de vergoedingssoap moet weer nieuw leven ingeblazen worden.

  https://vergoedglucosesensor.petities.nl/

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.