Home Forums Werken Sollicitatie: vertellen dat ik diabetes heb?

Sollicitatie: vertellen dat ik diabetes heb?

Wanneer vertel je een potentiële nieuwe werkgever over je diabetes? Ik heb volgende week een sollicitatiegesprek. Moet ik in dat gesprek al vertellen dat ik diabetes heb?

  • GeaDVN

  Of je de diabetes wel of niet ter sprake brengt, hangt af van de functie waarop je solliciteert en de invloed van je diabetes of je leven. Tijdens een sollicitatiegesprek mag een werkgever niet vragen naar je gezondheid. Als sollicitant geldt de plicht om alles wat van invloed is op je werk en het functioneren in je werk zelf te vermelden. Als je regelmatig hypo’s hebt of schommelende bloedglucosewaarden en je solliciteert naar een baan waar je gevaarlijke machines moet bedienen dan moet je de diabetes wel melden. Anders kan je diabetes ervoor zorgen dat er een onveilige situatie ontstaat. Als je diabetes geen directe gevolgen heeft voor het werk dat je gaat doen dan mag je zelf weten of je tijdens het solliciteren vertelt over je diabetes en wat je vertelt.

   

   

  • Benny

  Tijdens het sollicitatie gesprek hoeft dat niet. zo gauw je aan het werk gaat is dat wel handig. ook duidelijk maken wat te doen bij een hypo aan directe collega’s is wel slim. Meeste mensen zijn best geïnteresseerd. Sommigen weten er “alles” vanaf want opa had het ook. Dit zijn de lastige collega’s.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.