Home Forums Psychische klachten Somberheid

 • Mata

Somberheid

Goedendag,

Ik heb sinds 2017 november diabetes type 1, ook heb ik nog een ADHD en slik daar medicatie voor. Ik ben dus 20 jaar en ben begonnen als 1e jaars student, maar ik heb nu het gevoel dat ik het allemaal niet aankan. Ik heb nu de laatste tijd last van geen zin hebben in dingen ook in het leven soms, dit komt naar mijn idee door de druk en de stress van het studeren en het hebben van diabetes en medicatie van de ADHD mogelijk.
Ik kan mij niet meer concentreren goed, mijn gedachtes dwalen de hele tijd af naar sombere dingen over dat dit niet zo gaat en dat mijn leven op niks zal uitlopen.
Ik weet niet of dit duidt op een depressie en weet niet wat ik hiermee moet.
Ik praat hier niet graag over met mensen, ik houd dingen altijd liever voor mezelf en als mensen vragen hoe het gaat zeg ik altijd dat het wel oke gaat met me. Mensen vinden het ook moeilijk om in te schatten hoe het met mij gaat.

Ik weet niet dus niet wat ik moet doen of wat ik wil en hoop dat mensen hier ervaring mee hebben of advies.

  • Yvonne

  Dat is allemaal nogal veel wat er op je bord terecht is gekomen: 2 aandoeningen met veel effect op je dagelijks leven, je bent gaan studeren en dan nog eens de Corona ontwrichtende maatregelen. Zoek hulp bij een professional: vraag aan de studie adviseur of je diabetesverpleegkundige waar je een goede behandelaar kan vinden. En mocht het met de eerste behandelaar niet goed klikken, zoek dan een tweede.

 • Hoi Mata,

  Ik ben zelf helaas bekend met depressie en echt; als jij denkt dat je in een spiraal naar beneden zit, zoek dan zo snel mogelijk hulp. Hoe eerder je erbij bent, hoe beter.

  Het klinkt alsof je het zwaar hebt momenteel, dat vind ik erg kut voor je. Die twee diagnoses zijn ook pittig natuurlijk, wetende dat dit de rest van je leven een de van je zal zijn.

  Heb je wel eens geprobeerd een tijdje te stoppen met ADHD medicatie? Het is vaak de bedoeling dat deze medicatie oa ook helpt bij concentratie, en als jij je niet meer kunt concentreren… ik weet van die medicatie dat ze ook een sombere stemming en depressieve klachten kunnen triggeren. Maar goed, ik ben geen arts of psychiater, dus het beste zou zijn dat je echt hulp zoekt.
  En wat Yvonne zegt is erg belangrijk, zoek naar een behandelaar waar het goed mee klikt.

  Als het je helpt om hier van je af te schrijven zou ik dat doen. Succes en een knuffel!

  • daven

  jip een gesprek met een psycholoog ,lijkt mij ook niet verkeerd en misschien kan die je ook nog wat tips geven met betrekking tot je adhd problematiek .
  Ik snap je ik ben ook niet iemand die mijn problemen graag met anderen deelt en heb er misschien ook wel een nodig ,maar gelukkig kom ik er meestal zelf wel uit )

  Sterkte ermee !

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.