Home Forums Bewegen Sporten en pomp&sensor

 • vdaar

Sporten en pomp&sensor

Bij het sporten (crossfit, zwemmen en golfen) moet ik altijd mijn pomp en sensor afnemen. Ik ben één keer mijn sensor en één keer bijna de pomp verloren en doe dat daarom maar. Ik eindig na het sporten daarom altijd met een te hoge bloedsuikerspiegel.
Bij het zwemmen neem ik dat op de koop toe aangezien het, denk ik, niet anders kan maar de twee andere sporten (voeg daarbij zo nu en dan een potje voetbal) moet het toch kunnen? Heeft iemand een idee hoe?

  • Ben42

  Bij zwemmen doe ik de pomp af. Blijf redelijk op peil tijdens het zwemmen. Na het zwemmen stijg ik wel.
  Bij volleybal doe ik de pomp af. Zelfde als bij zwemmen, vaak zak ik wel sterk bij het begin.

  Fietsen/Wandelen en ook golfen als ik dat doe, dan houd ik de pomp om. Meestal met de pomp aan de riem, maar ik heb nog wat andere mogelijkheden om de pomp bij me te houden. Met een mobiele telefoon tasje van een flink aantal jaar geleden. En ik heb ook nog een soort van nylon riem (van de pomp leverancier) waar de pomp in kan.

  De sensor die kan ik niet afnemen. Sensor plaatsen plan ik na het zwemmen. Dan zwem ik maar 1 keer met een sensor. Met behulp van Skintac en tagaderm lukt het met over het algmeen prima om de sensor 14 dagen goed te laten zitten, ook met fietsen/zwemmen/volleybal en dergelijke.

  Bloedsuikers goed op peil houden bij het sporten blijft over het algemeen lastig. De ene keer ‘stort’ ik in de andere keer ga ik door het ‘dak’, bij voor mij redelijk gelijkblijvende omstandigheden.

  Ben

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.