Home Forums Lichamelijke complicaties Spuitplekken

Spuitplekken

Beste,

Ik heb soms last van spuitplekken. Heeft iemand tips om deze te verhelpen?
De algemene tips van rouleren etc. weet ik. Ik heb een pomp en ik verwissel de insulineset elke 2 dagen verspreid over 8 plekken.

Ik las dat mensen een massageapparaat hebben? Als jij/u er ook een hebt, welk model zou jij/u mij dan aanraden?

  • BertR

  Je zou het aantal plekken kunnen uitbreiden. Met het plaatsen van een nieuwe infuusset kom je elke twee weken weer in de buurt van een oude spuitplaats die wellicht nog niet geheel hersteld is. Zeker als een spuitplaats licht ontstoken is geweest moet je die plaats enkele weken tot maanden niet meer gebruiken.
  Een massageapparaat zal niet erg veel helpen. De snelheid waarmee weefsels herstellen verschilt van persoon tot persoon. Zeker als je vaak last hebt van licht ontstoken infuusplaatsen is uitbreiding van de infuusplekken aan te raden.

  Groet,

  Bert

 • Er bestaan bindweefsel massage apparaatjes. Ik heb die van mij al heel lang, dus weet eigenlijk niet of ze nog in de handel zin. Maar nooit gebruiken als de huid ook maar enigszins geïrriteerd of kapot is.
  Ook zijn er fysio’s die kunnen tapen met sport tape. Bij mij heeft dat geholpen om oude plekken en kuilen in bovenbenen weer beter te krijgen.

 • Hallo Rubendl

  Over spuitplekproblemen kan ik helaas meepraten.
  Ik heb nu 55 jaar diabetes.
  Ik gebruik ook insuline m.b.v.een pomp en moet dus de bijbehorende’infuusnaald’ zeer regelmatig vervangen. Soms elke dag.
  Ik heb ook geen plek meer waar nog geen naald ooit zat en het wordt steeds pijnlijker. Best een groot probleem.

  Ik had het er laatst over met mijn podotherapeut (haha)
  en die wilde voor mij uitzoeken wat er mogelijk was op gebied van fysiotherapie hiervoor.
  Ze belde mij later terug en vertelde dat in het Isala Ziekenhuis in Zwolle ( waar haar zus werkt ) een bepaalde fysiotherapie mogelijk is om die sluitplekken weer ‘los’ te krijgen.

  Ik heb er nog geen werk van gemaakt maar misschien heb jij er iets aan.
  Veel sterkte, Rubendl !

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.