Home Forums Nieuw met diabetes Spullen altijd mee?

 • M

Spullen altijd mee?

Hoi,

Ik vraag mij af of het verstandig is om bij elke activiteit buitenshuis zowel de glucosemeter als de insulinespuiten en toebehoren mee te nemen. Bijvoorbeeld bij het boodschappen doen of een uurtje wandelen. Wat doen jullie?

  • Ludy

  Hoi,
  Tja, ik ben pompgebruiker dus dat is even anders maar toen ik spoot nam ik echt niet het hele handeltje mee. Je moet ook vertrouwen in jezelf en je instellingen krijgen. Wat ik wel altijd bij me heb is iets om een hypo op te vangen.
  Groetjes Ludy.

  • Momo

  Ik neem voor korte tripjes mijn insuline (pennen) nooit mee. Ik heb wel altijd mijn meter mee voor mijn FSL-sensor. Ik verstop ook altijd overal druivensuiker (tas, jas, broekzak etc.), omdat ik nogal hypogevoelig ben.

 • Voor een uurtje niet mijn insulinepen met kortwerkend. Wel gaat mijn sensor mee als ik de deur uit ga. En druivensuiker altijd, al haal ik de krant. Laatst een tijdje in de lift opgesloten gezeten. Het was niet nodig, maar wel een fijn idee om dan de suiker bij je te hebben. Al was het voor het eerst in 60 jaar dat ik in de lift opgesloten zat.

  • Jasper

  Ik zeul normaal gezien altijd mijn telefoon als FSL reader mee en mijn afstandsbediening voor de pomp. Een blikje cola van 15cl heb ik ook altijd wel bij me in de buurt ivm hypo’s. Ook bij een simpele boodschap of wandeling
  Maar dit lukt niet altijd… Afgelopen zomer bijvoorbeeld gingen we met een groep in rubberbootjes door de stad heen drijven.
  Aangezien je dan zeiknat word kon ik mijn telefoon en afstandsbediening niet mee nemen. Koolhydraten had ik wel bij me (biertjes :-P) aangezien die koolhydraten wel naar binnen zouden gaan en ik geen afstandsbediening mee nam heb ik toen vooraf mijn pompje een verlengde bolus over 2 uur extra insuline laten bijspuiten.

 • Hoi,

  Als je een lange tijd Freestyle Libre gebruikt,
  wordt je daar niet afhankelijk van,ging altijd op mijn gevoel af,in de jaren opgebouwd , betrap mijn er op dat ik toch vaak op app kijk, neem bijna nooit insuline mee, alleen als ik een hele
  dag weg ga,voor een paar uurtjes neem ik sultana,cola,en chocola mee,of koop een kop koffie extra suiker.

  Gr,Hilbrand.

 • Voorheen nam ik alles mee: etui met insulinepen, naaldjes, lancet, meter, doekje, alcohol en niet te vergeten een blikje met 150 cola.

  Sinds januari ben ik zo gelukkig om de FSL te hebben. Nu heb ik alleen de reader bij me als backup, want ik gebruik mijn telefoon als scanner. Die heb ik altijd bij me. Verder alleen de cola. Ik gebruik nog maar 1x per dag insuline, dus ik hoef al die dingen niet meer mee te slepen.
  Dat op zich vind ik al vrijheid.

  • Ben42

  Altijd Dextro mee.
  Altijd mijn bloedglucosemeter (nu Libre) mee.

  Het is wel eens voorgekomen dat ik per ongeluk mijn bloedglucosemeter (of nu Libre) niet meenam, b.v. de laatste keer omdat ik de Libre aan de oplader had gelegd. Ik voel me daarbij ongemakkelijk.

  Nu pomp, dus ook altijd mee, behalve douchen en sporten altijd op mijn lijf.

  In de tijd van spuiten had ik een heuptasje met daarin de bloedglucosemeter, dextro en de injectiebenodigheden. Dus toen ook altijd ‘alles’ bij me.

  Nu heb ik b.v. naar het werk naast de spullen die ik altijd bij me heb ook een volledige infuusset en insuline en batterij bij me. En naast mijn Libre (op mijn lijf) in mijn tas ook nog een bloedglucose meter en strips en lancetten etc. En overal dextro.
  In de koelkast op mijn werk had ik ook nog wat reserve spullen. (Helaas is die koelkast onbetrouwbaar, dus dat doe ik maar niet meer).

  Vergeet ik wel een wat ? Ja ik heb een lange lijst van spullen die ik wel eens vergeten ben, zoals (voldoende strips, voldoende opgeladen batterij/batterijen, voldoende doekjes, voldoende lancetten, voldoende insuline, voldoende infuussets, mijn bril, mijn libre (aan de oplader), het doosje om de pomp in te stoppen bij het sporten, mijn handdoek, mijn sportsokken).

  Ja alles bij elkaar best wel veel waar je altijd aan moet denken. Meestal gaat het goed, maar niet altijd. Het is zoveel bij elkaar dat er af en toe wat vergeten wordt.

  Ben

 • Ik neem alles mee, tenzij ik helemaal goed zit en uit ga. Daarvan kom ik eerder te hoog dan te laag te zitten. Sinds vandaag heb ik de freestyle libre dus ik ga nog ontdekken hoe en wat ik telkens meeneem :) Heb nu een jaar diabetes.

  Wat me opvalt is dat veel mensen hier cola meenemen. Wat is de reden? Ikzelf heb wel altijd dextrose mee maar gebruik het zelden, zit vaak wel goed.

  • Dag Sandra,
   Succes met de Libre. Ik heb vandaag de 4e sensor geplaatst. Ik ben er zo blij mee.
   Het maakt het leven zo veel aangenamer, zonder die vingerprikken.
   Ik hoop dat jij er net zo blij mee zal zijn als bijna alle gebruikers.
   Succes met de eerste keer dat je zelf een sensor wisselt. Dat vond ik nog wel spannend. Die van vandaag was niets bijzonders meer. En zo snel gaat dat.

   • Dag Chaim,
    Dankjewel! Ja ik ben er ontzettend blij mee. Heb hem pas een halve week maar afgelopen dagen met Carnaval was het zo fijn om onderweg en door mijn kleren te kunnen checken. Wat een top uitvinding! Fijn dat jij hem ook hebt =)

  • Jasper

  Ik vind cola lekkerder dan dextro, ik krijg die dingen niet weg te droog ofzo. Dat is eigenlijk de enige reden.
  Ik heb soms wel last dat ik le laag zit en dan is zo een klein blikje cola vaak precies genoeg om mijn suikers weer in orde te krijgen, met flelsjes of grotere blikjes heb ik de neiging om te veel suikers te nemen waardoor ik weer te hoog zit daarna.

  • Ik heb datzelfde, Jasper. Ik krijg zo’n Dextro niet kapotgekauwd en al helemaal niet doorgeslikt als ik een hypo heb. Ik heb door een beschadiging al slikproblemen en dan gaat dat al helemaal niet. Zo’n blikje cola lukt wel. Elke vloeistof, eigenlijk. En inderdaad, dat is bijna altijd genoeg. Ik heb wel moeten leren om even geduld te hebben. Als de suikers niet zo snel weer stijgen, heb ik de neiging om nog een blikje te nemen. Ik heb er standaard twee bij me. En inderdaad, dan kom je bijna altijd te hoog uit. Maar zowel mijn dvk als de internist blijven erop hameren, beter wat te hoog dan een hypo.

  • Fiets vrij veel,neem vaak een blikje(s) energiedrank mee.

 • Ah dat verklaart! Dank voor jullie reacties =)

 • VOor de zekerheid maar wel een paar dingen mee toch?

  • Dag Marcel,
   In feite heb je, met een FSL, alleen je telefoon en/of de reader nodig. Ik neem de reader altijd mee als backup, omdat de NFC soms niet foutloos werkt. En een blikje cola of Dextro. Zonder kun je eigenlijk niet, want je weet nooit wanneer je eens een hypo hebt.
   Met de FSL heb je wel een idee of je suikers stijgende, dalende of gelijk blijvend zijn, maar niet wanneer.
   De telefoon heb je bij je. De reader past in een jas-/broekzak en een pakje Dextro ook. Dat blikje cola neemt wat meer plek in. :-)

 • Omdat ik een zeer wisselende waardes heb en ik een paar keer een hypo heb gehad,neem ik mijn meter enz. altijd mee. Bovendien meet ik voor ik van huis ga eerst.

 • Mijn waardes zijn nog nooit onder de 6.0 gekomen dus ik ben niet zo heel bang voor een hypo. Maar misschien is het toch wel handig wanneer ik een lange wandeling maak om een pakje Dextro mee te nemen. Verder neem ik eigenlijk alleen de meter en de insuline mee als ik aan het werk ben of met de auto wegga. Het ligt ook aan het tijdstip van de dag.

 • Heb altijd m’n glucosemeter en suikertabletjes bij me, meestal in m’n broek- of jaszak. Dat laatste ligt ook overal waar ik vaak ben: auto, boot, werk (thuis uiteraard ook). Beter te veel dan te weinig. Ik gebruik geen kortwerkende insuline maar ik kan me voorstellen dat het wat lastiger meenemen is.

 • Ik neem alles mee :) (Libre)
  Je weet maar nooit als je de deur uit gaat, en toch langer weg blijft. Heb je wel altijd bij je.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.