Home Forums Verzekering en vergoeding Stagereis buitenland

Stagereis buitenland

Hoi allemaal!

Binnenkort vertrek ik voor vijf maanden naar ‘t buitenland, Australië, daar ga ik stagelopen. Dit is de eerste keer dat ik zo lang en zo ver op reis ga. Nu ben ik nog erg aan het puzzelen hoe het werkt met mijn diabetesbenodigdheden. Na het spreken van verschillende instanties heb ik begrepen dat: ik voor 3 maanden aan insuline kan meenemen, de laatste 2 maanden zal ik insuline moeten ophalen binnen Australië. Dit zal ik dan contant moeten afreken, maar kan ik later declareren. Aangezien ik een pomp heb, zijn er ook andere benodigdheden die ik mee zal moeten nemen (denk aan setjes, etc), ik denk dat ik met deze spullen hetzelfde systeem aanhoud als met de insuline, zo veel mogelijk mee, om vervolgens in het buitenland het verschil te overbruggen.

Ik vroeg me af of jullie ervaring hebben met deze kwestie, en of jullie wellicht goede tips/advies voor mij hebben!

Alvast bedankt,

Casper.

 • Dag Casper,

  Mijn zoon is vorig jaar 5 maanden in Wenen geweest en heeft voor 6 maanden insuline, pompmatetialen (hij gebruikt de pompjes van Ipsomed), free style libre meetapparatuur, reserve meet apparatuur en reserve bolusapparaat, etc. meegenomen. Het was een kleine koffer vol. Alles in de handbagage zodat hij het niet uit het zicht zou kunnen verliezen. Bovendien kan insuline niet in het bagageruim worddn vervoerd, daar zou het kunnen bevriezen of het wordt er te koud. In de hele periode is hij niet 1x bij de apotheek in Wenen geweest om ook maar iets op te halen. Voor een half jaar insuline meenemen werkt dus prima. Wel tijdig je apotheek informeren dat je extra komt ophalen.

  Veel plezier in Australië

  Groeten Nicolet

  • Antje

  http://www.diabetes.co.uk heeft een internationaal forum. Het is een drukbezocht en vriendelijk forum, waar ook Australiërs zitten, en mensen die daarheen gereisd hebben. Misschien heb je daar wat aan. Veel plezier in Australië!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.