Home Forums Medicijnen Starten Ozempic

Starten Ozempic

Ik ga snel starten met Ozempic. Maar wanneer spuiten jullie de Ozempic? ’s Ochtends of ’s avonds? Mijn Tresiba spuit ik altijd voordat ik naar bed ga.

 • Hallo

  Ik ga ook binnenkort starten met Ozempic. Ik lees heel veel klachten over misselijkheid, braken etc. Is het dat waard? Ik ben al jaren aan het ‘uitproberen’ van allerlei medicijnen, dit zou moeten werken, maar als ik dan de reactie lees ..

  Merk je vooral direct na het inspuiten de bijwerkingen of is dit de hele dag/week door?

   • Doka

   Hallo,

   ik ben sinds Januari 2019 begonnen met Ozempic te spuiten. Ik heb erg veel last gehad van maagdarm klachten mijn lange termijn waarden waren 85, en ik spuit langzaam werkende insuline,plus 2 metformine en symvastine voor cholastrol
   ik moest veel overgeven en had nergens meer trek in na een week of 6 waren de bij werkingen minder maar nog wel aanwezig. Mijn bloedwaarden zijn in 3 maanden gezakt naar 63 en ik ben 10 kilo afgevallen.
   in mijn geval is het zeker de moeite waard om er mee door te gaan. Elke ochtend nu 6.7 nuchter soms iets hoger of zelfs lager. en in de avond ook gewoon mooie waarden ben een stuk fitter niet meer moe enz

 • Hoi @jeanet & @dinkytoy

  Alhier de nu aanwezige info op ons forum :

  https://nldiab-menauhant.savviihq.com/zoeken/Ozempic

  Groetnis 6feet10

 • Hallo,

  Ik vind het spuiten echt spannend en stel het iedere dag weer uit. Wat me het meeste bezig houd zijn de bijwerkingen. Daarom heb ik domperidon aangevraagd bij de huisarts. Dit is een middel dat de ergste randjes van de misselijkheid afhaalt en het braken zoveel mogelijk voorkomt. Maandag ophalen en dan starten. Nog steeds spannend, maar kan me nu voorbereiden (hoezo control freak). Wish me luck!!!

  Sterkte allemaal :-)
  Dinkytoy

   • Maryan

   Bedoel je dat je iedere dag Ozempic spuit? Ik mag éénmaal per week spuiten.

 • Ik gebruik de ozempic nu sinds 1 jaar. Metformine zorgde voor maagklachten bij mij en de ozempic is wel echt een wondermiddel bij mij. In de eerste 2 maanden veel misselijk geweest, maar daarna ging het weg. (Tot nu toe 16kg afgevallen, sinds ik er meer bij ben gaan bewegen + water drinken) Zelf spuit ik ozempic s’avonds voor het slapen.

  Suikerwaardes zijn trouwens perfect nu. Nuchter tussen de 4 en 5.

  • Maryan

  Ik spuit mijn Ozempic op zondagochtend na het sporten en voor het ontbijt.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.