Home Forums Nieuw met diabetes Steken en schokken in kuiten/voeten…………..

Steken en schokken in kuiten/voeten…………..

Goedenmorgen

Ik wil graag nog even een vraag, van mijn man, aan jullie voorleggen.
Mijn man is 59 jaar en heeft sinds kort diabeet type 2.
Vraag van hem is: hij heeft echt “aanvallen” in beide kuiten/voeten (steken/schokken).
Hij probeert het met lopen door de kamer te laten verdwijnen, hebben (alleen de kuiten) ingesmeerd met (Midalgan). Voeten zijn verboden gebied, PIJN. Hij slikt magnesium capsules tegen verkrampte spieren.
Deze aanval duurt ong. een uur maar als hij dan naar bed gaat, komt het rond een uur of 1.30 weer terug. Hij mag, na overleg met de HA, een dubbele dosis AMITRIPTYLIN (van 10 Mg naar 20 Mg ) om 21.30 ‘s avonds innemen maar……………..
Ik weet (wij allebei) dat het allemaal nog erg in het begin is, en dat er bij diabeet type 2 “ongemakken” horen. Weten jullie hoe hier mee om te gaan???……………..

Dank je wel voor het aanhoren……….

Groetjes en een fijne dag verders.

 • Zoek even op restless legs. Ik heb nu geen tijd om er langer op in te gaan, maar denk dat het dat is zo te horen. Zoek dan via thuisarts.nl

 • Dank je wel……….

  Ga ik doen.

  Groetjes

 • Hier ben ik nog even.
  Ik heb wat sites voor jullie om door te nemen als je zou willen. In het Engels ook, maar als dat problemen geeft, ook in het Nederlands.

  Zelf heb ik er sinds DM2 ook last van, maar ik doe er niets aan. Ik loop dan een stukje, rommel wat in huis. Of ik neem een voetenbadje. Gewoon een afwasteiltje met water erin, de temperatuur maakt bij mij niet zoveel uit, in de zomer laat ik het koeler, in de winter warmer. Dat ontspant de voeten vaak. Ik doe er niets in, naar een bruisballetje kan natuurlijk altijd. Je zou ook kunnen kijken of je man baat heeft bij masseren, kun jij of hij het niet zelf dan zijn er bv voetenbadjes te koop ( €35-50 schat ik) die dat doen in de combinatie met trilling/water.
  In bed is het lastiger. Ik zou er dan uitgaan denk ik. Ik heb er in de avond het meest last van. Mijn dochter ook, maar nog meer in de nacht; we slapen beide slecht.
  Toch wil ik er niets voor nemen op dit moment, elk middel heeft z’n bijwerking en ik slik al genoeg. Maar mocht het erger worden dan zou ik dat wel overwegen.
  Hieronder de linkjes:
  https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/30213520/

  https://www.farmacotherapeutischkompas.nl/bladeren/indicatieteksten/restless_legssyndroom

  https://www.diabetes.co.uk/diabetes-complications/restless-leg-syndrome.html#:~:text=Damage%20to%20the%20nerves%20of,associated%20with%20impaired%20glucose%20metabolism.

  • Elly

  Ik denk meer in de richting van Neuropathie. Pijn verschijnselen lijken er veel op.
  Zelf heb ik het al sinds 1985. Het is lastig maar nog wel te doen.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.