Home Forums Nieuw met diabetes Stemmingswisselingen, herkenbaar?

Stemmingswisselingen, herkenbaar?

Hoi, ik heb een vraagje. Ik heb bijna 2 jaar diabetes type 1 en ik merk steeds meer dat ik last krijg van stemmingswisselingen. Ik vind het heel erg en ben ook bang dat het mijn relatie misschien wel kan gaan kosten. Uit het niets kan ik ineens zo boos worden, ik zeg dingen die ik nooit zou willen zeggen. Op het moment zelf weet ik dat ik weer een enorme humeur-switch heb, maar ik weet dan niet hoe ik er uit kan komen. Aan het einde heb ik altijd spijt. Is dit herkenbaar? Wat doen jullie in zo’n situatie? Tips?

  • In de Diabc (Magazine voor leden van Diabetesvereniging Nederland) nummer 5 van 2015 staan 3 mooie interviews over dit onderwerp. Als je lid bent van DVN en dit exemplaar van Diabc niet meer kunt vinden, kun je hem opvragen bij de klantenservice via 033 4630566 of info@dvn.nl.

  • Hoi ,heel erkenbaar ,ik heb er ook last van ,ben nu 15 jaar diabeet .ikzelf wordt er het meeste tureluurs van ,mijn man heeft geleerd er niet op te reageren,hij weet dat dingen die ik zeg niet zo bedoel. en laat me ook met rust ,ik geef zelf aan dat hij me niks moet zeggen ,en ga iets doen wat ik leuk vind . Wandelen lezen haken ,vooral wandelen doet mij goed .lekker even de frisse lucht inhalen . helaas moet je het zelf oplossen ,diabetesverpleegkundige heeft mij naar een psygioloog gestuurd ,maar daar ben ik ook niet wijzer van geworden .hoe moeilijk het op het moment ook is .denk aan leuke mooie dingen ,en zonder je even af als dat gaat ,ik heb ook al gevraagd of er ergens een praatgroep is hiervoor ,maar dat is helaas niet zo ,maar wel op deze manier via de dvn . wat mij ook wel eens helpt is huilen even de dikke tranen laten lopen . sterkte groet conny

    • Heel erg bedankt voor je reactie! Hier kan ik zeker iets mee! Ik denk dat ik voor mijzelf ook opzoek moet gaan naar een oplossing. Zoals jij zegt, iets gaan doen wat ik leuk vind! Ik ga het proberen, dankjewel!

  • Hoi Lindsey
    We hebben jouw vraag ook op de Facebookpagina van DVN gedeeld. Daar is flink op gereageerd. Misschien heb je daar ook nog iets aan: https://www.facebook.com/DiabetesVerenigingNL/posts/1528387027187557

    Annawij stelde vorig jaar eenzelfde vraag over de stemmingswisselingen van haar man.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.