Home Forums Bloedsuikerwaarden Suiker gekregen jaren na maagverkleining

Suiker gekregen jaren na maagverkleining

Hoi,

Het is nu 4,5 jaar geleden dat ik een maag verkleining heb gehad. Oftewel een gastrol bypass.

Ik heb al 2 jaar lang last van “zweetbuien” waarvoor ik meerdere keren naar de huisarts ben geweest. Hij had een keer suiker getest toen ik nuchter was en zei dat ik dat echt niet kon hebben. Later schildklier onderzocht darmen lever en nieren maar ik was helemaal gezond verklaard. Maar toch had ik nog steeds zweetbuien zo’n 2 tot 3 keer per maand. Bevend trillend. Helemaal flauw en erg hongerig. Van de zomer een dagje naar Scheveningen geweest. Midden op de dag op het strand werd het mij te gek. Natuurlijk was het warm maar opeens werd ik helemaal warrig en naar.
Vanaf toen zelf een suiker meter gekocht. Dokter kan me wat. Ik ga zelf op onderzoek.

Vanaf toen getest. Tijdens een zweetbui wat ik had. Soms 2.1 soms 2.7 soms 3.2.

Huis naar de huisarts(vervangende)
Goed dat je het hebt gevonden je hebt last van hypo. Als je zoiets weer krijgt gewoon wat zoets eten. Meer valt er helaas niks aan te doen. 🤔
Hmmz oke.

Soms voel ik ze aan komen, soms niet. Ik ben ook al meer dan een jaar heel erg moe na de lunch en avond eten. Ik kak in en word ontzettend moe. Deze week pas getest wat doet mijn lichaam na het eten.
15 minuten na mijn laatste hap zat ik op 14.0
Na een half uur op 8 en na 55 minuten op 2.7

11 gezakt in 55 minuten.

Nu lees ik overal dat je moet prikken na anderhalf uur na het eten want dan is hij te hoog. Nu met mijn maagverkleining gaat het zo snel. Binnen 15 minuten. Logisch dat ik moe ben. Gisteren naar een andere vervangende huisarts geweest (mijne was op vakantie) nu vanmorgen bloedtest laten afnemen zodat ze het gemiddelde van de afgelopen tijd kunnen zien. Maar is gemiddeld dan niet altijd goed. Als ik even veel pieken als dalen in de dag heb???

Kortom ik vraag mij af of er meer mensen hier zijn met een gastrol bypass en deze klachten. Ik durf nu bijna niks te eten. En de waardes gaan zo snel. Ik ben benieuwd wat ik hier mee moet. Donderdag krijg ik een uitslag hiervan.

Vanmorgen nuchter was mijn waarde 4.6 met 2 bruine boterhammen met pindakaas light was hij met 10 minuten 7.2. Geen idee hoe snel iets bij jullie omhoog schiet. Ben benieuwd hoe dat bij jullie gaat.

 • Gastric bypass. Auto correct veranderde het blijkbaar

  • Ben42

  Vanaf toen getest. Tijdens een zweetbui wat ik had. Soms 2.1 soms 2.7 soms 3.2.

  Een hypo zonder dat u medicatie gebruikt is ernstig. Lage bloedsuikers komen regelmatig voor bij mensen die diabetes medicatie gebruiken. Zonder deze medicatie is het ernstig, die zou op hypoglycemie kunnen duiden een ernstige ziekte.

  De hoge bloedsuikers die u aangeeft komen voor bij mensen met diabetes.

  Voor diabeten is het lastig om medicatie, voeding en beweging zo op elkaar af te stemmen dat de bloedsuikers altijd ‘goed’ zijn. Hoge en lage waarden dienen vermeden te worden, maar dit lukt lang niet altijd.

  Zelf heb ik de indruk dat er belangrijke informatie in uw bericht ontbreekt, met name of u diabetes hebt en of en hoe u daarvoor behandeld wordt.

  Vriendelijke groet,
  Ben

 • Hoi,

  Ik ben nu doorgestuurd naar een praktijk verpleegkundige van de huisarts waar ik maandag bij langs ben geweest. Ik mag daar woensdag langskomen om over mijn voeding te hebben. Tot zover hebben ze nog niks concreet gezegd of ik suiker heb. Ik heb niks qua medicijnen gekregen.
  Wel heb ik een erfelijke hoge cholesterol en daarvoor ga ik jaarlijks naar de internist. 21 februari heb ik hier een herhaling afspraak voor. Dan ga ik het hier ook over hebben.

  Ik heb bijvoorbeeld vanmiddag 1 tosti zonder kaas gehad en een boterham met pindakaas. Beetje drinken erbij. Vitamine water van de Lidl. (Niet zo heel slecht toch?) En zat met 10 minuten op 11,2 en maar dit keer met een uur zat ik op 4,2.

  Ik heb geen idee hoe de stijging normaal hoort te zijn. Maar hij keldert ook weer heel snel. Geen idee wat ik hiermee moet

  • Vitaminewater bevat vreselijk veel suiker in vloeibare vorm. Dit is soms zelfs MEER dan in cola. Een flesje ( imitatie) vitaminewater bevat tussen de 22-35 gram suiker#terinfo

   • Op dit flesje staat per 250 ml 10,3 gram. Dus idd per heel flesje. Maar ik drink altijd een halve. Geen idee hoe jullie zo omhoog schieten. Ik drink elke dag water en cola light en zo’n half flesje. Verder niks. Geen alcohol geen koffie of thee. Soms wel melk. Of ipv een half flesje een light sapje. Kortom ik ben wel blij met een diëtist. Die krijg ik vast wel toegewezen. Ik heb vroeger vaak een dieet gedaan maar daar ging het om calorien tellen. Dit is heel wat anders

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.