Home Forums Bloedsuikerwaarden Suikerwaarde meten

Suikerwaarde meten

Ik heb al tientallen keren geprobeerd mijn waarde te meten maar de Bayer prikpen blijft steeds aangeven bloed toevoegen of te weinig bloed terwijl ik naar mijn idee een volle druppel bloed op de strip heb gedaan.

 • Kun je aangeven wat je met de Bayer prikpen die aangeeft enz. ?

  Bedoel je soms de meter ?
  Kortom, iets meer info.

  • Ik bedoel inderdaad de Bayer meter. Op het stripje dat je in de meter moet doen; moet je dus de bloedwaarde te ien krijgen wanneer je er bloed op doet, maar deze meter geeft steeds weer aan:
   te weinig bloed of doe er snel meer bloed bij.
   Hoe ik ook probeer om voldoende bloed erop te krijgen lukt me niet.
   Mijn vraag is: moet het bloed op een speciale plek worden gedaan of heeft dat er niets mee te maken. Is het gewoon te weinig bloed. Maar overal zat bloed behalve voldoende op de strip.

 • Ga naar https://www.diabetes.ascensia.nl/ en meld daar dat jouw meter stuk is.

  Misschien moet je eerst je meter aanmelden voor dat je verder kunt.

  • Ben42

  Zo op een afstandje is het natuurlijk lastig vast te stellen waarom het bloedglucose meten niet lukt. Daarom hier een rijtje.

  1. De Bg meter of de verbinding met de strip is niet in orde.
  Waarschijnlijkheid hiervan is laag omdat de meter nog wel reageerd en wat aangeeft. Normaal wordt er een verbindingstest met de strip uitgevoerd, daarna wordt pas om bloed gevraagd.
  2. De strip is overdatum of fout.
  Dit zou kunnen als de strip te oud is (overdatum), of b.v. veel te warm is bewaard, of het potje is al heel lang geleden geopend. Als de strip niet overdatum is en het potje goed bewaard is de waarschijnlijkheid hiervan ook klein.
  3. Niet de correcte procedure gevolgd.
  Hieronder zal ik de procedure beschrijven en een linkje plaatsen van een internet filmpje.
  4. Er is iets met je bloed aan de hand.
  Gezien je op dit forum zit lijkt mij dat uitgesloten.

  Voor 1 en 2 dien je contact op te nemen met de leverancier. Om een dergelijke fout te achterhalen is een tweede meter en en andere set strips vaak aan te raden of wel handig.

  Wat punt 3 betreft.
  Nu weet ik niet welke strips je gebruikt, maar de Bayer strips die ik ken dienen aan de ‘punt’ van bloed te worden voorzien. Dus niet op de strip maar aan de punt van de strip. Op de strip zelf komt dan geen bloed.
  (Andere merken hebben soms de bloedopname aan de zijkant zitten. Heel vroeger moest het bloed op de strip aangebracht worden).
  Handen goed schoon, zorgen dat er een druppel bloed op je vinger zit daar waar je hebt geprikt en dan de strip van de Bg meter tegen de druppel bloed aanhouden. Zie het volgende filmpje.
  Opmerking de hoeveelheid bloed die nodig is voor de Bayer strips zoals ik die ken is heel erg weinig, maar je moet het dan wel goed aanbrengen.

  Bayer Contour Blood Glucose Meter Tutorial

  Het is in het Engels, maar aan de beelden kun je de procedure goed volgen.
  (Opmerking, voor het aanbrengen van de lancet in het lancet apparaat, zou ik eerst het lancet met beschermdopje in het apparaat stoppen en dan pas het bescherm dopje eraf draaien. Dan is het gemakkelijker om de naald schoon te houden).

  Meld even terug naar de groep, of dit heeft geholpen of niet. En meld ook even terug wat het probleem was, toekomstige gebruikers hebben misschien wat aan deze informatie.

  Vriendelijke groet,
  Ben

  Zoals met alle internet berichten, geldt ook voor dit bericht gebruik dit bericht niet als enige bron van informatie. Dit bericht zou onbetrouwbaar kunnen zijn.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.