Home Forums Bloedsuikerwaarden suikerwaarde niet nuchter

suikerwaarde niet nuchter

Het is om het volgende te vragen. Al enkele maanden vermager ik zonder dat ze eigenlijk een reden vinden.
Nu heb ik wel gezien in mijn laatste bloedafname vorige week dat mijn suikerwaarde na het eten van een ontbijt (2 sandwiches met choco en 1 tas koffie) om 9 uur dat mijn waarde maar op 65 mg/dl (3,6 mmol/)staat. Mijn bloedafname is gebeurt om 10.30 uur. Mijn huisdokter zegt hier niets van. Maar is dit niet te laag? Zou ik niet beter eens naar een specialist gaan of is dit wel een normale waarde.
Dank u

  • Ben42

  65 mg/dl (3.6 mmol/l)
  Dat is laag in nuchtere toestand, anderhalf uur na een ontbijt is dit wel heel erg laag.

  Afgaan op een enkele meting is niet voldoende, maar dit is voldoende reden om de meting te herhalen volgens mij. Zijn meerdere metingen zo laag, dan zal er volgens mij (maar let op ik ben geen arts) een actie moeten volgen.

  Nu zijn er mensen die van nature wel eens lage bloedsuikers hebben. Maar als bij herhaling een bloedsuiker van 3.6 voorkomt, is dat volgens mij wel extreem vooral anderhalf uur na het eten.

  Ben

 • Ja, mee eens. Alleen klopt het niet met het afvallen. Dan zou je juist vaker hoge bloedsuikerwaarden hebben. Dus meer laten meten en vraag je arts ook wat hij van die 3,6 vindt na je ontbijt met 2 boterhammen met chocopasta. Vertel ook als je nog suiker in je koffie gebruikt.

 • @sabke73

  Gebruikt U medicijnen of insuline of andere medicaties, graag meer info geven.
  Dit is maar een half verhaal.
  Maar zoals Ben42 zegt, meer controlleren en Uw arts bezoeken is zeker raadzaam.

  6feet10

  • ik gebruik al meer dan 20 jaar medicatie voor schildklier en heb heel veel last van zweten vooral s nachts of vanaf ik een inspanning doe en dan krijg ik soms ook de bibber over gans men lichaam en soms een enorme druk op men voorhoofd en dan altijd het gevoel dat men glazen van men bril niet straf genoeg meer zijn omdat ik precies wazig zie dan

 • laat je schildklier nog eens prikken (nog beter algeheel bloedbeeld Leverfuncties ,nierfunctie hb rode/witte bloedcellen/ crp etc ,lijkt mij op verschijnselen hyperthyroïdie.
  welke medicijnen slik je ?,deze hebben ook vaak bijwerkingen en die schildklier tabletten zijn niet goed voor je lever en pancreas(kunnen zelfs zorgen voor een ontsteking )

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.