Home Forums Voeding suikerziekte nieuw

suikerziekte nieuw

hallo sinds donderdag voor kerst ben ik gediagnosticeerd met suiker nuchter een waarde van 15 en 2 uur na het eten 29. erg wennen allemaal. ik ben nu 2 keer per dag metformine. maar ik merk dat ik onwijs reageer op alle zogenaamde suikervrije producten (dropjes koekjes drinken) een no go dus. Ook aardappels niet te doen. iemand een idee wat er buiten water koffie en thee wel te drinken is? aardappels kan ik wel laten (het is niet anders) maar alleen maar water thee en koffie vind ik zo saai…..alvast bedankt😀ps as donderdag weer vervolg gesprek bij huisarts. was gesloten ivm kerstvakantie
….

  • Mr. M

  Metformine.., dus Type 2 (ouderdoms-suiker)?
  De Metformine heeft wel effe een paar week nodig om de boel te stabiliseren.
  Kan zomaar zijn dat je moet overstappen naar insuline spuiten.

  Ik had ook eerst 2, maar later bleek toch 1. Een van de dingen was dat Metformine niets deed, ook niet na 4 week.
  Maat itt jij bleeft mijn bloedsuiker nivo nagenoeg constant, rond de 15.

  • Dankjewel voor de reactie. Ja veel weet ik nog niet. ik ben nu een kleine 2 weken bezig met de metformine. Het doet wel iets ( nuchter nu rond de 10) ipv 15. insuline spuiten tja als het moet dan moet het. Maar bij u dus na 4 weken nog steeds op 15. En mag ik vragen wat u drinkt buiten koffie water en thee? Bij mij heeft helaas al het drinken buiten bovengenoemde direct effect

    • Mr. M

    Ja, maar toen kwam ook de uitslag dat ik type 1 had en de metformine niet werkzaam was. Daarna (vanaf half september) insuline spuiten (6 eh lanzaam, 2 x 8/9 eh snel voor ontbijt/lunch en diner).
    Zit voor 95 % van de tijd binnen onder de tien. Bij ontbijt en dinet piek ik effe naar rond de 12 en vaak blijf ik ook dan onder de tien.
    Ik drink van alles, suikervrij en gebruik zoetjes. 1 bier en een gin-tonic per dag meestal.
    Ik zie geen effect op de bloedsuiker-spiegel.
    Feestjes: 5 flessen bier, geen probleem. Hypo’s nog nooit gehad.

    Een vervelend ding: Neuropathie aan voeten en handen.

 • Tomatensap zit niet veel koolhydraten in en verder heb je veel frisdranken in zero of light uitvoering. Er zijn ook suikervrije siropen, als je daarop googlet zie je veel resultaten.

  • Hoi Yvonne, Dankjewel voor u reactie. Tot nu toe reageer ik enorm op suikervrije drankjes zoals bijvoorbeeld cola zero sprite of suikervrije siroop met een uur staat mijn suiker dan op 30. Wel fijn de ervaringen van anderen😊hopelijk heeft de dokter morgen nog meer adviezen

  • amr

  Ik zou juist nu inzetten op een gezondere leefstijl, dus wennen aan gewoon water drinken en minder snoepen. Ook al dat suikervrije snoepgoed is niet gezond.

 • Het leven zonder suiker te eten is niet mogenlijk helaas. Kon dat maar. Maar je kan wel goede suikers eten bijvoorbeeld appel, manderijn. Af en toe een cola zero/Light of sinas Light. Aanmaak zonder suiker bestaat ook. Pas op dat het geen toegevoegde suikers zijn. Yoghurt is ook een optie.

 • Ik drink graag suikervrije frisdrank.

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.