Home Forums Hulpmiddelen Tandem tslim x2 komt naar Nederland. Mij ervaring ermee.

Tandem tslim x2 komt naar Nederland. Mij ervaring ermee.

Hoi, ik heet Ivan en ik ben Italiaans. Ik heb een Nederlands cursus gevolgd, maar mijn Nederlands is nog niet zo goed. Sorry daarvoor!
Ik ben een type 1 diabeticus met Animas Vibe, maar ik ga vanaf 19 november de Tandem tslim x2 gebruiken. Zoals je misschien weet zal Tandem in januari of februari in Nederland beginnen met de distributie en ik ben een early adopter (lang verhaal dat ik je beter kan uitleggen in een telefoontje :) ).
Ik ga een blog openen over mijn ervaring ermee. Op dit moment is alleen met basale iq, maar later zal worden controle iq. Ik heb geen netwerk in de diabetes gemeenschap in Nederland maar als je het interessant vindt kan ik de link delen. Ik ben op geen enkele manier aangesloten bij Tandem, ik ben een patiënt dus ik heb geen persoonlijk belang bij verkoop, ik dacht dat het zinvol zou zijn om de link te delen. Met vriendelijke groeten, Ivan.

  • SheG

  Ik ben geïnteresseerd! Ik had tot voor kort een Animas en heb lang gewacht op de Tandem. Toen de komst naar Nl alsmaar uitgesteld, heb ik besloten over te stappen op de omnipod, maar dat is een drama. Het is net alsof de insuline niet goed aankomt, ik doe niets anders dan bijspuiten (inmiddels ook weer met de pen). Ik hoop binnenkort (binnen de 3 maanden proefperiode van de omnipod alsnog over te kunnen stappen naar de Tandem t:slim x2.

 • Dat is mooi kan niet wachten.
  Ik gebruik nu 6 jaar medtronic met sensor en ik ben heel ontevreden met uit lezen enzo. En heb nog veel hypos, en dan kan ik ook een mobile gaan gebruiken met Dexcom sensor

  • Gosee

  Hi Ivan,

  Ik ben reuze benieuwd hoe de T Slim 2 bevalt? Basal IQ werkt al, maar kun je ook al Control IQ gebruiken?
  Loop je nog ergens tegen aan, en zoja wat?

  Ik hoor graag

  Groet

  • SheG

  Control IQ is afgelopen maand van start gegaan in Amerika, hopelijk in de loop van dit jaar in Nl/Europa. Basaal IQ is geweldig.

   • Gosee

   Heb ook al van iemand in Zweden (nederlander) gehoord dat control IQ bij hem werkt

  • SheG

  Weet je het zeker? Ik ben begin deze maand bijgepraat (geïnstrueerd) door een Amerikaanse medewerker van Tandem en toen was control IQ in de VS nog niet eens vrij gegeven. Daar zijn ze pas een paar weken los.

   • Gosee

   Wat is zeker, ik las dat op Facebook omdat ik hem een aantal vragen had gesteld. Hij maakte 4 dagen gebruik van Control iq
   Geen idee hoe hij eraan komt.
   Evt kan ik wel een FB link plaatsen, alleen kun je dat waarschijnlijk alleen lezen als je lid bent van de betreffende groep

  • SheG

  De Zweedse leverancier van de tandem. Nu is mijn Zweeds niet zo goed als mijn Engels 😉, maar Control IQ bieden ze nog niet.

  • Chaim

  Voor een Italiaan die een cursus Nederlands heeft gevolgd, is het Nederlands van de OP wel heel erg goed.

  Het systeem bestaat, maar is in Nederland nog helemaal niet beschikbaar.

  Ik heb deze info gevonden van vorig jaar: https://www.diabetestype1.nl/nieuwsberichten/behandeling/571-diabetestechnologie-in-2019-dit-kun-je-verwachten

  • SheG

  Dat klopte, tot 8 januari van dit jaar.
  Toen zijn in het universitair ziekenhuis Groningen de eerste 6 patiënten van de Benelux gestart met de tandem t:slim x2 met basal IQ. (En YES! Ik ben 1 van hen.)
  Wanneer de pomp elders beschikbaar komt, weet ik niet. Maar dat kan niet lang meer duren lijkt me.

  https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Persberichten/Paginas/nieuwe-insulinepomp-diabetes-type-1.aspx

  • Gosee

  Hi,

  Inmiddels heb ik begrepen dat ze verwachten dat de T Slim X2 rond april op de nederlandse markt komt met alleen Basaal IQ. Control IQ verwachten ze in Nederland na de zomer

 • Ik ben geïnteresseerd! Ik had tot voor kort een Animas en heb lang gewacht op de Tandem. Toen de komst naar Nl alsmaar uitgesteld werd, heb ik besloten over te stappen op de Kaleido, lekker met afstandsbediening, maar dat is een drama. De pomp geeft zoveel problemen en ik ben zo ontregeld, ik zou graag over stappen naar de Tandem t:slim x2.

  • SheG

  Ja, dat wachten was heel vervelend. Ik stapte ten einde raad over naar de omnipod en raakte daarmee ook heel ver van huis. Gelukkig kon ik nog overstappen in het eerste kwartaal, en zit ik in het ziekenhuis waar de tandem t:slim x2 gelanceerd werd.
  Hoe zit dat bij Kaleido? Hebben die ook dat je een soort testmethode hebt?
  Als ik je was zou ik ook ontzettend aan de bel trekken bij mijn DVK (dat was wat ik deed toen ik na 3 weken niet meer wist hoe ik mijn bloedsuikers omlaag kon krijgen). Je kunt toch moeilijk aan een behandeling vast blijven zitten die het voor jou niet doet.
  Succes! En ik hoop voor je dat je alsnog over kunt stappen. Meteen morgen gaan bellen met behandelaars!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.