Home Forums Hulpmiddelen Tandem tslim x2 komt naar Nederland. Mij ervaring ermee.

Tandem tslim x2 komt naar Nederland. Mij ervaring ermee.

Hoi, ik heet Ivan en ik ben Italiaans. Ik heb een Nederlands cursus gevolgd, maar mijn Nederlands is nog niet zo goed. Sorry daarvoor!
Ik ben een type 1 diabeticus met Animas Vibe, maar ik ga vanaf 19 november de Tandem tslim x2 gebruiken. Zoals je misschien weet zal Tandem in januari of februari in Nederland beginnen met de distributie en ik ben een early adopter (lang verhaal dat ik je beter kan uitleggen in een telefoontje :) ).
Ik ga een blog openen over mijn ervaring ermee. Op dit moment is alleen met basale iq, maar later zal worden controle iq. Ik heb geen netwerk in de diabetes gemeenschap in Nederland maar als je het interessant vindt kan ik de link delen. Ik ben op geen enkele manier aangesloten bij Tandem, ik ben een patiënt dus ik heb geen persoonlijk belang bij verkoop, ik dacht dat het zinvol zou zijn om de link te delen. Met vriendelijke groeten, Ivan.

  • SheG

  Ik ben geïnteresseerd! Ik had tot voor kort een Animas en heb lang gewacht op de Tandem. Toen de komst naar Nl alsmaar uitgesteld, heb ik besloten over te stappen op de omnipod, maar dat is een drama. Het is net alsof de insuline niet goed aankomt, ik doe niets anders dan bijspuiten (inmiddels ook weer met de pen). Ik hoop binnenkort (binnen de 3 maanden proefperiode van de omnipod alsnog over te kunnen stappen naar de Tandem t:slim x2.

 • Dat is mooi kan niet wachten.
  Ik gebruik nu 6 jaar medtronic met sensor en ik ben heel ontevreden met uit lezen enzo. En heb nog veel hypos, en dan kan ik ook een mobile gaan gebruiken met Dexcom sensor

  • Gosee

  Hi Ivan,

  Ik ben reuze benieuwd hoe de T Slim 2 bevalt? Basal IQ werkt al, maar kun je ook al Control IQ gebruiken?
  Loop je nog ergens tegen aan, en zoja wat?

  Ik hoor graag

  Groet

  • SheG

  Control IQ is afgelopen maand van start gegaan in Amerika, hopelijk in de loop van dit jaar in Nl/Europa. Basaal IQ is geweldig.

   • Gosee

   Heb ook al van iemand in Zweden (nederlander) gehoord dat control IQ bij hem werkt

  • SheG

  Weet je het zeker? Ik ben begin deze maand bijgepraat (geïnstrueerd) door een Amerikaanse medewerker van Tandem en toen was control IQ in de VS nog niet eens vrij gegeven. Daar zijn ze pas een paar weken los.

   • Gosee

   Wat is zeker, ik las dat op Facebook omdat ik hem een aantal vragen had gesteld. Hij maakte 4 dagen gebruik van Control iq
   Geen idee hoe hij eraan komt.
   Evt kan ik wel een FB link plaatsen, alleen kun je dat waarschijnlijk alleen lezen als je lid bent van de betreffende groep

  • SheG

  De Zweedse leverancier van de tandem. Nu is mijn Zweeds niet zo goed als mijn Engels 😉, maar Control IQ bieden ze nog niet.

 • Voor een Italiaan die een cursus Nederlands heeft gevolgd, is het Nederlands van de OP wel heel erg goed.

  Het systeem bestaat, maar is in Nederland nog helemaal niet beschikbaar.

  Ik heb deze info gevonden van vorig jaar: https://www.diabetestype1.nl/nieuwsberichten/behandeling/571-diabetestechnologie-in-2019-dit-kun-je-verwachten

  • SheG

  Dat klopte, tot 8 januari van dit jaar.
  Toen zijn in het universitair ziekenhuis Groningen de eerste 6 patiënten van de Benelux gestart met de tandem t:slim x2 met basal IQ. (En YES! Ik ben 1 van hen.)
  Wanneer de pomp elders beschikbaar komt, weet ik niet. Maar dat kan niet lang meer duren lijkt me.

  https://www.umcg.nl/NL/UMCG/Nieuws/Persberichten/Paginas/nieuwe-insulinepomp-diabetes-type-1.aspx

  • Gosee

  Hi,

  Inmiddels heb ik begrepen dat ze verwachten dat de T Slim X2 rond april op de nederlandse markt komt met alleen Basaal IQ. Control IQ verwachten ze in Nederland na de zomer

 • Ik ben geïnteresseerd! Ik had tot voor kort een Animas en heb lang gewacht op de Tandem. Toen de komst naar Nl alsmaar uitgesteld werd, heb ik besloten over te stappen op de Kaleido, lekker met afstandsbediening, maar dat is een drama. De pomp geeft zoveel problemen en ik ben zo ontregeld, ik zou graag over stappen naar de Tandem t:slim x2.

  • SheG

  Ja, dat wachten was heel vervelend. Ik stapte ten einde raad over naar de omnipod en raakte daarmee ook heel ver van huis. Gelukkig kon ik nog overstappen in het eerste kwartaal, en zit ik in het ziekenhuis waar de tandem t:slim x2 gelanceerd werd.
  Hoe zit dat bij Kaleido? Hebben die ook dat je een soort testmethode hebt?
  Als ik je was zou ik ook ontzettend aan de bel trekken bij mijn DVK (dat was wat ik deed toen ik na 3 weken niet meer wist hoe ik mijn bloedsuikers omlaag kon krijgen). Je kunt toch moeilijk aan een behandeling vast blijven zitten die het voor jou niet doet.
  Succes! En ik hoop voor je dat je alsnog over kunt stappen. Meteen morgen gaan bellen met behandelaars!

  • De Omnipod werkte bij mij ook niet omdat ik een allergische reactie op de pleisters kreeg.
   Van de DVK mag ik gelijk overstappen op een andere pomp. Het probleem is dat dat niet de Tandem kan zijn, omdat die waarschijnlijk op zijn vroegst pas in december hier komt. En driekwart jaar zonder pomp zie ik ook niet zitten, ik denk dat ik al bijna 20 jaar een pomp gebruik.Zij raden aan de Medtronic 670 G te gaan gebruiken. Maar dan moet ik afscheid nemen van de Dexcom CGM en over op een andere sensor. En ik ben juist zo blij met de Dexcom, omdat die wel 10 dagen zit, ik niet hoef te kalibreren en ik zonder acties steeds de gegevens kan bekijken in de Dexcom clarity app. Dat vind ik fantastisch. Dus ik weet niet goed wat ik nu moet doen.

   • Is het inmiddels gelukt met je dilemma? We zijn inmiddels 2021 en ben benieuwd hoe het je is vergaan.

  • SheG

  Wat een rottig dilemma. Je kunt natuurlijk de Dexcom houden en dan een pomp kiezen die het (ook) niet doet ism de Dexcom. Ik heb ooit ook het aanbod gekregen over te stappen op de 670g, maar geen haar op mijn hoofd die er aan dacht de Dexcom te verlaten voor de medtronic sensor (die heb ik gehad en is gewoon lang zo goed niet), nog afgezien van de noodzaak tot kalibreren. De metingen zijn IMHO minder accuraat.

 • Wat fijn dat je dit laat weten. Ik heb de sensor ook gehad voor de g4 en nu heb ik de Dexcom g6. Die is erg fijn. Ik neem het mee in de overwegingen. Nog maar eens de DVK vragen voor alternatieven.

   • Gosee

   Hi Fleur,
   Ja een dilemma, maar ik heb 1 a 2 weken geleden contact gehad met vitalaire (gaat de t slim leveren in nederland). Je kunt wellicht contact met ze opnemen via het contact formulier. Ik heb te horen gekregen dat ze verwachten mrt/april op de markt te komen met t slim. Succes met je overwegingen. Overigens maak ik inmiddels een maand of 8 gebruik van een hybride closed loop. Je kunt hier meer info vinden https://www.facebook.com/groups/117102135652893/

   • Hartelijk bedankt Gosee! Ik heb het contactformulier van Vitalaire ingevuld en ben ook heel benieuwd naar de hybride closed loop. Ik ga het allemaal even lezen. Wat fijn dat je dit deelt!

  • amr

  Heeft iemand inmiddels al meer informatie?
  Ik heb voor de tweede keer het contactformulier van VitalAire verzonden.
  Eerste keer geen antwoord ontvangen.

 • Ik had wel antwoord ontvangen!
  VitalAire ging verhuizen naar Dronten, misschien dat ze daardoor niet aan het beantwoorden van de mail zijn toegekomen.
  Gezanne Middelkoop-Conijn is de Senior Account Manager. Misschien kun je haar rechtstreeks mailen?

  E: gezanne.middelkoop@vitalaire.nl

 • De vertraging voor het op de markt brengen is door de COVID gekomen. Nu denken ze dat juni/juli reëel moet zijn om eventueel op afstand de tandem bij patiënten te instrueren.

  • amr

  Dank voor je reactie Anne-Fleur! Er is zo weinig duidelijkheid of concrete informatie te krijgen, ook mijn dvk kan dat helaas niet geven.
  Zij heeft volgende week contact met VitalAire.
  Mijn huidige pomp is uit garantie, de Tandem was mijn eerste, tweede en derde keus, Kaleido als plan B.
  Moet nu toch echt stappen gaan ondernemen, maar de systemen die er verder zijn voelen niet passend of als stappen terug. Zou het heel naar vinden daar weer 4 jaar aan vast te zitten.
  Ik zal jullie ook op de hoogte houden!

  • Ik zit in dezelfde situatie. Pomp uit garantie maar wil ook graag aan de t:slim. Ik hoorde dat de Kaleido niet meer Leverbaar is.

   Als de t:slim niet gaat lukken, wat zou dan een goed alternatief zijn?
   Ik gebruik 140 IE per dag en schommel behoorlijk.
   Heeft iemand ervaring met de Cellnovo?

  • amr

  Kaleido heeft problemen en is voorlopig niet te krijgen.

  Ik zit inmiddels een maand op de Omnipod. Dit zal met 140 IE per dag geen optie zijn, ik gebruik zo’n 40 IE per dag.

  Wil nog steeds graag de t:slim, maar informatie blijft uit aan alle kanten.

 • Is er iemand die weet of de control IQ functie intussen in Nederland beschikbaar is? Al iemand ervaring?

  • SheG

  Heb ik! Volgens mij was umcg weer het eerst. Na webinar, e-learning en gemaakte toets, mocht ik updaten. Dat heb ik een week of twee geleden gedaan en de eerste resultaten lijken goed (vlakkere curves, betere bijsturing zowel in de hoogte als de laagte) en hopelijk straks ook een beter hba1c. Neemt niet weg dat je moet blijven nadenken als gebruiker, als je daalt en je pomp is al gestopt, dan kan-ie niet méér stoppen en moet je dus wat eten. Incidenteel (heel incidenteel, 2x gebeurd in afgelopen tijd, dat is voor mij uniek) moet ik ook in de hoogte nog corrigeren.

  • Ah super! Ik hoop over een halfjaar over te gaan op deze pomp en zie ernaar uit betere waardes te hebben en vlakkere curves!

Wil je reageren op dit bericht, dan moet je ingelogd zijn met je account.